eSportseSports Nyheter

Spelarnas feedback driver stora förändringar i EMEA Masters Summer Format by Riot

Riot Games har meddelat stora förändringar i League of Legends EMEA Masters Summer-evenemang, som äger rum från 31 juli till 30 augusti.

Dessa förändringar är ett svar på spelarnas oro över det gamla formatet. Det nya upplägget syftar till att skapa en mer spännande och rättvis tävling för både lag och fans, med fler lag och extra bäst-av-fem-matcher.

Riots utökade turneringsstruktur

En av de stora förändringarna är att utöka turneringen till 60 lag. Riot har lagt till en schweizisk etapp och uppdaterat slottilldelningen för att bättre representera alla regioner. Ackrediterade ERL kommer vardera att få sex platser, med de tre bästa lagen som går direkt till Swiss Stage och de andra tre till Last Chance Qualifier. Icke-ackrediterade ERL kan kvalificera fyra lag baserat på senaste prestationer.

LCQ börjar den 31 juli och slutar den 2 augusti. Lagen kommer att tävla i enkeleliminering med skydd för att undvika tidiga regionala matchningar.

Denna fas är avgörande eftersom det är sista chansen för lagen att säkra sin plats i huvudturneringen. Lagen kommer först att tävla i bäst av tre matcher för att hålla saker rättvisa och spännande. I den sista omgången ändras formatet till bäst av fem matcher, vilket höjer insatserna och ökar spänningen för att se vilka lag som kommer att gå vidare till Swiss Stage.

Swiss Stage är en stor förändring för turneringen. Det inkluderar de fyra bästa lagen från Last Chance Qualifier och 28 autokvalificerade lag.

Lagen behöver fyra segrar för att ta sig till slutspelet och åker ut om de förlorar fyra gånger. Matcherna börjar i bäst av en och ändras till bäst av tre under kvalificerings- och elimineringsrundorna.

I slutspelet möts de 16 bästa lagen i bäst av fem matcher med enkel utslagning. De tävlar om en plats i 2024 EMEA Summer Finals den 30 augusti.

Spännande nog kommer finalen att äga rum parallellt med LEC Season Finals i München.

LoL:s nya mästare avslöjad

I andra nyheter, Riot Games är spännande fans med en ny League of Legends-mästare, Aurora. Denna magiska Vastayan Mage Solo Laner kommer fem månader efter Smolder, the Fiery Fledgling.

Fans förväntade sig en teaser under MSI 2024 Grand Final, men det hände inte. Nu har Riot gett en första titt på Aurora på PBE med patch 14.10.

I 2024 League of Legends-planen kommer Aurora att spela antingen i Mid-Lane eller Top. Hon verkar bäst för Mid-Lane-rollen som en Mage. På PBE kan du se nya spelarikoner och känslor som heter ”AURORA”, vilket ger oss ledtrådar om henne. Tidiga förhandsgranskningar visar magiska föremål som rullar, örter, alkemistationer och böcker, vilket gör att hon ser ut som en kraftfull Vastayan Mage.

Aurora visas som en rödhårig kvinna med en fluffig huva som tar anteckningar noggrant. Detta antyder hennes roll som en forskare som kan se vad andra missar. Fans har också föreställt sig Aurora som en ”magisk kaninflicka” och grupperat henne med andra djurliknande mästare som Ahri, Neeko, Rakan och Xayah.

En officiell serietidning som släpptes med patch 14.11 visade Aurora som höll en stav gjord av Forge God, Ornn. Medan hennes fullständiga utbud av förmågor fortfarande är okänt, antyds en av hennes färdigheter, eventuellt kallad ”Exorcist” eller ”Exorcism”, att låta henne förvandlas till en illvillig, glödande ande. Denna förmåga kan charma fiender och låta henne kommunicera med de döda, liknande Ahri’s Ultimate, Spirit Rush.

Aurora är kopplad till Sylas i deras delade ursprung som Top-Laner Mages. Hon kommer från Freljords isiga terräng och kan potentiellt kommendera iselementmagi, i likhet med mästare som Ashe, Braum och Anivia.

Medan Auroras fulla förmågor förblir under omslag, växlar Riot Games upp för att lansera henne på PBE i en kommande patch, troligen 14.12. Spelare kan förvänta sig att hon träffar live-servrarna med patch 14.13 eller 14.14.

Denna tidslinje gör att du kan bekanta dig med hennes färdighetsuppsättning medan Riot finjusterar hennes prestanda. Aurora är inställd på att introducera ny mekanik och uppslukande lore, vilket lovar ett spännande nytt kapitel för League of Legends-fans.

EMEA Masters

EMEA Masters is a League of Legends tournament organized twice a year by Riot Games. The tournament is the conclusion of each split of the EMEA Regional Leagues. (wikipedia)

League of Legends EMEA Championship

The League of Legends EMEA Championship is the professional League of Legends esports league run by Riot Games in the EMEA region, in which ten teams compete. (wikipedia)

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button