League of LegendsLeague of Legends Guider

Bästa ADC-mästare i League of Legends säsong 14

League of Legends framträdande roll i den svenska spelscenen är ett resultat av spelets fortsatta relevans och förbättringar av spelmekaniken och mästarnas egenskaper. Spelare av Lol måste vara medvetna om effekterna av de senaste patcharna, förändringar i den aktuella metan och de föränderliga strategier som spelarna använder.

Varje säsong har sin egen uppsättning uppdateringar, särskilt när det gäller de spelbara mästarna. Om du vill ha bra prestanda i ADC-positionen bör du överväga att spela som en av följande mästare.

Hur valde vi de bästa ADC-mästarna i LoL?

– Vi tittade på vinstnivåerna och plockfrekvenserna för ADC-mästare i den aktuella korrigeringen. Mästare med höga vinstnivåer och anständiga plockfrekvenser är vanligtvis starka val.

– Det togs hänsyn till hur bra ADC-mästare synergiserar med olika lagkompositioner. Vissa mästare fungerar bättre med vissa lagkompositioner eller spelstilar.

– Vi hänvisar också till tierlistor från ansedda källor som Mobalytics, Reddit eller YouTube för att få insikter i de bästa ADC-mästarna baserat på spelarprestanda och rankningar.

Jinx

Jinx är en högenergisk, manisk prickskytt i League of Legends känd för sin kaotiska och explosiva spelstil. Hon är bra på att utdela massiva mängder skada på avstånd, vilket gör henne till en formidabel kraft på Rift.
Med sina unika förmågor kan Jinx växla mellan sin minigun, Pow-Pow, för ihållande skada eller sin raketkastare, Fishbones, för effektområdessprängande skada. Hennes passiva förmåga, Get Excited!, ger henne en explosion av rörelsehastighet när hon deltar i en nedtagning, så att hon kan jaga fiender eller fly från farliga situationer.

Jinx ultimata förmåga, Super Mega Death Rocket!, avfyrar en långdistansraket som ger massiv skada på den första fiendemästaren den träffar, vilket gör den till ett kraftfullt verktyg för att säkra dödar eller vända tidvattnet i lagstrider. Sammantaget är Jinx en mästare med hög risk och hög belöning som trivs med kaos och förstörelse, vilket gör henne till ett populärt val för spelare som gillar aggressivt och explosivt spel.

Smolder

Smoulder League of Legends

Smolder är en ny mästare i League of Legends, som kommer att debutera i säsong 14 som en ADC (Attack Damage Carry). Denna drakmästares förmågor kretsar kring eld, passande för en drak-ADC. Hans passiva förmåga, ”Dragon Practice”, ger honom ökad grundläggande förmågeskada när han träffar mästare med förmågor och dödar dem med sin ”Super Scorcher Breath”. Denna förmåga utvecklas när den staplas och erbjuder olika effekter baserat på antalet staplar.

Smolders andra förmågor inkluderar ”Achooo!” där han skadar och saktar ner fiender, ”Flap, Flap, Flap” som låter honom flyga, få rörelsehastighet och attackera fienden med lägst hälsa, och ”MMOOOMMMM” där hans mamma andas eld från ovan, ger extra skada och saktar ner fiender i mitten av hennes eld, medan hon också läker Smolder om hon träffar honom.

Nilah

Nilah League of Legends

Nilah är en mästare som är känd för sina unika förmågor och spelstil. Hennes primära roll är att hitta framgång i botbanan samtidigt som hon upprätthåller en balans med detta viktiga mål i åtanke. Spelare kan utforska hennes spel genom ett ADC-perspektiv (Attack Damage Carry), med fokus på hennes byggnad, runor och strategier skräddarsydda för säsong 14. Hon har förmågan att hölja sig i en jublande slöja, få bonusrörelsehastighet, minskad magisk skada och förmågan att undvika alla inkommande grundläggande attacker. Nilahs W blockerar auto-attacker och förbättrade auto-attack förmågor, medan hennes passiva hjälper henne att få XP-fördelar över fiendens laners, vilket hjälper till att slå kraftspikar före dem. Hennes E ger henne två streck, så att hon snabbt kan engagera sig och frigöra sig i skärmytslingar. Nilah är svag när hon är bakom, så det är viktigt att undvika att hamna bakom för att maximera hennes effektivitet.

Zeri

Zeri  League of Legends

Zeri är den unika ADC-mästaren i League of Legends, som släpptes i Patch 12.2 i början av säsong 12 den 20 januari 2022. Hon härstammar från Zaun, närmare bestämt Entresolnivån under Piltover. Zeri föddes mellan 970 AN och 975 AN och är ungefär 22 till 27 år gammal i spelets historia. Hennes röstskådespelerska är Vanille Velasquez. Zeris spelstil är distinkt och involverar generering av laddningar genom rörelse och förmågor. Hennes passiva, Living Battery, gör det möjligt för henne att hantera ytterligare skador med sina autoattacker.

Zeris Q-förmåga, Burst Fire, gör att hon kan skjuta en skur av kulor som har potential att kritiskt träffa och tillämpa on-hit-effekter. För spelare som vill maximera Zeris potential i ADC-rollen finns guider och speltips tillgängliga.

Seraphine

Seraphine  League of Legends

Seraphine i League of Legends är en mästare som har blivit populär som ADC för sin burst-skada och användbarhet i lagstrider. Hon utmärker sig för att hålla banan självständigt, vilket gör henne till ett starkt val för ADC-rollen. Hennes laningstyrka har förbättrats ytterligare av mästarens hållbarhetsförstärkningar, vilket stärker hennes livskraft i den nuvarande metan.

När du spelar Seraphine ADC är det viktigt att fokusera på att maximera poke-skador. Hennes primära runväg inkluderar Summon Aery, Manaflow Band, Transcendence och Scorch från Sorcery-trädet, tillsammans med Biscuit Delivery och Cosmic Insight från Inspiration-trädet. Denna runinställning syftar till att frustrera motståndare med poke-skador och ge banhållbarhet.

Slutsats

Varje League of Legends-spelare har till uppgift att hitta den mästare som passar din spelstil och kommer att vara mest effektiv i den lagformation du är en del av. Det är viktigt att lämna utrymme för experiment eftersom LoL-universumet är dynamiskt. Förändringar förväntas varje säsong, så att hålla sig uppdaterad med spelets nuvarande meta kan leda till bättre prestanda.

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button