CS 2CS 2 Nyheter

CSGOEmpire tillkännager invigningen av $50,000 Empire Cup för Counter-Strike 2

I ett banbrytande steg för esportindustrin har CSGOEmpire, en ledande Counter-Strike skin betting-plattform, tillkännagivit sin satsning på Counter-Strike-tävlingar med introduktionen av Empire Cup, en Counter-Strike 2-turnering. Detta online-event, med en betydande prispott på 50 000 dollar (~ 39 602 pund), markerar ett avgörande ögonblick för CSGOEmpire sedan starten 2016.

CSGOEmpire: En pålitlig plattform

Sedan starten i början av 2016 har CSGOEmpire vuxit fram som en dominerande kraft inom CSGO skin betting, med över 5 miljoner registrerade användare. Plattformen är känd för sitt engagemang för transparens och säkerhet, vilket ger en pålitlig spelmiljö för sina användare. Med ett brett utbud av spelaktiviteter, inklusive Roulette, Coinflip och esportsbetting, vänder sig CSGOEmpire till en bred publik. Plattformen drivs med en spellicens från Curacao och säkerställer efterlevnad av spelregler och är tillgänglig på flera språk, vilket ger en global användarbas.

Empire Cup: Att bygga broar mellan samhällen

Empire Cup är planerad att starta den 3 april och kulminera i Grand Finals den 19 april, och innebär CSGOEmpires första satsning på att arrangera Counter-Strike-turneringar. Detta initiativ breddar inte bara plattformens utbud utan stärker också dess band med Counter-Strike-communityn. Som förberedelse inför evenemanget har CSGOEmpire ingått partnerskap med Fortuna Esports, en erfaren arrangör av esportturneringar, för att hantera turneringens produktion och sändning. Samarbetet utlovar en sömlös upplevelse för både deltagare och tittare på Fortuna Esports Twitch-kanal.

Turneringen kommer att innehålla några av de bästa europeiska lagen, med totalt 30 lag som deltar i en tävlingsstruktur som inkluderar play-ins, ett gruppspel och slutspel. Varje steg kommer att visa upp lag som är direkt inbjudna av CSGOEmpire, även om specifika detaljer om de deltagande lagen ännu inte har avslöjats.

En växande trend bland spelplattformar

CSGOEmpires satsning på Counter-Strike-turneringar är en del av en bredare trend bland bettingplattformar. Tidigare i februari 2024 tillkännagav Thunderpick, en bookmaker för kryptovalutor, den andra upplagan av Thunderpick World Championship, med en prispott på 1 miljon dollar (~ 792 050 pund). Dessutom presenterade Rivalry, i samarbete med Counter-Strike-kommentatorn Mohan ”Launders” Govindasamy, en andra CS2 LAN-turnering, vilket ytterligare understryker trenden att spelplattformar direkt engagerar sig i esportsevenemang.

Att bygga ett arv

Dušan ”shaN” Pećić, marknadschef på CSGOEmpire, betonade vikten av gemenskapen i deras beslut att vara värd för turneringen. Han sa: ”Empire är ingenting utan sin community. Så under de kommande månaderna vill vi fokusera mycket tid och kraft på att ge tillbaka och bygga coola evenemang som människor kan delta i och verkligen njuta av.” Pećić uttryckte entusiasm över att ge sig in i CS2-turneringar och siktar på att skapa varaktiga kontakter med communityn och skapa ett arv som ger eko under många år framöver.

Empire Cup representerar en viktig milstolpe för CSGOEmpire, inte bara som dess första turnering utan också som en möjlighet att bidra till Counter-Strike-communityn. I takt med att esportlandskapet fortsätter att utvecklas spelar initiativ som Empire Cup en viktig roll för att främja tävlingsanda och samhällsengagemang inom branschen.

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button