League of Legends Guider

Bästa League of Legends-lagen 2023


League of Legends har blivit ett favoritspel för många över hela världen, men inte alla länder kan visa upp med inhemska proffsspelare i spelet. Varje år finns det ett dussintal turneringar och tävlingsevenemang om LoL som varje lag har möjlighet att bevisa sig som allroundspelare. Det finns många esport Lol-spelare från Sverige som Rekkles (för närvarande en del av T1-teamet) som får oss att känna oss stolta över sina prestationer och motiverar unga spelare att fortsätta förbättra sig i Lol.
För att lyfta fram Lol-spelarnas prestationer under det senaste året har vi valt ut de bästa League of Legends-lagen 2023.


Viktiga lärdomar

– JD Gaming är den dominerande kraften i League of Legends 2023, med en lista i världsklass och imponerande prestationer i LPL Spring-mästerskapet och MSI.
– BiliBili Gaming, säsongens underdog-lag, visade upp sina talanger och är utmanare om LPL-titeln på sommaren.
– T1, det bästa koreanska laget i internationella turneringar, kämpade i avgörande ögonblick men har potential att studsa tillbaka på sommaren och vara redo för Worlds.
– MAD Lions, vinnare av LEC Spring Split, måste ta itu med sina svagheter och förbättra sina prestationer mot topplag från andra regioner. De har dock en positiv syn och potential för förbättring under den kommande sommarspliten.


JD Gaming: Dominerande kraft 2023

JD Gaming - League Of Legends team review


Med en vinstfrekvens på 78% över 63 matcher har JD Gamings dominerande roster visat sig vara en formidabel kraft. Ledda av stjärnspelarna Ruler och Knight har de konsekvent levererat exceptionella prestationer och säkrat segrar i LPL Spring-mästerskapet och MSI-titeln.
JD Gamings framgång i LPL Spring-mästerskapet var ett bevis på deras exceptionella spel och strategiska skicklighet. De visade prov på enastående koordination och utförande, och spelade ut sina motståndare med precision och finess. Deras förmåga att anpassa sig till olika situationer och utnyttja sina motståndares svagheter var verkligen anmärkningsvärd.
På MSI visade JD Gaming sin skicklighet på den internationella scenen och befäste sin position som ett topplag. Deras obevekliga aggression och kalkylerade beslutsfattande gjorde det möjligt för dem att utmanövrera sina motståndare och säkra seger efter seger. Deras sammanhållna lagarbete och exceptionella individuella skicklighet visades upp till fullo, vilket gav dem respekt och beundran från League of Legends-fans över hela världen.


BiliBili Gaming: Underdog på uppgång i LPL


BiliBili Gaming är en stigande underdog i den mycket konkurrenskraftiga LPL.
Trots att de betraktas som underdogs har BiliBili Gaming visat stor potential och har blivit en kraft att räkna med i ligan.
En av de främsta anledningarna till BiliBili Gamings framgång är deras framstående spelare. Top laner, Bin, har visat upp sina exceptionella färdigheter och har blivit en nyckelspelare för laget. Med sin starka lanenärvaro och förmåga att bära spel har Bin visat sig vara en kraft på Rift.
Dessutom har ADC, Elk, varit en framstående spelare för BiliBili Gaming. Han har konsekvent hanterat en betydande mängd skador och bidragit med 33% av lagets totala skadeutgång.
BiliBili Gamings underdogpotential ligger i deras förmåga att kämpa sig igenom LPL-slutspelet och göra det till MSI. Deras prestation på MSI har ytterligare förstärkt deras status som utmanare för LPL-titeln i sommarsplittringen.
Med framstående spelare som Bin och Elk har BiliBili Gaming potential att överraska och utmana de mer etablerade lagen i ligan. När de fortsätter att förbättra och förfina sina strategier kommer BiliBili Gaming säkert att vara ett lag att se upp för i framtiden.

T1: Koreanska kraftpaket som kämpar internationellt

T1 - League Of Legends team review

T1, det kända koreanska kraftpaketet i League of Legends-scenen, har stått inför betydande utmaningar när de tävlat internationellt. Trots att de är det bästa koreanska laget i internationella turneringar har T1 kämpat för att hitta framgång på den globala scenen. Uppgången i den kinesiska regionen har gjort det svårt för T1 att hävda sin dominans.
I avgörande ögonblick har T1 inte kunnat prestera på topp, vilket har lett till nedslående resultat. Denna kamp för att nå internationell framgång har haft en betydande inverkan på T1:s arv. När de fortsätter att sträva efter storhet måste T1 studsa tillbaka i sommarspliten och vara redo för världsmästerskapen.
Å andra sidan har MAD Lions visat potential för förbättring i den kommande sommarspliten. Även om de inte kunde vinna ett spel i de två serierna som spelades på MSI, har vinnarna av den senaste LEC Spring Split en bra bas för vidare utveckling.
De har redan säkrat en plats i LEC-finalen, vilket ger dem möjlighet att bygga vidare på sina styrkor och ta itu med sina svagheter. MAD Lions framgångar med att spela genom sin djungelduo Elyoya och Nisqy har varit en vinnande formel i den europeiska regionen. De måste dock arbeta med att förbättra mid-jungle-koordinationen för att öka sin snöbollspotential och fokusera på att ge mer byrå till sidobanorna.

