eSportseSports Nyheter

BetBoom säkrar plats i ESL One Birminghams stora final

Den 27 april dominerade BetBoom Team Tundra Esports med 2-0, och säkrade därmed sin plats i den stora finalen av ESL One Birmingham-evenemanget i England.

De gjorde en seger i den första 52 minuter långa kartan på rött och en annan seger i den andra 37 minuter långa kartan på grönt. Lagmedlemmarna Egor ”Nightfall” Grigorenko och Danil ”gpk” Skutin, båda från Ryssland, var instrumentala i vinsten, med 22 dödar och en kombinerad total av 17 dödar respektive 41 assist.

Team Falcons triumferar i Dota 2 lower bracket

På lördagen dominerade OG G2 x iG i de tidiga kvartsfinalerna i lower bracket. De säkrade två segrar, var och en inom en timmes spel.

Team Falcons vände dock borden i semifinalen och bästade OG i två av tre matcher, var och en gjorde nästan 50-minutersmarkeringen. Denna seger satte Team Falcons i finalen i den nedre fästet och satte upp dem för en showdown med Tundra.

Tolv lag startade Dota 2-tävlingen och siktade på en del av ett pris på 1 miljon dollar och 26 640 ESL Pro Tour-poäng. I det inledande skedet delades lagen in i två grupper om sex för att spela flera spelrundor.

De två bästa lagen från varje grupp flyttade till slutspelets övre konsol med högre insatser. De lag som kom på tredje och fjärde plats gick till den lägre gruppen. Alla lag som inte klarade dessa avgränsningar var ute ur tävlingen.

Elimineringssystemet som användes för slutspelet var den dubbla elimineringskonsolen, där de flesta matcherna är bäst av tre. Den stora finalen den 28 april har dock sina insatser ökat med en bäst av fem matcher.

ESL One Birmingham stora finaler sammanfattning

Team Falcons startade ESL One Birmingham-turneringen på en skakig anteckning. Sumail ”SumaiL” Hassan gick med i sista minuten, och det fanns ingen möjlighet att träna, så de hade en tuff början.

Frågorna var mer komplexa eftersom deras midlaner, Stanislav ”Malr1ne” Potorak, anlände till Storbritannien på turneringens andra dag. Därför var det först på gruppspelets sista dag som laget nådde sin första klara seger.

Falkarna började sin turnering i slutspelet men förlorade sin första match mot Tundra Esports. Från och med då var de tvungna att kämpa för att stanna kvar i tävlingen.

Team Falcons besegrade Tundra Esports i den lägre gruppfinalen och kommer nu att möta BetBoom Team i den avgörande finalen i bäst av fem. Ändå hade BetBoom Team en sprängande start i de två första matcherna i finalen.

BetBoom Team anlände redo för action och valde en snabb, aggressiv spelstrategi. I det första spelet använde de en Keeper of the Light i mittfältet, en Visage i offlane och en Bloodseeker i carry, med Enchantress och Tiny som stöd.

Denna strategi syftade till att överväldiga Team Falcons, minska deras chanser i laning-scenen och snabbt boxa dem i sin bas. Och för det mesta av spelet fungerade detta tillvägagångssätt utmärkt. Men trots den intensiva aktionen höll två av Falcons hjältar sitt eget, och höll sitt jordbruk stadigt samtidigt som de undvek kaoset någon annanstans på kartan.

I en överraskande vändning efter 30-minutersmarkeringen, när Team Falcons verkade vara i en nackdel, ledde midlaner Ammar ”ATF” Al-Assafs oväntade användning av Satanic till en spelförändrande comeback. De säkrade segern på bara tio minuter till, trots att BetBoom Team upprätthöll ett högre dödantal på 24 mot Falcons 17.

I det andra spelet valde BetBoom Team igen en snabb strategi. De förde över Keeper of the Light men bytte ut resten av sina hjältar. Efter bara 29 minuter överträffade de Falcons med en 7K guldledning och ett imponerande 19 till 2 killförhållande. Spelet tog dock en spännande vändning runt 30-minutersmarkeringen under ett högt markförsvar.

Malr1ne blev nyckelspelaren med sin Primal Beast i mittfältet, medan Skiter tillfogade höga skador med sin Sven.

Team Falcons har markerat sin tredje turneringsvinst för året på ESL One Birmingham 2024. Detta markerar också deras fjärde framträdande i stora finaler på bara fyra månader. Men för BetBoom representerar detta deras andra förlust i 2024-finalen, intressant nog, båda gångerna till Team Falcons.

Dota

Dota is a series of strategy video games. The series began in 2003 with the release of Defense of the Ancients , (wikipedia)

Dota 2

Dota 2 is a 2013 multiplayer online battle arena video game by Valve. The game is a sequel to Defense of the Ancients , (wikipedia)

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button