Overwatch 2Overwatch 2 Nyheter

Overwatch 2 säsong 10: leaver-straff ökar och grupprestriktioner lyfts

Utvecklarna av Overwatch 2 är inställda på att införa betydande omvandlingar under säsong 10 som främst syftar till att minska toxiciteten i spelet. Både tidigare och nuvarande säsonger av Overwatch 2 har medfört betydande förändringar, och den överhängande säsong 10-uppdateringen lovar att följa efter.

Breda grupper och fair play

I Overwatch 2 säsong 10 kan du nu slå dig ihop med vem som helst, eftersom spelet har tagit bort gruppgränserna för rankade matcher.

Om du är en Bronze och vill para ihop dig med din Platinum-kompis i spelet, kan du göra det från och med säsong 10. Gavin Winter, som är Senior System Designer för Overwatch 2, nämnde att denna förändring görs främst för att förenkla att spela med vänner.

Termen Wide Groups används för att beskriva dessa lag, och de kommer uteslutande att tävla mot andra Wide Groups. Tänk dock på att detta kan leda till längre kötider och spel som är lite mer på den nyckfulla sidan, som Winter beskriver det.

Avskaffandet av grupprestriktioner bör också hjälpa till att ta itu med problemet med smurfkonton och boosting. Dessa används ofta av högre rankade spelare för att gå med i spel med lägre rankade vänner. Med denna förändring bör det finnas ett mindre behov av smurfkonton, vilket leder till jämnare matcher.

Om du spelar i en bred grupp kommer din rank inte att ändras efter en match, oavsett resultatet. Detta är för att förhindra problem med spelarboostning.

Utvecklare strävar efter att hålla spelen rättvisa genom att matcha spelare med samma roll och ranking mot varandra. Så om du är en Platinum Tank-spelare med Bronze Support i ditt lag, syftar systemet till att sätta dig mot ett lag med en liknande inställning.

Straff för leaver

Den kommande Overwatch 2 Season 10 kommer att införa nya regler för avhopparstraff i Unranked-matcher. Här är vad du behöver veta:

Här är en heads-up om du ofta lämnar spel tidigt: straffen är på väg att bli hårdare. Här är vad det innebär: lämna ett spel och få en varning. Om du lämnar 2-3 matcher för tidigt får du 5 minuters avstängning.

Om du lämnar 4-5 matcher för tidigt väntar ett 20-minutersavstängning. Och det hoppar snabbt upp därifrån. Om du lämnar 6-9 matcher väntar en 4 timmars avstängning, och om du lämnar tio eller fler matcher väntar en 48 timmars avstängning.

Systemet beräknar antalet kvarvarande spel baserat på dina senaste 20 spel. Så om du har avslutat många spel snabbt kommer det att återspeglas i denna räkning istället för över en längre tidslinje.

I rankade spel är straffen betydligt hårdare. Om du lämnar ett spel tidigt en gång får du en 15-minuters avstängning. Om du lämnar två gånger för tidigt förbjuds du att spela i 2 timmar. Om du lämnar tre matcher för tidigt får du en 8-timmars avstängning.

Fyra tidiga avslut resulterar i ett 20-timmars förbud. Om du lämnar fem matcher under säsongen blir du avstängd för hela säsongen. Och kom ihåg, det spelar ingen roll om du lämnar dessa matcher utspridda över tio matcher eller alla på en gång; att lämna fem matcher kommer att resultera i en säsongslång avstängning.

Alla avslutade matcher i Competitive kommer att bidra till 20-spelsfönstret, som utvecklare använder för att beräkna Unranked-straff. Konkurrenskraftiga matcher baseras vanligtvis på dina senaste matcher. Men om du avslutar tio matcher under säsongen får du samma säsongsavstängning som om du avslutar fem matcher snabbt i rad.

Förbättrat streamer-läge

Overwatch 2 säsong 10 uppdaterar sitt Streamer Mode för att ge spelarna mer kontroll över sin anonymitet. Med den här förändringen kan spelarna bestämma vem som får se deras BattleTag.

För närvarande ändrar Streamer Mode bara hur spelarnamn visas på din egen skärm, eftersom det fungerar på klientsidan. Men i säsong 10 får utvecklarna det att fungera på serversidan också. Det betyder att du också kommer att kunna kontrollera hur andra ser ditt namn på sina skärmar.

Denna förändring syftar till att hjälpa spelare som kan drabbas av oönskat beteende kopplat till deras BattleTag. Kom ihåg att du fortfarande kan rapportera sådana incidenter, även om du inte kan se deras tagg.

Overwatch 2

Overwatch 2 is a 2022 first-person shooter game developed and published by Blizzard Entertainment. As a sequel and replacement to the 2016 hero shooter Overwatch, (wikipedia))

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button