Overwatch 2 NyheterOverwatch 2

Blizzard kommer att lansera stora uppgraderingar för Overwatch 2 säsong 9

Spelutvecklaren Blizzard kommer att rulla ut stora uppdateringar för den nionde säsongen av Overwatch 2 den 13 februari. Uppdateringarna inkluderar förnyade Ranks, polerade hjältar och nya vapenskinn.

Den viktigaste uppdateringen är den fullständiga återställningen av det konkurrenskraftiga systemet. För att bestämma mer exakta placeringar under de nya ändringarna kommer alla spelarnas ranger att återställas. Istället kommer de nya rangorden att bestämmas genom 10 första placeringsmatcher.

När spelare har slutfört placeringsmatchen och börjat spela tävlingsmatchen, kommer deras rangordning att uppdateras efter varje spel. Spelet har nu en ny toppranking i tävlingsspel som kallas ”Champion rank”, vilket markerar den mest exklusiva rankingen i spelets historia.

För att hålla reda på spelarnas framsteg kommer en progressionsstapel att visa information om eventuella förändringar i rangordningen. Vinst- och förlustraderna kan också förstärka förändringarna i rangordningen.

Spelarnas konkurrenskraftiga framsteg kan hjälpa dem att skaffa konkurrenskraftiga poäng, som sedan används för att köpa Jade-vapenvarianter. För att få Jade-vapnet måste spelarna samla 3 000 poäng. Varje match kommer att lägga till beloppet för konkurrenskraftiga poäng, och vinst ger dem extra poäng.

Enligt Blizzard syftar de konkurrensutsatta förändringarna till att förbättra den rankade spelkvaliteten, med över två års feedback på 5v5-formatet. Utvecklaren förväntar sig att dessa förändringar förbättrar spelbalansen och lägger till större betydelse för rankingen.

Uppgraderingar av kärnspelet

Förutom det konkurrenskraftiga systemet introducerar den senaste säsongen av Overwatch 2 också uppdateringar för att förbättra vapenprojektilnoggrannheten i spelet. Spelet erbjuder nya överlevnadsförändringar för att säkerställa att projektilstorleksförändringarna inte nämnvärt påverkar time-to-kill-faktorn.

Hjältar i spelet kommer att få en hälsohöjning för att kompensera för de extra kulorna som tas. Därför kommer hjältar med 150–175 Health Pool (HP) att få 25 HP, 200–300 HP kommer att få 50 HP, och hjältar med mer än 300 HP kommer att få 75–100 HP.

”Ett av våra huvudmål med dessa justeringar är att få avfyrningen av dina vapen och förmågor att kännas mer konsekvent utan att påverka tiden för att eliminera ett mål, utan att ta bort den övergripande känslan av spel som vi alla känner och älskar”, sa Blizzard i ett blogginlägg. som citeras av IGN.

Dessutom återställer varje hjälte passivt hälsan med en hastighet av 20 HP per sekund efter att ha inte tagit skada på fem sekunder. Stödrollens passiva helande funktion varar i 2,5 sekunder.

Blizzard förklarade att justeringar av hälsopooler och sprängskador kan hjälpa hjältar att leva längre och förlänga lagstriderna. För att ta itu med detta introducerade utvecklaren en ny passiv funktion för skaderoller, som gör det möjligt för hjältar att effektivt utföra elimineringar, minska läkning i strid och lägga till ett extra lager för att fokusera på att rikta in sig på fiender.

Tips om Cowboy Bebop-samarbete

Utöver den nya säsongens speluppdateringar kan Overwatch 2 ha antytt ett möjligt samarbete med den klassiska animen Cowboy Bebop.

I spelets säsong 9-trailer står en ny djurkamrat bredvid Echo när hon tittar på en blomma. Djuret är anmärkningsvärt likt Ein, datahunden från Cowboy Bebop.

Det finns rykten om att denna teaser antyder att de två parterna kan arbeta tillsammans i framtiden. Blizzard har dock ännu inte gjort ett officiellt tillkännagivande angående nyheten om Cowboy Bebops samarbete med spelet. Oavsett vilket visar många fans stor förväntan på möjligheten.

Tidigare har Overwatch 2 samarbetat med K-Pop-gruppen Le Sserafim för att skapa ett tillfälligt läge och premiumskins. Deras låt ”Perfect Night” hade till och med en musikvideo med fem av dess hjältar i.

Overwatch 2

Overwatch 2 is a 2022 first-person shooter game developed and published by Blizzard Entertainment. As a sequel and replacement to the 2016 hero shooter Overwatch, (wikipedia)

Overwatch (video game)

Overwatch was a 2016 team-based multiplayer first-person shooter game by Blizzard Entertainment. The game was first released for PlayStation 4, Windows, (wikipedia)

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button