eSportseSports Nyheter

PGL avslöjar åtta mega DoTA-turneringar med $1 miljon pris vardera

Pro DoTA har varit något oroligt sedan DPC upplöstes 2023. Förutom The International 2024 och Majors och DreamLeagues som ställts upp av ESL, har det inte funnits några tredjepartsturneringar som Valve hade förutsett. Men saker och ting kommer att förändras 2024, med PGL som går tillbaka in i scenen.

Som ett DoTA-fan är du förmodligen bekant med PGL. De har hanterat 2023 års DPC-ligor, stora turneringar som Arlington och Stockholm och The International. Nu förbereder de sig för sitt nästa stora drag.

PGL tillkännager fleråriga DoTA 2-turneringsschema

PGL berättade nyligen att de organiserar åtta toppnivå DoTA 2-turneringar under de kommande tre åren. Även om vi inte har alla detaljer ännu, är det första evenemanget inställt på 10 till 19 maj i Bukarest, Rumänien. Den andra är planerad till november, troligen efter att The International avslutats, liknande Kuala Lumpur Major 2023.

PGL-turneringar kommer att fortsätta att vara värd för både öppna och slutna kval. Den här metoden hjälper till att lyfta fram toppspelarna och håller DoTA 2-gemenskapen levande. Trots den senaste tidens pensioneringar och lagskakningar är rutinerade DoTA-spelare fortfarande vanliga. Men det kan vara dags att välkomna nya talanger.

Rensa dina scheman! Den första PGL-turneringen 2025 kommer att vara från 6 juni till 15 mars. Strax därefter är det andra evenemanget satt till 18 till 27 april. Och vi avslutar året med den sista 2025-turneringen från 7 till 16 november.

Gör dig redo för 2026. Den första turneringen drar igång 6-15 mars. Därefter äger det andra evenemanget rum från 17:e till 26:e april. Slutligen utspelar sig den spännande seriefinalen från den 6 till 15 november.

Även om Valves beslut att ta bort DPC-ligor har applåderats av många, inklusive Puppey från Team Secret, har detta drag lämnat Pro DoTAs framtid oviss. Med en stabil men oförändrad spelarbas och otydlig utveckling mot The International (TI), ifrågasätter DoTA-fans hur spelets framtid kan se ut under de kommande åren.

Ändå visar PGL:s tillkännagivande att scenen är levande och sparkar. De är ivriga att visa sitt engagemang för DoTA som en e-sport, vilket förväntas. Det är trots allt få företag som har visat så stor tro på DoTA som PGL.

Dota

Dota is a series of strategy video games. The series began in 2003 with the release of Defense of the Ancients , (wikipedia)

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button