eSportseSports Nyheter

GG.BET och PGL samarbetar med Perfect World för Dota 2- och CS:GO-evenemang

PGL, som är känt för att organisera e-sportturneringar, har ingått ett strategiskt partnerskap med Perfect World, en framstående kinesisk spelutgivare och turneringsoperatör. Samarbetet, som sträcker sig över e-sportsäsongerna 2024-2026, kommer att fokusera på Dota 2- och Counter-Strike 2 (CS2)-evenemang och utforska olika co-branding-initiativ.

Perfect World är den kinesiska distributören för Valves välkända e-sporttitlar, inklusive Counter-Strike och Dota 2. De samarbetade också med Valve för att lansera Steam Storefront i Kina. Med en solid e-sportsdivision organiserar Perfect World prestigefyllda turneringar som Dota 2 Asia Championships och CS2 Major i Shanghai.

Å andra sidan har PGL, med huvudkontor i Rumänien, en rik historia av att vara värd för betydande turneringar för CS2 och Dota 2. I synnerhet är PGL redo att vara värd för den mycket efterlängtade PGL Major Copenhagen senare denna månad.

Enligt ett officiellt tillkännagivande kommer PGL och Perfect World nu att samarbeta nära kring olika aspekter av turneringsorganisationen, inklusive publicitet, marknadsföring, produktion och teknisk support.

Samarbete för bredare räckvidd

Med hjälp av PGL:s omfattande globala räckvidd och expertis inom e-sportinnehåll kommer företaget att hantera produktionen av alla Perfect World-evenemang på engelska och säkra globala sändningsrättigheter, exklusive Kina.

Omvänt kommer Perfect World att producera alla PGL-evenemang i Kina och inneha exklusiva rättigheter för den kinesiska marknaden. Detta strategiska arrangemang förväntas öka synligheten och inflytandet för PGL-evenemang i hela regionen och förstärka deras inverkan inom den kinesiska e-sportgemenskapen.

PGL avslöjade nyligen också sina planer på att streama PGL Major på Kick och tillkännagav betydande evenemangssponsorer som 1xBet och Zowie. Dessutom avslöjade PGL en ambitiös strategi för Dota 2 och signalerade sin avsikt att öka spelets konkurrenslandskap. Företaget avser att investera i att utveckla Dota 2 e-sportscenen och organisera en serie med åtta stora turneringar mellan 2024 och 2026, var och en med en betydande prispott på 1 miljon dollar.

Spel och e-sport

Spelbolagen blir alltmer intresserade av e-sport och drar nytta av dess popularitet för att erbjuda fler spelalternativ. GG.BET fortsätter att växa inom bettingindustrin genom att utöka sitt sportutbud och samtidigt behålla sitt fokus på e-sport. Företaget planerar att samarbeta om innehåll med influencers, öka publikens engagemang och organisera fler fan-evenemang för att bibehålla sin tillväxt.

Dota 2 och CS: GO är populära titlar bland GG.BET:s användarbas, och CS: GO lockade 6% fler spel under 2023 än föregående år. Under 2023 upplevde GG.BET en betydande tillväxt på de brittiska och ukrainska marknaderna, så att gå in på den kinesiska marknaden visade sig vara ett strategiskt drag för företaget.

GG.BET:s partnerskap med Perfect World

Dessutom planerar företagen att utforska samarbeten med gemensamma varumärken som är uppskattade av spelbranschen.

Att ta initiativ när det gäller att skapa nya upplevelser och värderingar för samhället

Dmytro Voshkarin, VD för GG.BET

Även om inga detaljer har avslöjats om dessa möjligheter, kan potentialen för korsreklam ge värdefulla fördelar för båda parter. Det strategiska partnerskapet belyser också vikten av samarbete inom e-sportsindustrin när företag fortsätter att anpassa sig och navigera i ett ständigt föränderligt landskap.

Med detta nya samarbete är GG.BET redo att stärka sin position på den kinesiska marknaden och samtidigt fortsätta att utöka sin räckvidd inom den globala e-sportgemenskapen.

Avslutning

Partnerskapet mellan PGL och Perfect World markerar ett viktigt steg inom e-sportindustrin, med fokus på turneringsorganisation och branding. Med PGL: s globala räckvidd och Perfect Worlds inflytande i Kina syftar samarbetet till att öka esportsevenemangens synlighet och påverkan över hela världen.

Att bettingbolag som GG.BET deltar visar dessutom på det växande intresset för betting inom e-sport. Detta partnerskap signalerar en lovande framtid för e-sport, med möjligheter till tillväxt och innovation i hela spelgemenskapen.

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button