League of Legends GuiderLeague of Legends

Bästa Enchanters för nybörjare i League of Legends

När du börjar din League of Legends-resa och vill utforska enchanter-mästare är det viktigt att välja klokt. Valet av enchanter-mästare för nybörjare kan väsentligt påverka din stödjande upplevelse.

Innan du fattar ett beslut är det viktigt att överväga vilka mästare som kan förbättra ditt spel och ge en givande upplevelse. Att navigera genom League of Legends för att hitta den perfekta förtrollaren för din spelstil kan vara avgörande för att maximera din effektivitet på slagfältet.

Vad är Enchanter-rollen i League of Legends

Enchanter-rollen i League of Legends hänvisar till en kategori av supportmästare som är kända för sin förmåga att buffra sina allierade genom sköldar, läkningar och rörelsehastighetsförbättringar.

Enchanters fokuserar främst på att skydda och stärka sina mer offensivt orienterade lagkamrater, snarare än att engagera sig i direkt strid själva. De spelar en avgörande roll för att upprätthålla sitt lag under striderna, förbättra sina allierades förmågor och tillhandahålla verktyg som kan vända engagemangets tidvatten.

Enchanters väljs vanligtvis för att komplettera team med hypercarry-mästare som Jinx, Kog’maw, Vayne och Twitch, eftersom de avsevärt kan öka dessa bärares överlevnad och skadeutgång. Dessutom kan enchanters vara effektiva mot mage-mästare genom att upprätthålla deras skador med läkningar och sköldar.

Hur man spelar rollen som Enchanter

Att stödja ditt lag som en enchanter i League of Legends innebär att betona läkning, sköld och ge buffs för att förbättra dina allierades stridsförmåga.
För att utmärka sig i den här rollen är det viktigt att förstå styrkorna och svagheterna hos din valda mästare. Effektiv positionering är nyckeln till att skydda ditt team från fiendens hot samtidigt som du maximerar din stödjande inverkan.

Föremål som Moonstone Renewer, Staff of Flowing Water och Ardent Censer används ofta för att öka dina stödjande förmågor som en enchanter.

Kommunikation och samordning med ditt team är avgörande för optimal prestation.
Genom att prioritera dina allierades välbefinnande och framgång kan du uppfylla den stödjande rollen som en enchanter och bidra avsevärt till ditt lags framgång i spelet.

Top Enchanter Champions för nybörjare 2024

Dessa mästare erbjuder unika förmågor som fokuserar på att läka, skydda och tillhandahålla verktyg för att stödja sitt team på Rift.

Deras kit gör det möjligt för spelare att effektivt hjälpa sina lagkamrater och bidra positivt till resultatet av spelet.

Janna

Jannas förmågor är enkla och effektfulla, vilket gör henne lätt att plocka upp för nya spelare. Hennes Q, Howling Gale, ger en knock-up som kan störa fiendens framsteg eller säkra dödar, medan hennes W, Zephyr, erbjuder en pålitlig långsam för att hindra fiendens rörelse.
Janna utmärker sig för att skydda sina lagkamrater.hennes E, Eye of the Storm, är en sköld som kan kastas på allierade för att absorbera inkommande skador och ökar också deras attackskador. Denna dubbla funktionalitet gör det till ett mångsidigt verktyg i både offensiva och defensiva situationer.

Hennes ultimata, Monsoon, är en spelförändrande förmåga som slår tillbaka alla närliggande fiender och läker allierade inom dess räckvidd. Detta gör Janna särskilt effektiv för att rädda lagkamrater från farliga situationer eller återställa slagsmål till hennes lags fördel.

Med Glacial Augment-runan blir Janna’s Howling Gale ännu mer potent, vilket ger betydande folkmängdskontroll i lagstrider och laningfas-skärmningar. Detta gör det möjligt för nybörjare att göra slagkraftiga spel även med begränsad erfarenhet.

Janna har stor nytta av typiska enchanter-objekt som Ardent Censer och Staff of Flowing Water, som förbättrar hennes sköld- och läkningsfunktioner. Dessa föremål ökar inte bara hennes effektivitet utan lär också nybörjare vikten av specificering i stödjande roller.

Soraka

Soraka är känd för sina exceptionella läkningsförmågor. Hennes W, Astral Infusion, gör att hon kan läka allierade på bekostnad av sin egen hälsa, medan hennes ultimata, Wish, kan läka alla allierade globalt. Detta gör henne extremt värdefull för att upprätthålla sitt team under långvariga slagsmål.

Hennes ultimata, Wish, läker inte bara utan tar också bort alla Grievous Wounds-effekter innan hon applicerar läkningen, vilket gör den otroligt kraftfull i kritiska situationer. Denna förmåga gör det möjligt för nybörjare att ha en global inverkan på spelet och stödja sitt team var som helst på kartan.

