Dota 2Dota 2 Nyheter

Är Aurora väg till Riyadh Masters 2024 fortfarande öppen?

Det är en tuff tid att vara ett Aurora-fan, särskilt med tanke på konsekvenserna av Auroras olyckliga incident vid DreamLeague säsong 23. Under slutspelsmatchen mellan Aurora och BetBoom Team var den förra tvungen att förverka sin tredje omgång på grund av en dålig anslutning som spelade på sitt lokala LAN-kafé – ett stort slag i deras Riyadh Masters 2024-kvalifikationsdrömmar.

Aurora förverkar, BetBoom Team vinner

Det var synd att Aurora var tvungen att förlora sitt tredje spel eftersom det hade potential att vara en av de längsta matcherna i DreamLeague S23. Sjuttio minuter in i spelet kopplade Aurora-spelare bort och kunde inte återansluta. Trots BetBoom Teams medkännande handling att ge sin egen paustid till sin motståndare, beslutade ESL att avsluta matchen efter 51 minuters väntan på att det tekniska problemet skulle lösas.

Medan många tittare trodde att det tredje spelet redan var i BetBooms grepp med en 30,000 XNUMX guldledning, kunde Aurora bygga fart efter att BetBoom gjorde ett spelförlorande misstag att inte få Aegis of the Immortal och förlorade en uppsättning toppbaracker.

Auroras körning

Denna eliminering sätter Aurora ur loppet för att kvalificera sig för Riyadh Masters 2024 via ESL Pro Tour Leaderboard. När man tänker tillbaka på EPT-poängklyftan mellan Aurora och andra mer potentiella kandidater, kanske Auroras sannolikhet att kvalificera sig överskattas. De behövde inget mindre än en andraplats på DreamLeague S23 för att ha en liten chans att göra ett mirakel här.

Hypotetiskt sett skulle Auroras första andraplats i DreamLeague S23 ha gett dem tillräckligt med EPT-poäng för att passera Team Spirit på åttonde plats på EPT Leaderboard. Till och med lite extra för att överträffa Team OG också, men utan att diskvalificera OG från topp åtta-finishen.

För den oinvigde innebär EPT Leaderboard att de åtta bästa lagen med högst intjänade poäng får en direktinbjudan till den eftertraktade Riyadh Masters 2024. Riyadh Masters-serien har prispotter som konkurrerar med till och med Valves internationella mästerskap och kallas av många fans för det nya TI. Årets iteration har en generös prispott på 5 miljoner dollar, vilket kanske inte är lika mycket som dess föregångare, men det är fortfarande ett rejält belopp.

Riyadh Masters 2024: Det är inte över för Aurora

Ändå är det inte slutet på säsongen för Aurora ännu eftersom Riyadh Masters fortfarande har flera lediga platser. Framför allt kan vi förvänta oss att Aurora tävlar om EPT Interregional Strength Rankings. Denna kval bjuder in lag efter deras styrkor under hela säsongen, vilket är goda nyheter för Aurora. Aurora har trots allt vuxit exponentiellt under de senaste turneringarna, särskilt sedan vi senast såg dem säkra en topp sju-finish på PGL Wallachia S1 och DreamLeague S23 också. Så förhoppningsvis skulle de inte ha ett internetproblem den här gången, eftersom de kommer att spela i sin egen sydostasiatiska server.

Annars kan det slutna kvalet i Sydostasien också vara deras sista utväg, om saker och ting skulle gå åt skogen i EPT Interregional Strength Rankings. Drömmen om Riyadh Masters lever vidare för Aurora!


Aurora

Aurora Gaming, även känt helt enkelt som Aurora, är en serbisk esportsorganisation som grundades 2022. Organisationen ställer upp med professionella lag i flera tävlingsspel, bland annat Dota 2, Apex Legends och Counter-Strike 2 (CS2).

Auroras Dota 2-division är baserad i Malaysia och har en lista som innehåller anmärkningsvärda spelare som Nuengnara ”23savage” Teeramahanon, Anucha ”Jabz” Jirawong, Chan ”Oli” Chon Kien och Worawit ”Q” Mekchai. Laget har deltagit i olika turneringar och uppnått anmärkningsvärda placeringar som 8: e på DreamLeague Season 22 och säkrat priser vid BetBoom Dacha Dubai 2024 och PGL Wallachia Season 1.

Aurora gick in i Apex Legends-scenen genom att skriva kontrakt med MajorPushers, som tidigare hade haft framgångar under Team Empire. Laget har fortsatt att prestera bra och säkra topplaceringar i ALGS-tävlingarna, inklusive en första plats i EMEA-regionen för 2023 Split 1 Playoffs.

Auroras CS2-lag har också gjort betydande framsteg, vunnit Skyesports Masters 2024-turneringen och säkrat en plats i Skyesports Championship 2024. Listan innehåller spelare som har visat starka prestationer i olika tävlingar.

Aurora Gaming är känt för sin tävlingsanda och har fått ett rykte om sig för sitt strategiska spel och sina skickliga laguppställningar i flera esporttitlar.

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button