League of LegendsLeague of Legends Nyheter

Återuppfinna Rek’Sai: buffert upp!

League of Legends (LoL) har nu ett löjligt antal 167 mästare tillgängliga att spela på Summoner’s Rift. Naturligtvis får vissa av dessa mästare inte samma kärlek och uppmärksamhet som några av de mer populära mästarna för att trycka pengar – som Ezreal, Leona och Lux.

Rek’Sai är verkligen i de ignorerade mästarnas läger och Riot, utvecklare av LoL, såg till att Rek’Sai fick en mindre omarbetning av sina förmågor för att uppdatera henne i patch 14.4. När hennes vinst och spelhastighet knappt rörde sig, bestämde utvecklarna att det var dags för några stora buffs.

League of Legends meta utvecklas ständigt. Men även om poolen av livskraftiga mästare ständigt växer, har vissa mästare det svårare än andra att ta sig in i den nuvarande metan. Rek’Sai är en av dessa mästare.

Rek’Sai är en djungel vars främsta färdighet är att skapa tunnlar runt kartan. Han glider sedan genom dem för att slå omkull motståndare och riva sönder deras hälsostänger snabbt. Under de senaste åren har tomrumsgravaren lämnats att torka. Hon har inte varit populär att spela, och hon är inte heller en extremt stark mästare i sin egen rätt.

I ett försök att blåsa nytt liv i detta kraftpaket i djungeln i patch 14.4, introducerade utvecklarna på Riot Games mindre justeringar av hennes förmågor. Dessa förändringar lyckades dock inte få resonans hos spelarna, vilket lämnade Rek’Sais vinst- och spelhastigheter i stort sett orörda.

Inse behovet av mer betydande förbättringar, League of Legends ledande speldesigner Matt ”Phroxzon” Leung-Harrison meddelade i en nyligen tweet att patch 14.5 kommer att ta med nya buffs till Rek’Sai.

The Void Burrower får en makeover

Ny skadeutgång

För att hjälpa Rek’Sai att bli mer av en formidabel blåsör, kan hennes Queen’s Wrath (Q) automatiska attacker inte längre avbrytas.

Denna förändring säkerställer att spelare får full skadepotential från varje Q-träff.

We’re still continuing to try and support bruiser Rek’Sai builds… (her) E and R damage aren’t quite hitting the mark, especially after E’s change off being true damage.

Matt ’Phroxzon’ Leung-Harrison

Dessutom ger Furious Bite (E) nu ökad skada baserat på både Rek’Sais attackskada och motståndarens maximala hälsa.

Denna justering gör henne mer effektiv mot både hantlangare och mästare.

Void Rush (R)-skadan har också ökat, skalning med 100 % bonusattackskada och en högre procentandel av saknad hälsa.

I ett nötskal, Rek’Sai-ändringar som kommer i League of Legends patch 14.5 inkluderar: Auto-attack animation/hastighetsförbättringar; Queen’s Wrath (Q) bilar kan inte längre avbrytas; Furious Bite (E) 100 Fury skada ändrades från 6-14% till 8-14%, skada på monster 60-400 till 75-400; Void Rush (R) skada ändrades från 100-400 + 100% bonus AD + 20-30% till 150-450 + 100% bonus AD + 25-35% saknad hälsa.

Tunneljusteringar

För att ta itu med farhågor angående möjligheten att avbryta automatiska attacker med Queen’s Wrath, kan spelare nu slå på eller av funktionen i inställningsmenyn.

Dessutom har Rek’Sais tunnelplaceringsområde utökats något för att ge fler möjligheter till strategisk ganking och kartkontroll.

Dessa förändringar borde ge Rek’Sai den boost hon behöver för att återta sin plats bland de andra mästarna i League of Legends, vilket ger en fräsch spelstil för både fans och potentiella nykomlingar. När allt kommer omkring är Rek’Sai tänkt att vara ett skoningslöst apex-rovdjur.

Sammantaget packar dessa förändringar säkert in mer skada i hennes kit och förväntas göra henne till den mästare som alla vet skulle garantera döden underifrån. Rek’Sais oförmåga att avbryta sina automatiska attacker genom att använda sin Queen’s Wrath-förmåga kan gnugga vissa spelare på fel sätt, men det återstår att se.

För hela omfattningen av dessa uppdateringar, se till att kolla in de officiella League of Legends patch-anteckningar för en mer djupgående analys.

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button