Dota 2Dota 2 Nyheter

Köpenhamn värd för The International 2024 Esports Tournament

Valve har avslöjat att den 13:e upplagan av The International, den främsta turneringen för esporttiteln Dota 2, kommer att arrangeras i Köpenhamn, Danmark, i september. Det är första gången som The International kommer att hållas i Köpenhamn och tredje gången som den kommer att äga rum i Europa.

The International (TI)

The International (TI) är en årlig världsmästerskapsturnering i esport för multiplayer online battle arena-spelet Dota 2, organiserad av spelets utvecklare Valve Corporation. Den har den högsta prispotten av alla esportturneringar, crowdfunded genom försäljning av det årliga Dota 2 Battle Pass.

Viktiga punkter om TI-turneringarna:

  • Har hållits varje år sedan 2011, vanligtvis i augusti/september
  • 16-20 professionella lag tävlar i ett dubbeleliminationsformat
  • Topplagen får direkta inbjudningar baserat på prestation, andra kvalificerar sig genom regionala slutspel
  • Prispotten börjar på 1,6 miljoner dollar, med 25 % av Battle Pass-försäljningen tillagd (över 40 miljoner dollar totalt 2021)
  • Spelplatserna har roterat mellan städer som Seattle, Vancouver, Shanghai, Singapore och kommande Köpenhamn 2024
  • Omfattande livebevakning på Twitch med kommentarsflöden på flera språk
  • Dokumentärserier som ”Free to Play” och ”True Sight” täcker turneringarna

TI anses vara det mest prestigefyllda evenemanget med högst insatser i professionell Dota 2, med miljoner i prispengar på spel varje år för de vinnande lagen.

Spelplats och format

Slutspelet i The International 2024 kommer att äga rum på Royal Arena, en arena med en historia av att vara värd för betydande esportsevenemang, inklusive den kommande CS2 Major. Turneringen kommer att innehålla 16 lag, en minskning från föregående års 20, som tävlar om den prestigefyllda Aegis of Champions.

Kvalificeringsprocess

Lagen kommer att kvalificera sig genom en kombination av öppna kvalificeringar, regionala kvalificeringar och direktinbjudningar, ett system som påminner om de tidiga åren av The International. Valve kommer att välja ut de inbjudna lagen baserat på deras prestationer under året, och dessa lag kommer att tillkännages under perioden som leder fram till evenemanget.

Tidigare platser och tittarsiffror

The International har hållits i olika städer runt om i världen, inklusive Seattle, Shanghai, Bukarest och Köln. Under 2023 års upplaga av evenemanget minskade antalet tittare något.

Esport i Danmark

Värdskapet för The International 2024 befäster ytterligare Köpenhamns status som en toppdestination för esport. Staden är också värd för CS2 Major Copenhagen 2024.

Ytterligare information

Biljett- och schemadetaljer för The International 2024 kommer att meddelas under de kommande månaderna. Fans och deltagare kan förvänta sig att mer information kommer att finnas tillgänglig på den officiella Dota 2-webbplatsen och relaterade esportplattformar.

Valves beslut att arrangera The International i Köpenhamn är ett viktigt ögonblick för Dota 2-communityn och utlovar en spännande turnering i en stad med ett växande rykte i esportvärlden.

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button