Sorakas förmågor är enkla och riktade, vilket innebär att de är lätta att landa. Denna enkelhet hjälper nybörjare att fokusera mer på spelstrategi snarare än komplex mekanik.

Soraka kan tysta fiender med sin E, Equinox, som också rötter fiender om de förblir i zonen när den löper ut. Denna förmåga är utmärkt för zonering och kontroll av utrymme i lagstrider, vilket ger både offensiv och defensiv nytta.

Att spela Soraka lär nybörjare viktiga färdigheter i resurshantering. Att hantera hennes hälsa och mana effektivt är avgörande på grund av hälsokostnaden i samband med hennes huvudsakliga läkningsförmåga. Denna färdighet är överförbar till många andra aspekter av spelet.

Milio

Milios förmågor är utformade för att vara enkla och effektfulla, vilket gör honom tillgänglig för nya spelare. Hans kit fokuserar på att förbättra och skydda allierade snarare än att kräva exakta skicklighetsskott eller komplexa kombinationer.

Milio utmärker sig i en supportroll genom att ge betydande buffs och healing till sitt team. Hans förmågor gör det möjligt för honom att förbättra sina allierades förmågor, vilket gör honom till ett utmärkt val för lag som förlitar sig på att deras bärare ska säkra segrar.

Milios kit uppmuntrar att hålla sig längst bak i laget, vilket minskar risken för nybörjare som kan kämpa med positionering. Hans förmågor har effekter som kan nå frontlinjen utan att han behöver vara mitt i striden.

Att spela Milio hjälper nybörjare att förstå viktiga spelmekaniker som zonindelning, kontroll av folkmassor och tidpunkten för att använda defensiva förmågor för att maximera deras inverkan.

Nami

Nami’s W, Ebb and Flow, är en mångsidig förmåga som läker allierade och skadar fiender. Denna förmåga kan studsa mellan mål, vilket gör den effektiv i både offensiva och defensiva situationer. Det gör det möjligt för nybörjare att bidra avsevärt till lagstrider och skärmytslingar genom att samtidigt stödja allierade och trakassera motståndare.

Namis Q, Aqua Prison, ger ett kraftfullt effektområde som kan vända tidvattnet för lagstrider. Denna förmåga är avgörande för att sätta upp dödar och skydda allierade. Att lära sig att landa detta skicklighetsskott kan avsevärt förbättra en nybörjares effektivitet i spelet.

Hennes ultimata, Tidal Wave, är en vidsträckt våg som slår upp och saktar ner alla fiender i dess väg. Detta gör det till ett utmärkt verktyg för att inleda slagsmål, koppla bort från ogynnsamma strider eller kontrollera spelets takt. Det är särskilt användbart i spel med lägre elo, där spelarna kanske inte är lika skickliga på att undvika sådana störningar.

Nami’s E, Tidecaller’s Blessing, ger en allierad autoattack ytterligare magisk skada och en långsam effekt. Denna förmåga är lätt att använda och hjälper nybörjare att få en betydande inverkan i slagsmål genom att förbättra kapaciteten hos sina mer skadefokuserade lagkamrater.

Namis förmågor är relativt okomplicerade men erbjuder tillräckligt med djup för att ge en tillfredsställande inlärningskurva. Att behärska hennes skicklighetsskott och förstå de bästa tiderna för att använda hennes förmågor kan hjälpa nybörjare att förbättra sin övergripande spelkänsla och positionering.

Yuumi

Yuumis mekanik är särskilt nybörjarvänlig. Hennes förmåga att fästa sig vid en allierad med sin W, You and Me!, gör henne omöjlig att sikta in sig på, förutom med torn. Denna unika funktion minskar de positionskrav som vanligtvis ställs på nya spelare, så att de kan fokusera mer på att observera spelet och stödja sitt lag utan att oroa sig för personlig positionering.

Yuumis spel innebär färre komplexa rörelser och skicklighetsskott jämfört med andra mästare. Hennes Q, Prowling Projectile, är ett guidat skicklighetsskott som hjälper nybörjare att öva på att sikta medan de är knutna till en rörlig allierad. Detta förenklar inlärningskurvan och gör det möjligt för nya spelare att bidra effektivt utan höga mekaniska krav.

Genom att vara fäst för det mesta kan nybörjare observera sina mer erfarna lagkamraters rörelser och beslut. Detta perspektiv hjälper nya spelare att förstå positionering, timing och strategiskt spel i League of Legends.

Yuumi ger betydande stöd till sitt lag genom sin E, Zoomies, som läker och ökar rörelse- och attackhastigheten för sin allierade. Denna förmåga är avgörande i både laning och lagstrider, vilket gör henne till en ihållande källa till stöd under hela spelet.