Gen.G: Back-to-Back LCK-mästare med svagheter

Gen.G - League Of Legends team review

Medan Gen.G har varit dominerande i LCK, har deras prestationer på den internationella scenen väckt oro över deras chanser att lyckas.
En av de största svagheterna i Gen.G ligger i deras övre sida av kartan. I MSI-turneringen kämpade deras topplaner för att matcha nivån på sina internationella motsvarigheter, vilket resulterade i brist på tryck och inflytande i det tidiga spelet. Dessutom misslyckades deras jungler med att ge tillräckligt stöd och synergi med topplaneraren, vilket ytterligare förvärrade lagets svagheter.
Trots dessa begränsningar har Gen.G fortfarande en chans att förbättra och prestera bra i LCK Summer split. Med sina back-to-back LCK-mästerskap har de bevisat sin förmåga att dominera den koreanska scenen. De kommer dock att behöva ta itu med sina svagheter och göra nödvändiga förbättringar för att tävla på internationell nivå.
Detta kan innebära strategiska justeringar, rosterförändringar eller förbättrad kommunikation och samordning mellan spelarna.

EDward Gaming: Lovande blandning av rookies och veteraner

EDward Gamings laguppställning för säsongen 2023 var en lovande blandning av talangfulla rookies och erfarna veteraner, vilket visar på deras engagemang för att bygga ett konkurrenskraftigt och väl avrundat lag.
Ett av de viktigaste områdena för förbättring för EDG ligger i samordningen mellan deras rookie ADC, Leave, och veteranspelarna. Leave har visat stor potential, med höga skadeandelar och imponerande CS/minut-statistik i sina prestationer. Det kommer dock att vara avgörande för laget att arbeta med att integrera honom i sina strategier och säkerställa smidig kommunikation och synergi med resten av roster.
Å andra sidan kan EDG också utforska potentialen i MAD Lions mellersta banans bärpotential. Lions har visat sin framgång med att spela igenom sin djungel-mid-duo av Elyoya och Nisqy, effektivt snöbollsfördelar och överföra ledningar till sidobanorna. Denna strategi har visat sig vara effektiv i den europeiska regionen, och EDG kan lära av den för att ytterligare förbättra sin egen bärpotential i mitten av banan.

MAD Lions prestation: LEC-vårvinnarnas kamp

Trots sin seger i LEC Spring Split har MAD Lions stött på svårigheter på den internationella scenen, särskilt mot topplag från andra regioner.
Vid Mid-Season Invitational (MSI) kunde MAD Lions inte säkra en enda seger i de två serierna de spelade. De dominerades av G2 Esports i förlorargruppen, vilket avslöjade svagheter som måste åtgärdas. Dessa svårigheter belyser de utmaningar som MAD Lions står inför när de tävlar mot de bästa lagen från hela världen.
Ett område där MAD Lions behöver förbättra sig är deras prestationer mot topplag från andra regioner. Medan de lyckades nå framgång i LEC Spring Playoffs genom att spela genom sin djungel-mellan-duo bestående av Elyoya och Nisqy, har denna strategi inte varit lika effektiv mot internationella motståndare. MAD Lions måste hitta sätt att generera ledningar och snöbollsfördelar när deras jungle-mid-duo inte presterar.
För att övervinna dessa utmaningar bör MAD Lions fokusera på att förbättra sin mid-jungle-koordination och ge mer byrå till sina sidobanor. Genom att ta itu med dessa frågor kan MAD Lions bygga på sina styrkor och arbeta mot en mer framgångsrik prestation mot topplag från andra regioner.
Oavsett deras kamp har MAD Lions redan säkrat en plats i LEC-finalen och har en bra bas för vidare utveckling under den kommande sommarsplittringen.

Slutsats

League of Legends tävlingsscen 2023 har visat upp några lag med verkligt fascinerande prestationer.
JD Gaming har visat sig vara en kraft att räkna med och har konsekvent presterat på en hög nivå och säkrat segrar. Deras koordination och skicklighet har gjort dem till en toppkonkurrent i ligan.
BiliBili Gaming, å andra sidan, har imponerat som underdog. Trots att de är relativt nya på scenen har de lyckats överraska många med sitt starka spel och sina strategiska beslut. De har snabbt fått ett rykte som ett lag att se upp för.
T1 och Gen.G, två väletablerade lag, har haft sina egna svårigheter den här säsongen. Båda lagen har visat ögonblick av briljans men har också haft sin beskärda del av motgångar. De fortsätter dock att visa potential och har talangen att studsa tillbaka.
EDward Gaming har vuxit fram som en stark utmanare i år. Med en blandning av nybörjare och veteraner har de hittat en vinnande formel som har drivit dem till framgång. Deras lagarbete och individuella skicklighet har gjort dem till en formidabel motståndare.
Trots vissa svårigheter har MAD Lions visat upp en vinnande formel och förbättringsområden. De har visat ögonblick av briljans och har potential att bli en dominerande kraft i ligan med några justeringar.

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button