Dota 2Dota 2 Nyheter

Nigma Galaxy med ytterligare en förändring i spelartruppen

I en betydande ommöblering har Nigma Galaxy meddelat att Saieful ”Fbz” Ilham och Farith ”Matthew” Puente läggs till i deras Dota 2-lista. Detta markerar den fjärde spelarförändringen för laget på mindre än en månad, efter den korta tiden för Daniel ”Ghost” Chan och Roman ”rmN-” Paley, som lämnade organisationen efter bara 15 dagar.

Fbz är inte främmande för västeuropeiska lag, efter att ha haft en lång och lojal karriär med BOOM Esports från 2018 till 2023. Han lånades ut till Team Secret förra året, där han spelade på Riyadh Masters och The International 2023-kval, men kvalificerade sig inte för TI12.

Efter en kort återkomst till Sydostasien i början av 2024 är Fbz nu redo att ta med sig sin erfarenhet och skicklighet till Nigma Galaxy.

Matthew, som Fbz, var också en del av BOOM Esports. Organisationen, traditionellt baserad i Indonesien, gjorde ett betydande steg till den sydamerikanska regionen efter TI12. Matthew, som var en del av BOOMs första expansion, lämnade laget i december.

Det här blir hans första gång att våga sig ut till en annan region.

Både Fbz och Matthew är kända för sina playmaking-förmågor. Fbz signaturhjältar inkluderar initieringsbaserade karaktärer som Mars, Beastmaster och Pangolier. Matthew, å andra sidan, är känd för sin Nyx Assassin och Rubick, och hans senaste kurir-dödande shenanigans med osynliga hjältar som Bounty Hunter och Riki har varit avgörande för att vända matcher som verkade omöjliga att vinna.

Den nya Nigma Galaxy Dota 2-listan för 2024 är som följer:

– Amer ”Mirakel-” Al-Barkawi
– Syed Sumail ”SumaiL” Hassan
– Saieful ”Fbz” Ilham
– Farith ”Matthew” Puente
– Kuro ”KuroKy” Takhasomi

Med sin kärnuppställning kring Miracle- och SumaiL, två spelare kända för sin giriga spelstil, kan tillägget av Fbz och Matthew ge en stark tidig spelkontroll, vilket gör att Nigmas två kärnor kan accelerera.

Nigma Galaxy, tidigare känt som Team Nigma, är skapat av tidigare Team Liquid-medlemmar, 4 av 5 av mästarna i TI7. Det grundades av Amer ” Miracle” Al-Barkawi, Maroun ”GH” Merhej, Christoph ”Ranid” Timm, Ivan ”MinD_ ContRol Ivanov och kaptenen Kuro ”KuroKy” Salehi Takhasomi. Endast Kuroky är kvar av de spelare som startade laget och med nytt friskt blod kommer Nigma Galaxy att försöka komma tillbaka till forna glansdagar en gång till.

Laget förbereder sig nu för den kommande ESL One Birmingham-kvalificeringen.

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button