Hennes ultimata, Final Chapter, släpper ut flera vågor som kan rota fiender, vilket ger betydande folkmängdskontroll i lagstrider. Denna förmåga gör det möjligt för Yuumi att bidra avsevärt till lagengagemang, även som nybörjare.

Eftersom Yuumi blir omöjlig att rikta in sig när hon är ansluten, är det mindre troligt att hon är det första målet i lagstrider, vilket är en vanlig utmaning för andra förtrollare. Denna funktion minskar risken för nybörjare som annars kan fångas ur position.

Sona

Sonas förmågor kräver inte exakt siktning, vilket gör henne till ett tillgängligt val för spelare som är nya i supportrollen. Hennes Q-, W- och E-förmågor riktar sig automatiskt mot allierade eller fiender inom räckhåll, vilket gör att nybörjare kan fokusera på att lära sig spelets dynamik snarare än att bemästra komplexa skicklighetsskott.

Sonas kit är utformat för att vara lätt att använda, med ett enkelt men effektivt mönster av förmågor som förbättrar hennes allierades prestanda på olika sätt. Denna enkelhet hjälper nybörjare att förstå grunderna i att spela support utan att bli överväldigade.

Även om Sonas ultimata, Crescendo, kräver riktningsinmatning, gör dess breda effektområde och tydliga syfte att störa fiendens linjer och sätta upp lagstrider det till ett kraftfullt och tillfredsställande verktyg för nybörjare att använda effektivt.

Sona ger en symfoni av buffs, heals och crowd control. Hennes förmågor gör att hon kan anpassa sig till olika situationer och erbjuder skadeökningar, läkning, sköldar och rörelsehastighetsförbättringar till sitt team, samt en kraftfull stun med sin ultimate.

Medan Sonas mekanik är nybörjarvänlig, innebär att behärska henne att lära sig att positionera sig säkert, hantera resursförbrukning (särskilt mana i det tidiga spelet) och tidsinställa användningen av Crescendo för maximal effekt. Denna balans mellan tillgänglighet och djup ger en givande inlärningskurva för nya spelare.

Att spela Sona hjälper nybörjare att förstå viktiga supportkoncept som zonering, peeling och timing av förmågeanvändning. Hennes kit uppmuntrar spelare att hålla sig medvetna om sin positionering och positioneringen av sina allierade och fiender, färdigheter som kan överföras till andra mästare och roller.

Taric

Taric ger sina allierade ett exceptionellt skydd och kombinerar en frontlinjemästares tankighet med den stödjande läkning och sköldning som vanligtvis finns hos enchanters. Denna dubbla förmåga gör det möjligt för nybörjare att delta i slagsmål med ett skyddsnät, vilket gör Taric till ett förlåtande val för dem som fortfarande lär sig positionering och engagemangstid.

Trots att Taric kategoriseras mer som en tank kan han fungera effektivt i en enchanter-roll tack vare sina helande och skyddande trollformler. Hans Q, Starlight’s Touch, läker Taric och hans närmaste allierade, skalar med sin maximala hälsa och förmågekraft, vilket uppmuntrar en byggnad som gynnar både Taric och hans team.

Tarics ultimata, Cosmic Radiance, gör honom och närliggande allierade osårbara under en kort varaktighet. Denna kraftfulla förmåga kan vända tidvattnet i lagstrider och erbjuda en betydande fördel under avgörande engagemang. Det är ett spelförändrande verktyg som nybörjare kan utnyttja för att skydda sitt lag och säkra segrar.

Taric passar bra ihop med bot laners som föredrar att engagera sig nära fienden, eftersom de kan utlösa sin stun, Dazzle, mer effektivt. Denna synergi är särskilt fördelaktig för nybörjare som kan paras ihop med mer erfarna ADC: er, vilket gör att de kan bidra meningsfullt till banans dominans och tidiga dödar.

Medan Taric har en inlärningskurva, särskilt när det gäller att behärska tidpunkten för hans förmågor, erbjuder han mycket flexibilitet i byggvägar och spelstilar. Nybörjare kan experimentera med olika artiklar för att förbättra hans läkning, tankiness eller till och med skadeutgång, vilket ger en rik inlärningsupplevelse.

Slutsats

Att välja rätt enchanter-mästare i League of Legends kan göra en betydande skillnad i din stödjande upplevelse och påverkan på slagfältet. Var och en av de mästare vi har diskuterat erbjuder unika styrkor och är skräddarsydda för olika spelstilar, vilket gör det lättare för nybörjare att hitta sin perfekta passform.

I slutändan beror den bästa enchanter-mästaren för dig på din spelstil och komfortnivå. Det är värt att experimentera med olika mästare för att hitta den som resonerar med dig.

Kom ihåg att nyckeln till framgång i enchanter-rollen är effektiv kommunikation, positionering och snabb användning av förmågor.

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button