Dota 2 NyheterDota 2

Dota 2-communityn kräver förbud mot appen Overplus

Dota 2-communityn, inklusive både vanliga spelare och professionella spelare, har enats i sin ståndpunkt mot tredjepartsverktyget Overplus och uppmanar Valve att vidta åtgärder och förbjuda applikationen som för närvarande stör integriteten i spelets rankade matcher.

Kontroversen kring Overplus

Overplus, tidigare känt som Overwolf, erbjuder en rad funktioner till Dota 2-spelare, till exempel kosmetiska och gränssnittsändringar som gör det möjligt för användare att utrusta skins som de inte äger. Den funktion som har orsakat mest oro är dock ”pick stage analyzer”. Detta verktyg skrapar spelarinformation och ger Overplus-användare en betydande fördel under spelets draftfas genom att avslöja motståndarnas föredragna hjältepooler, mest använda föremålsbyggnader och färdighetsbyggnader.

Reaktioner från communityt och professionella spelare

Jonathan ”Loda” Berg, före detta proffs och Alliance VD, har beskrivit situationen som ett ”allvarligt problem” och har offentligt uppmanat Valve att ingripa och förbjuda verktyget. Han lyfte fram problemet med att Overplus-användare kan rikta förbud mot spelarnas hjältar med högst vinstfrekvens, vilket verkar hända för ofta för att vara en slump.

Den populära Dota-streamaren Gorgc har upprepat Lodas känslor och hävdat att informationen från Overplus skapar en orättvis spelplan och antingen borde vara tillgänglig för alla spelare eller för ingen. Gorgc påpekade också att verktyget kan identifiera smurfar och kontoköpare, och det kan komma åt spelarinformation även om användaren har ställt in sitt konto till privat.

Spelare delade också samma åsikt i Reddit, där de flesta av dem tycker att denna programvara är ”fusk”, ”orättvis” och i slutändan ”oönskad”.

Valves tystnad och gemenskapens vädjan

Trots den växande oron och den tydliga fördel som Overplus ger, som många likställer med fusk, har Valve ännu inte gjort något uttalande i frågan. Communityns frustration är påtaglig, eftersom användningen av Overplus fortsätter att påverka resultatet av rankade spel och amatör-Dota-evenemang.

Den större bilden

Användningen av tredjepartsverktyg för att få en konkurrensfördel är inte unik för Dota 2. Liknande applikationer har dykt upp i andra tävlingsspel som League of Legends, och de betraktas allmänt som en form av fusk eftersom de förbättrar en spelares kapacitet utöver vad som normalt är möjligt inom spelet.

Slutsats

Dota 2-communityns krav på ett förbud mot Overplus är ett viktigt ögonblick som belyser vikten av fair play och integriteten i tävlingsinriktat spelande. När situationen utvecklas ser spelare till Valve för en lösning som kommer att bevara den konkurrenskraftiga naturen hos Dota 2 och säkerställa en rättvis spelplan för alla deltagare.

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button