eSportseSports Nyheter

PGL Major 2024 Köpenhamn: De första kvalificerade lagen presenteras

Väntan är äntligen över, eftersom de första lagen har kvalificerat sig till den mycket efterlängtade PGL Major Copenhagen 2024. Denna Counter-Strike-turnering, med de bästa CS:GO-lagen från hela världen, lovar att bli ett spännande evenemang.

Med de europeiska RMRs (Regional Minor Rankings) på god väg, låt oss ta en titt på lagen som hittills har tagit sig igenom till denna prestigefyllda tävling.

G2 Esports och Virtus.pro är två av de sex lagen som har säkrat sina platser i Majoren genom att dominera de höga matcherna under RMR A. I den avgörande bäst-av-tre-serien besegrade G2 FaZe Clan med en övertygande 2:0 resultatlinje , medan Virtus.pro spelade ut Natus Vincere i två kartor för att säkra sin plats. Båda lagen visade exceptionell skicklighet och uthållighet under kvalet, vilket säkerställer att de inte kommer att förbises som potentiella utmanare till trofén.

G2 Esports: Ostoppbar i den europeiska RMR A

Anförda av Nikola ”NiKo” Kovačs och hans lagkamraters imponerande prestationer lämnade G2 Esports inget utrymme för tvivel eftersom de dominerade sina motståndare i RMR A.

Deras segrar mot Into The Breach, Eternal Fire och FaZe Clan var ett bevis på deras orubbliga beslutsamhet och talang.

Virtus.pro: studsar tillbaka från tidigare misslyckanden

Virtus.pro visade motståndskraft och dominans under hela den europeiska RMR A-turneringen och säkrade sin plats i Majoren med vinster mot SAW, Fnatic och Na’Vi.

Detta kommer att vara en möjlighet för VP att gottgöra sig efter att de misslyckats med att kvalificera sig för BLAST.tv Paris Major 2023.

Lag som Enterprise, AMKAL och KOI har visat imponerande prestationer i RMRs men har ännu inte säkrat sina platser i Major. Konkurrensen är hård, med lag som ständigt kämpar efter positioner och strävar efter att förbättra sig.

Resultat från hela matchdagen

Everlasting Hearth besegrade Falcons med en poäng på 13 till 5, medan KOI säkrade en seger över 9 Pandas med en poäng på 13 till 11. Fnatic vann knappt mot AMKAL med en poäng på 13 till 11, och BetBoom triumferade över Undertaking med en poäng på 13 till 10. G2 gick segrande över FaZe med en poäng på 2 till 0, medan SAW säkrade en 2 till 0-vinst mot Ninjas in Pyjamas. Virtus.pro vann också en 2 till 0-seger mot NAVI, och 3DMAX vann mot Into the Breach med en poäng på 2 till 1.

Kommande matcher inkluderar Fnatic vs KOI, Enterprise vs SAW och Natus Vincere vs BetBoom Team. Kvalificeringsprocessen för PGL Major Copenhagen 2024 har precis börjat, och konkurrensen lovar att bli hård.

Schema för PGL Major Köpenhamn 2024

Huvudevenemanget är planerat att äga rum från 17 mars till 31 mars, med den schweiziska etappen avspark den 17 mars och elimineringssteget som följer den 21 mars.

Den sista slutspelsfasen kommer att pågå från 28 mars till 31 mars, där alla matcher kommer att vara bäst av tre.

Turneringen kommer att sändas över Twitch, YouTube och Kick på PGL:s kanaler. A- och B-strömmar kommer att vara tillgängliga för de tidigare delarna av evenemanget eftersom vissa matcher körs samtidigt.

Lag kvalificerar sig från Nord- och Sydamerika, Asien-Stillahavsområdet och Europa. Valve ändrade den regionala slotdistributionen 2022, vilket gjorde vissa garantier för regioner och extra slots beroende av tidigare Major-placeringar. För PGL Copenhagen Major kommer Europa och Amerika alltid att ha tre platser, med Asia-Pacific alltid två.

Team Liquid fick Nordamerika en plats i elimineringssteget efter att ha placerat sig bland de åtta bästa, medan FURIA Esports hjälpte regionen att vinna en plats i inledningsfasen med sin topp 16-placering.

Esports

Esports , short for electronic sports, is a form of competition using video games. Esports often takes the form of organized, multiplayer video game competitions, (wikipedia)

G2 Esports

G2 Esports is a European esports organization headquartered in Berlin, Germany, with players competing in League of Legends, Valorant, Counter-Strike 2, Hearthstone, Rocket League, (wikipedia)

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button