Dota 2Dota 2 Nyheter

Beastcoast är tillbaka

Efter ett tre månader långt uppehåll har Beastcoast, den välkända esportorganisationen, gjort en triumferande återkomst till Dota 2-arenan. Organisationen tillkännagav sin återkomst den 26 januari 2024 och avslöjade en helt peruansk laguppställning redo att dyka tillbaka in i tävlingsstriden.

Den nya laguppställningen inkluderar Yheremi ”payk” Paucar Arroyo, Luis ”Lumpy” Villarreal Yausin, Pablo ”Vitaly” Angulo, Joel ”MoOz” Ozambela och Anthony ”Gardick” López.

Laget, med spelare i åldrarna 18 till 26 år, erbjuder en unik blandning av erfarenhet och ungdom i regionen.

Innan laget gick med i Beastcoast tävlade det under namnet ”Bulls” under hela januari 2024. De gjorde ett starkt intryck genom att vinna det öppna kvalet till BetBoom Dacha Dubai, även om de slutade på femte plats efter en förlust mot BOOM Esports.

Fans kanske känner igen lagkaptenen och supporten Gardick, som ledde en Hokori-outfit som tog sig till slutspelet i The International 2021. MoOz är också ett bekant ansikte, som återvänder till Beastcoast efter en stint med organisationen 2019 och 2020.

Trots att de visar tidiga tecken på starkt spel har den nya listan ett betydande arv att upprätthålla. Beastcoast hade en fantastisk körning 2021 och 2022, med laget som leddes av Héctor ”K1” Rodríguez och Jean Pierre ”Chris Luck” Salazar som fick Sydamerikas bästa finish på The International 2022.

Den sista eran slutade dock på en nedgång efter flera rosterförändringar, vilket ledde till att truppen släpptes efter en dålig finish på TI12.

Beastcoast kommer att göra sitt första framträdande på Games of the Future 2024 innan de tar sig an Qhali i ESL One Birmingham 2024 SA:s slutna kval. Med en eftertraktad plats i den första EPT Major 2024 på spel är pressen stor på Beastcoast att bevisa att deras nya roster kan fortsätta arvet.

Beastcoasts återkomst till Dota 2-scenen markerar ett viktigt ögonblick för organisationen och bekräftar deras engagemang för sydamerikansk Dota med en uppfriskad, ungdomlig trupp som bär vikten av ett berömt arv. Bara tiden kommer att visa om de kommer att kunna gå i sina föregångares skor och om de kan vara det oortodoxa lag de brukade vara.

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button