Dota 2Dota 2 Nyheter

Arteezys uppgång till dominans: en djupdykning i DoTA 2 underbarnets resa

Arteezy är en topp DoTA 2-spelare känd över hela världen. Hans riktiga namn är Artour ”Arteezy” Babaev, och han anses ofta vara en av de bästa bär-/mellanbanaspelarna. Han lockar många fans på sin DoTA 2 Twitch-ström, där han delar med sig av tips och underhåller sina följare.

Arteezy, född 1 juli 1996, i Tasjkent, är en enastående spelare från Kanada och Uzbekistan. Han flyttade till Kanada när han bara var 2. Han började med StarCraft II och DoTA. Men när DoTA 2 kom ut bytte han till det nya spelet och visade stor talang.

Arteezys resa och uppstigning

Arteezy började sin spelkarriär som 17-åring och gick med i sitt första DoTA 2-lag, Kaipi, 2013. Det gick dock inte som planerat, vilket ledde till att han bytte till Take Five.

Trots vissa motgångar fortsatte Arteezys rang att klättra, vilket väckte större uppmärksamhet. Det ledde till att han gick med i Speed Gaming som en ersättare för den framstående spelaren, bOne7. Det var hans ögonblick att glänsa när han visade exceptionella färdigheter mot kända spelare som Dendi och Mushi.

2014 började Arteezys berömmelse och rikedom i DoTA 2-scenen att öka. I slutet av januari 2014 slog Arteezy ihop med kända nordamerikanska DoTA-spelare UNiVeRsE, Fear, ppd och Zai för att grunda S A D B O Y S.

Laget gick på marken och säkrade segrar i sexton av sina första arton matcher, och gick till och med obesegrade i Electronic Sports Prime/Shock Therapy Cup.

Onda genier tog notis efter S A D B O Y S:s framgång. De skrev på Arteezys team kort efter att det bildades, vilket markerade Arteezys första satsning med en stor organisation i DoTA 2.

Den 7 mars 2014 dök det färska Evil Geniuses-teamet först upp på Monster Energy Invitational. De vann särskilt med 3-2 mot Cloud9 i finalen. Denna triumf var betydelsefull för deras resa mot att bli spelare i toppklass över hela världen.

En nyckel till deras framgång var Artours anmärkningsvärda färdigheter, främst när han spelade karaktärer som Dragon Knight, Naga Siren och Razor.

Mellan 2014 och 2016 bytte Arteezy ofta lag mellan EG och Team Secret tre gånger. Tyvärr missade han segern i The International 5 med Evil Geniuses och har ännu inte vunnit Aegis-mästerskapet.

I slutet av 2016 bestämde sig Artour för att hålla fast vid sitt första lag. Han stannade hos EG fram till 2022, då laget bestämde sig för att släppa sin roster.

Om du kollar hans Instagram eller andra sociala medier får du reda på att Shopify Rebellion, som plockades upp från de tidigare Evil Geniuses lista, är hans nya hemmalag.

Anmärkningsvärda segrar

Arteezys höga MMR i DoTA 2 beror på hans exceptionella spelfärdigheter. Det sägs ofta att han har några av de bästa teknikerna i spelet – en faktor som har bidragit avsevärt till hans enastående framgångar.

Arteezy kanske inte har vunnit på The International ännu, men han har verkligen räknat fram vinster i andra stora ligaturneringar. Dessa inkluderar The Manila Masters, ESL One Frankfurt 2015, The Summit 3, MarsTV DoTA 2 League 2015 Spring och StarLadder StarSeries säsong 10.

Mångsidighet och behärskning

Arteezys färdigheter med Terrorblade och Naga Siren sticker ut i professionella matcher. Många anser honom till och med vara den bästa Naga-spelaren i världen.

Shadow Fiend är unik för Arteezy eftersom han inte ofta väljer det. Men han gör det exceptionellt bra när han spelar som mid-laner eller SF-bärare. Många spelare ser Artour som den bästa Shadow Fiend-spelaren globalt.

Arteezy är också känd för att ha valt karaktären Lycan, även om andra tycker att hjälten är mindre effektiv i den nuvarande spelmiljön. Han gör samma sak med Ursa – han har en unik uppsättning för den här hjälten som gör att den sticker ut i hans händer.

Dota is a series of strategy video games. The series began in 2003 with the release of Defense of the Ancients , (wikipedia)

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button