Overwatch 2Overwatch 2 Nyheter

Overwatch 2: Blizzard tar ställning mot orättvist spel med tangentbords- och musdetektering

Overwatch 2, ett lagbaserat skjutspel online, har sin beskärda del av spelare som försöker få en orättvis fördel.

Spelare som använder mus och tangentbord på konsoler har identifierats som det senaste problemet, vilket ger dem en fördel gentemot kontrollanvändare.

Blizzard, spelets utvecklare, har tillkännagivit planer på att slå ned på dessa metoder med säsong 11, med fokus på fair play för alla spelare.

Icke-godkända kringutrustning och konsolspelare

I ett uttalande nyligen tog Adam Massey, senior game producer för Overwatch 2, och Daniel Razza, lead gameplay engineer, upp användningen av ”icke-godkända kringutrustningsenheter”.

Dessa enheter inkluderar tangentbord och möss som vissa konsolspelare har använt för att kringgå avsedda kontrollerbegränsningar.

Andra sådana verktyg inkluderar XIM:er och sikteassistansverktyg.

Medan vissa spelare kan behöva dessa kringutrustningsenheter på grund av tillgänglighetsbehov, utnyttjar andra dem för orättvisa fördelar i Quick Play och Competitive-lägen.

Säsong 11 kommer att begränsa Competitive-spel i en vecka för förstagångsförbrytare

gamerant.com

Enligt Massey och Razza har förekomsten av detta problem nått högt rankade spelare, särskilt på Grand Master- och Champion-graderna på konsol.

Blizzards svar: Detektionssystem och påföljder

Från och med säsong 11 kommer spelare som ertappas med att använda icke-godkänd kringutrustning att drabbas av konsekvenser: omedelbara kontoförbud för allvarliga förövare.

Vid första förseelsen kommer spelarna inte att få spela Competitive på en vecka. Efterföljande förseelser kan leda till allvarligare påföljder.

Om en förstagångsförbrytare helt slutar använda kringutrustningen upphör begränsningen att gälla efter en vecka och tillgången till Competitive återställs. Spelare som fortsätter att använda tangentbord och mus kommer dock att begränsas från Competitive och isoleras för att endast spela med andra tangentbords- och musanvändare i Quick Play under resten av säsongen.

Massey och Razza nämnde att detekteringssystemet förfinades under flera säsonger i Overwatch 2 för att bekämpa detta problem effektivt.

Förhindra orättvisa fördelar i Overwatch 2

Blizzards primära mål är att säkerställa fair play inom Overwatch 2-communityn.

Utvecklarna är medvetna om att spelare som har använt tangentbord och mus på konsoler på ett orättvist sätt har stört spelbalansen, särskilt på högre nivåer.

För att ta itu med detta problem kommer de att använda ett tvåfasigt detekteringssystem från och med säsong 11.

Spelare kommer att stängas av från tävlingsspel i en vecka om en icke godkänd kringutrustning upptäcks.

Tillgänglighetsbehov och detekteringssystem

Att upprätthålla en rättvis och inkluderande spelgemenskap är en topprioritet för Blizzard i Overwatch 2. Spelare med legitima tillgänglighetsbehov som kräver användning av icke-godkänd kringutrustning kommer inte att straffas, vilket säkerställer att de kan delta fullt ut och njuta av spelet utan hinder.

Blizzard arbetar för att säkerställa att spelare med tillgänglighetsbehov inte kommer att drabbas av detekteringssystemet.

Framtiden för tangentbord och mus på konsoler

Overwatch 2-communityts krav på stöd för tangentbord och mus i konsolversionerna av spelet har nått Blizzards öron. Utvecklarna, Adam Massey och Daniel Razza, undersöker noggrant hur man kan introducera den här funktionen utan att skapa en obalanserad spelplan mot handkontrollanvändare. De förblir engagerade i att upprätthålla rättvisa inom Overwatch 2-communityn.

Sammanfattningsvis försäkrar Blizzards senior game producer Adam Massey och lead gameplay engineer Daniel Razza Overwatch 2-communityn om att de kommer att vara transparenta när det gäller spelets periferidetekteringssystem och kommande utveckling.

Twitch-droppar och speluppdateringar

I relaterade nyheter erbjuder Overwatch 2 gratis Twitch Drops-belöningar, inklusive legendariska skins för spelare.

Samtidigt fortsätter spelet att få uppdateringar med lanseringen av säsong 10 den 16 april förra året, med nya Hero Venture, ändringar av stridspass och mer innehåll. Säsong 10 kommer att pågå fram till juni.

Spelare som kommer att använda verktyg från tredje part och tangentbord och mus för att få orättvisa fördelar skulle inte få varningar under Overwatch 2 säsong 10.

Overwatch

Overwatch is a multimedia franchise centered on a series of online multiplayer first-person shooter video games developed by Blizzard Entertainment. Overwatch was released in 2016, (wikipedia)

Overwatch (video game)

Overwatch was a 2016 team-based multiplayer first-person shooter game by Blizzard Entertainment. The game was first released for PlayStation 4, Windows, (wikipedia)

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button