FortniteFortnite Nyheter

Varför Samus Aran inte finns i Fortnite: en inblick i Nintendos spelpolicy

I en intervju med Game File avslöjade Donald Mustard, tidigare Chief Creative Officer på Epic Games, orsakerna bakom misslyckandet med att få Metroids Samus Aran till Fortnite.

Nintendo har varit notoriskt skyddande av sina immateriella rättigheter och karaktärer, inklusive Samus Aran, och denna hållning orsakade ett stillestånd i förhandlingarna mellan Nintendo och Epic Games.

Även om diskussioner om att lägga till Samus i Fortnite började under bounty hunter-säsongen, kom ingenting att förverkligas på grund av Nintendos strikta krav på exklusivitet på deras plattform.

Mustard delade att Nintendo ville att Samus Aran bara skulle visas på Switch-versionen av Fortnite, medan Epic Games syftade till att upprätthålla en konsekvent upplevelse på alla plattformar.

Denna oenighet ledde till att affären inte gick igenom och att Samus aldrig introducerades i spelet.

Mustard diskuterade också hur denna situation inte var unik för Fortnite, eftersom Nintendo har varit känt för sin skyddande hållning när det gäller att licensiera sina karaktärer utanför sina egna konsoler.

Trots detta bakslag förblir Epic Games hoppfullt om potentiella samarbeten med Nintendo i framtiden.

Fans av både Metroid och Fortnite håller fortfarande tummarna för att Samus Aran kan dyka upp i spelet en dag.

Fortnite och andra intressanta samarbeten

Under tiden fortsätter Fortnite att introducera nya samarbeten och partnerskap, som till exempel det senaste tillägget av Billie Eilish som en spelbar karaktär.

Spelgemenskapen förväntar sig ivrigt ytterligare utveckling av potentiella samarbeten mellan Fortnite och Nintendo, med karaktärer som Mario, Donkey Kong och Zelda som toppval för fans.

Mustards intervju gav värdefull insikt i hur komplicerat det är att säkra licenser för ikoniska karaktärer som Samus Aran i spelbranschen.

I ett nötskal kan förhandlingarna mellan utgivare, utvecklare och IP-innehavare vara långa och invecklade på grund av olika faktorer som exklusivitetsavtal, licensavgifter och royalties.

Nintendos hållning att hålla sina karaktärer exklusiva för sina plattformar har varit en långvarig tradition som kanske inte förändras så lätt, men EVP på Epic Games, Saxs Persson, är fortfarande hoppfull.

Nintendo har sin strategi och vi har vår strategi, och vi hoppas att vi någon gång kommer att använda deras karaktärer.

Saxs Persson

Men med den växande populariteten för plattformsspel och den ökande efterfrågan på fler samarbeten mellan populära IP: er finns det hopp om att Nintendo kan ompröva sin strategi.

För tillfället måste Fortnite-spelare vänta och se om Samus Aran eller några andra älskade Nintendo-karaktärer tar sig in i spelet.

Som en påminnelse kan fans njuta av Fortnites senaste samarbeten med Billie Eilish och hålla sig uppdaterade om framtida partnerskapsmeddelanden.

I den snabbt föränderliga spelvärlden är allt möjligt!

Vi kommer att hålla ögonen öppna för all utveckling när det gäller potentiella samarbeten mellan Fortnite och Nintendo.

Det banbrytande samarbetet mellan Billie Eilish och Fortnite markerar en viktig milstolpe i skärningspunkten mellan musik- och spelindustrin. Spelare kan nu förkroppsliga den kända artistens distinkta känsla och karisma i spelet, vilket leder till en oöverträffad nivå av fördjupning och njutning.

Fortnite överträffar konsekvent förväntningarna genom att introducera banbrytande samarbeten, vilket exemplifieras av Billie Eilishs senaste inkludering i spelet. Denna trend understryker Fortnites engagemang för att leverera nya upplevelser och hålla sin spelarbas engagerad.

Fortnite-entusiaster uppmanas att dela med sig av sin entusiasm över sina favoritsamarbeten på sociala medier och använda hashtaggen #FortniteCollabs som en samlande symbol för deras passion.

Med en så omfattande lista över populära karaktärer är det bara en tidsfråga innan vi ser fler ikoniska ansikten dyka upp i Fortnite!

Håll tummarna för potentiella samarbeten med fan-favoriter som Overwatch 2, League of Legends, CS:GO, CS, Dota 2, Esports och mycket mer!

Medan vi ivrigt förväntar oss framtida utveckling i Fortnite-samarbetets värld, låt oss uppskatta det fantastiska arbete som Epic Games har gjort hittills!

Samus Aran

Samus Aran is the protagonist of the video game series Metroid by Nintendo. She was created by the Japanese video game designer Makoto Kano. (wikipedia)

Nintendo

Nintendo Co., Ltd. is a Japanese multinational video game company headquartered in Kyoto, Japan. It develops, publishes and releases both video games and video game consoles. (wikipedia)

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button