League of LegendsLeague of Legends Nyheter

Riot Games förbjuder över 47,000 XNUMX fuskare med Vanguard Anti-Cheat System

I en ny utvecklaruppdatering avslöjade Riot Games att deras Vanguard-antifusk-system har lett till att över 47,000 XNUMX fuskare förbjuds från League of Legends. Denna betydande åtgärd ägde rum inom en tidsperiod på mindre än sex veckor sedan Vanguards implementering. Enligt Riots data riktade sig dessa förbud mot konton som använde skript, vilket utgjorde cirka sex procent av alla konton som förbjöds sedan anti-fuskprogramvarans lansering. Dessutom har antalet bottimmar i spelet minskat dramatiskt från över en miljon per dag till bara 50 000 per dag.

Trots det stora antalet förbud rapporterade Riot Games ingen negativ inverkan på det dagliga antalet spelare. Tvärtom noterade utvecklarna en ökning av aktiva spelare sedan Vanguard introducerades, vilket understryker systemets effektivitet när det gäller att upprätthålla en rättvis spelmiljö.

Nytt ledarskap och ny Esports-strategi på Riot Games

Riot Games tillkännagav också utnämningen av Paul ”Pabro” Bellezza som ny verkställande producent för League of Legends. Bellezza, en grundande medlem av LoL-utvecklingsteamet med erfarenhet av projekt som Valorant, Wild Rift och Arcane, kommer nu att övervaka framtida uppdateringar av spelet.

I sitt första stora tillkännagivande avslöjade Bellezza att vägkartor för mästare inte längre skulle ingå i framtida utvecklaruppdateringar. Istället kommer information om kommande mästare att delas genom dessa uppdateringar. Dessutom kommer ett nytt PvE-spelläge som heter Swarm att lanseras i juli, och förbättringar kommer att göras i områden som påverkas av uppdateringen av mästarnas mästerskap.

Stora förändringar i professionella ligor

Utvecklaruppdateringen avslutades med betydande förändringar av Riot Games professionella ligor. Från och med säsongen 2025 kommer den nordamerikanska LCS, den brasilianska CBLOL och den latinamerikanska LLA att slås samman till en enda liga som kallas Americas League. Likaså kommer ligor i Sydostasien, Hong Kong, Taiwan, Macau, Japan, Vietnam och Oceanien att genomgå konsolidering.

Dessutom tillkännagav Riot Games planer på ytterligare ett internationellt evenemang planerat till mars 2025, även om specifika detaljer om detta evenemang ännu inte har avslöjats. Dessa förändringar återspeglar Riots pågående ansträngningar för att effektivisera och förbättra konkurrenssituationen inom League of Legends esport.


Vanguards anti-fusk system

Riot Games Vanguard anti-cheat system är en sofistikerad säkerhetsåtgärd som är utformad för att upprätthålla fair play i deras populära spel, såsom VALORANT och League of Legends. Vanguard arbetar på operativsystemets kärnnivå, vilket innebär att det har djup åtkomst till systemets kärnfunktioner. Denna åtkomstnivå gör det möjligt att effektivt övervaka och förhindra fusk genom att upptäcka och blockera obehöriga ändringar av programvara och hårdvara.

Vanguard är alltid aktivt och körs i bakgrunden även när spelet inte spelas. Denna kontinuerliga drift har väckt oro för integriteten hos vissa användare, eftersom den kräver betydande systembehörigheter. Trots dessa farhågor försäkrar Riot Games att Vanguard inte samlar in personuppgifter utan enbart fokuserar på att identifiera fuskbeteenden.

Systemet använder avancerade tekniker, inklusive maskininlärning och beteendeanalys, för att upptäcka fusk i realtid. Detta proaktiva tillvägagångssätt hjälper Riot Games att ligga steget före nya fuskmetoder och upprätthålla integriteten i deras konkurrenskraftiga spelmiljö. Vanguards effektivitet återspeglas i den låga andelen spelare som får fuskrapporter, vilket indikerar att Vanguard lyckats minska förekomsten av fusk i Riots spel.

Sammantaget representerar Vanguard Riot Games engagemang för att tillhandahålla en rättvis och konkurrenskraftig spelupplevelse, trots kontroversen kring dess påträngande natur och integritetskonsekvenserna av dess drift på kärnnivå.

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button