eSportseSports Nyheter

Esports-pionjären Ocean Sharma går med i IPL 2024 som den första gaming caster någonsin

Esport tar ett stort steg framåt i Indien i och med tillkännagivandet av Ocean Sharma som den allra första Esports-castern för den kommande IPL 2024-säsongen. Denna banbrytande utnämning är ett tecken på esportens växande erkännande och inflytande inom det vanliga sportlandskapet i Indien.

Sharma ingår i ett prestigefyllt sändningsteam för IPL 2024, som startar den 1 april. Han kommer att arbeta tillsammans med etablerade namn inom cricketsändningar som Mayanti Langer Binny, Jatin Sapru, Tanay Tiwari och Suren Sundaram.

Esports-expertis ger Sharma en historisk roll

Ocean Sharmas omfattande erfarenhet och kunskap inom Esports casting har gett honom en välförtjänt plats i IPL:s rampljus. Han är en respekterad person inom branschen och har castat för stora turneringar som officiella Battlegrounds Mobile India (BGMI)-evenemang och globala Esports-showdowns som PUBG Mobile Global Championship 2021 (League-East och Grand Finals) och PUBG Mobile Pro League – South Asia Spring 2022.

För IPL 2024 kommer Sharma att ta på sig olika roller som ankare och reporter och arbeta tillsammans med ligans nationella presentatörer. Hans medverkan i IPL:s sändningsteam markerar ett viktigt steg för esporten i Indien och främjar en koppling mellan den snabbt växande spelvärlden och traditionell sport.

Sharma glad över möjligheten

Ocean Sharma själv är förstås entusiastisk över denna banbrytande möjlighet. Han är ett passionerat cricketfan och en erfaren Esports-caster, och han delade med sig av sin entusiasm: ”Att bli utsedd till den första gaming caster för IPL 2024 är en dröm som går i uppfyllelse. Jag är glad över att få bidra med min expertis till den här plattformen och göra det ännu mer spännande för fans i hela Indien att titta på IPL.”

Sharmas imponerande närvaro på nätet förstärker hans inflytande ytterligare. Hans unika och engagerande innehåll har gett honom en stor följarskara inom den indiska spelvärlden, med över 858 000 prenumeranter på hans YouTube-kanal och över 450 000 följare på Instagram.

I och med utnämningen blir Sharma mer än bara en banbrytare för esport inom vanliga sporter. Han är också en förebild för blivande spelare och programledare i Indien, och visar att det finns potential för framgång inom esportvärlden.

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button