Overwatch 2Overwatch 2 Nyheter

Overwatch 2 växlar upp: alla nya hjältar kommer att låsas upp gratis

I ett oväntat drag har Blizzard meddelat att från och med säsong 10 kommer alla nya hjältar i Overwatch 2 att vara tillgängliga gratis så snart de släpps.

Detta markerar en betydande förändring från det nuvarande systemet där nya hjältar var låsta bakom premium Battle Pass eller krävde att spelarna skulle slipa genom timmar av spel för att låsa upp dem.

Enligt Aaron Keller, game director, fattades detta beslut för att ”ge alla våra spelare samma möjlighet att njuta av de nya hjältarna och vara konkurrenskraftiga direkt från start”.

Förutom fri tillgång till hjältar kommer säsong 10 också att introducera en ny Mythic Shop där spelare kan köpa tidigare släppta Mythic-skins direkt.

spelet kan vara framgångsrikt utan att ha hjältar i Battle Pass.

Aaron Keller

Tidigare var dessa kosmetiska produkter endast tillgängliga via premium Battle Pass eller som belöningar för att ha klarat specifika utmaningar.

Med den här förändringen kan spelare nu tjäna Overwatch Coins, spelets premiumvaluta, genom att gå igenom både gratis- och premiumdelarna av Battle Pass.

Det uppdaterade systemet bör göra det lättare för nya spelare att bekanta sig med spelet och hålla jämna steg med listan utan att känna att de har en nackdel.

Vi är verkligen glada över den här förändringen i spelet – och vi tror verkligen att det är det bästa för spelarna och det bästa för spelet

Aaron Keller

Keller uppgav att Blizzard anser att ”detta är vad som är bäst för spelarna och vad som är bäst för spelet”, vilket tyder på ett engagemang för att upprätthålla en balanserad och inkluderande spelarbas.

Säsong 10 kommer också att innehålla nytt innehåll, inklusive det tidsbegränsade spelläget Clash, samt en ny Push-karta som utspelar sig i Peru.

Utvecklaruppdateringen gav inget exakt releasedatum för säsong 10 men försäkrade fansen att den skulle komma snart.

Denna förändring i monetiseringsstrategin följer ett år av förändringar och kritik mot Overwatch 2 sedan lanseringen, inklusive borttagandet av PvE-innehåll och uppsägningar hos Blizzard.

Det senaste beslutet att göra alla hjältar gratis kan ses som ett försök att vinna tillbaka spelare som kan ha känt sig missnöjda med spelets monetiseringsmodell.

Trots dessa förändringar kan vissa spelare fortfarande ha farhågor om den framtida inriktningen för Overwatch 2 och dess monetiseringsstrategier.

Blizzard har ännu inte svarat på dessa frågor men lovar att ge mer information i en utvecklaruppdatering innan säsong 10 börjar.

För de som letar efter nya utmaningar kommer en översyn av grupprestriktioner och störande spelarbeteende i tävlingsläget senare i år.

Övergången till att göra hjältar gratis öppnar också upp möjligheter för potentiella samarbeten med andra franchises eller partnerskap som kan ge spelet ännu mer spänning.

Med dessa kommande förändringar positionerar sig Overwatch 2 för att locka nya spelare och återengagera dem som kanske har tagit en paus från spelet.

Att göra alla nya hjältar gratis i Overwatch 2 innebär ett stort steg framåt för spelets monetiseringsstrategi och spelarupplevelse.

Blizzards engagemang

Denna förändring, tillsammans med andra uppdateringar som den nya Mythic Shop och det tidsbegränsade spelläget Clash, syftar till att skapa en mer tillgänglig och njutbar spelupplevelse för alla spelare.

Den exakta effekten av dessa förändringar återstår att se men en sak är klar – Blizzard är fast beslutna att göra Overwatch 2 till ett engagerande och konkurrenskraftigt spel för alla.

Detta förnyade fokus på rättvisa och inkludering kan bidra till att återuppliva spelets community och återställa spelarnas förtroende för dess framtida inriktning.

Overwatch 2:s säsong 10 ser ut att bli en spännande tid för spelarna med många nya tillägg i horisonten. Under de kommande veckorna kommer vi att få ytterligare information om dessa innovationer och hur de kommer att bidra till att göra ditt spel ännu roligare.

Overwatch (video game)

Overwatch was a 2016 team-based multiplayer first-person shooter game by Blizzard Entertainment. The game was first released for PlayStation 4, Windows, (wikipedia)

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button