CS 2CS 2 Nyheter

CS2 major slutspelskval: Cloud9, Eternal Fire och Vitality säkrar sina platser

Den tredje dagen av PGL CS2 Major Copenhagen 2024 bjöd på intensiv konkurrens och höga insatser när lagen kämpade för att säkra en plats i slutspelet.

Av de fem matcher som spelades under den här fasen erbjöd tre möjligheten till en seger som skulle föra det vinnande laget vidare till nästa omgång.

Pressen var påtaglig – här är hur händelserna utspelade sig.

Evig eld mot Virtus.Pro

I öppningsmatchen gjorde Eternal Fire och Virtus.Pro upp i en spännande kamp om slutspelskvalificering.

Overpass och Vertigo såg alla sin beskärda del av fram-och-tillbaka-spel, men inget av lagen lyckades säkra en avgörande seger.

Den tredje kartan, Inferno, avgjorde till slut resultatet – Eternal Fires Engin ”MAJ3R” Küpeli stod för en imponerande prestation som ledde hans lag till en 13-7-seger och deras första slutspelsframträdande i Major.

ECSTATIC vs G2 (Elimineringsspel)

Förväntningarna gynnade den senare i spelet mellan ECSTATIC och G2.

Men i en överraskande vändning lyckades det underlägsna laget ECSTATIC göra en anmärkningsvärd comeback på Vertigo mot det favorittippade laget G2. Deras beslutsamhet och skickliga spel gav utdelning, vilket resulterade i en spännande 13-11-seger som lämnade alla i häpnad.

Vitalitet vs komplexitet

I en elektrifierande uppvisning av Counter-Strike-skicklighet gick Vitality och Complexity head-to-head i den tredje matchen på dag 3, varje lag fast beslutna att ta en plats i Major-slutspelet. Spänningen var påtaglig när de två grupperna kämpade över tre intensiva kartor, vilket i slutändan resulterade i en spännande seger för Vitality, som säkrade sin välförtjänta plats bland de främsta utmanarna.

I det elektrifierande mötet mellan Vitality och Complexity gick saker och ting utöver det vanliga och nådde en nervkittlande dubbel övertid på den första kartan. Mitt i de höga insatserna och det intensiva trycket lyckades Vitality vinna med en svårförtjänt 19-16-vinst. Complexity studsade tillbaka i Vertigo.

Det avgörande ögonblicket på dag 3 kom när Vitality och Complexity kolliderade på Anubis, var och en fast besluten att säkra en av de återstående slutspelplatserna. I slutändan var det Shahar ’flameZ’ Shushan från Vitality som steg till tillfället och levererade en fantastisk prestation som drev sitt lag till seger och garanterade deras plats i Major-slutspelet.

Heroic vs paiN (Elimineringsspel)

I en hård uppgörelse mellan Heroic och paiN visade de senare sin skicklighet på Nuke och Mirage, säkrade två avgörande segrar (13-6 och 13-9) och eliminerade Heroic från PGL Major Copenhagen 2024-turneringen.

Cloud9 mot NAVI

Under intensiv konkurrens och höga insatser gick Cloud9 segrande ur sin match mot NAVI och säkrade den sista platsen i Major-slutspelet för sig själva.

I den rafflande bäst av tre-serien mellan Cloud9 och NAVI visade varje lag upp sina styrkor på Mirage, Ancient och Overpass. Den intensiva tävlingen kulminerade med Cloud9:s triumferande inträde i slutspelet, vilket befäste deras position bland de främsta utmanarna.

Nuvarande ställning

Med tre slutspelsplatser kvar att göra anspråk på är följande de aktuella ställningarna när dag 3 gick mot sitt slut.

Kvalificerade för slutspel: Cloud 9, Eternal Fire och Vitality går med Mouz och Spirit.

Eliminerade lag: Ecstatic, Imperial och Heroic går samma väg som TheMongolZ och Furia

I de näst sista och sista spelen på dag 3 var insatserna högre än någonsin eftersom sex lag fortfarande kämpade om de tre sista platserna i slutspelet.

Spänningen fortsätter när vi närmar oss PGL CS2 Major 2024:s dag 4.

Complexity kommer att möta FaZe i den första matchen. Virtus.Pro ställs mot de formidabla motståndarna G2, medan NAVI gör sig redo för en utmanande kamp mot paiN. Dessa matcher utlovar inte bara intensiv konkurrens utan också betydande konsekvenser för slutspelsracet.

PGL CS2 Major Copenhagen 2024

The PGL Major Copenhagen 2024 is the first Counter-Strike 2 Major Championship and twentieth Counter-Strike Major overall. It will be held in Copenhagen, (wikipedia)

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button