Dota 2 Nyheter

Dota 2-lag att hålla koll på 2024

Även om många svenska fans av Dota 2 kan ha blivit besvikna över att höra att Zai (Ludwig Wahlberg) har beslutat att ta en paus från att tävla i Team Liquid, finns det fortfarande mycket att se fram emot när det gäller Dota 2-tävlingsscenen. Under varje års turneringar etablerar nya spelare och lag ett namn för sig själva i esportvärlden och utmanar tidigare vinnare.

Vi har gjort en lista över några högt rankade Dota 2-lag (läs mer om Dota 2-rankningen här), som förväntas leverera ett år fullt av mycket spännande turneringar som är värda att hålla utkik efter 2024.

Viktiga att ta med sig

– Gaimin Gladiators hade imponerande resultat under 2023 och anses vara ett kraftfullt Dota 2-lag från Västeuropa.

– Team Spirit var en av de största överraskningarna under 2023, vann två populära turneringar och förväntas fortsätta prestera bra under 2024.

– Xtreme Gaming, ett kinesiskt lag, bildade en ny roster och förväntas dominera den kinesiska regionen, men kan behöva tid för att anpassa sig till den internationella scenen.

– Azure Ray, ett annat kinesiskt lag, presterade bra under 2023 trots förändringar i spelartruppen och deras förmåga att anpassa sig till ytterligare förändringar kommer att bli intressant att se under 2024.

Gaimin Gladiators: Västeuropas kraftpaket

Gaimin Gladiators (GG), en europeisk esportorganisation, anslöt sig till Dota 2-tävlingsscenen i februari 2022. Några anmärkningsvärda höjdpunkter för Gaimin Gladiators inkluderar att de var det första laget sedan OG 2016 som vann tre Majors i rad under DPC-säsongen 2023. De besegrade också Team Liquid i finalen i Lima Major, Berlin Major och Bali Major1. Med ett rekord på 146 spelade matcher och en vinstfrekvens på 62 % visade Gaimin Gladiators sin dominans under DPC-säsongen 20234. Det som skiljer dem från andra topplag är att de inte gjorde några rosterförändringar och bestämde sig för att hålla ihop.

Denna sammanhållning och stabilitet kan visa sig vara en vinnande formel. De kommer att vara tillbaka i aktion på BetBoom Dacha 2024, där de är bland de direkt inbjudna trupperna.

Laganda: Överraskande Dota 2-utövare

Team Spirit Dota 2 review

Det här laget var en av de största överraskningarna under 2023. Inledningsvis kämpade de för att ta sig till stora turneringar, men saker och ting förändrades dramatiskt för dem.

Team Spirit fortsatte att vinna två populära Dota 2-turneringar 2023, inklusive DreamLeague säsong 21. Baserat på deras imponerande resultat anses de vara ett av lagen att titta på 2024.

Det är dock värt att notera att potentiella rosterförändringar kan inträffa för Team Spirit innan de deltar i BetBoom Dacha 2024. Ändå gör deras oväntade uppgång i Dota 2-scenen dem till ett lag som är värt att hålla koll på.

Xtreme Gaming: Kinesisk dominans i 2024

Det är värt att hålla ett öga på Xtreme Gaming 2024 eftersom de syftar till att dominera den kinesiska Dota 2-scenen. Med en helt ny lista centrerad kring Wang ’Ame’ Chunyu, inklusive spelare som XM, XXS, XinQ och Dy, ser Xtreme Gaming otroligt kraftfullt ut.

Även om de kanske behöver lite tid för att anpassa sig till den internationella scenen, kanske deras första resultat inte är lika imponerande. Ändå är de fortfarande ett lag att titta på.

Den kinesiska regionen har alltid varit känd för sina starka Dota 2-lag, och Xtreme Gaming är redo att fortsätta den traditionen. När de strävar efter dominans kommer deras prestationer att följas noga av både fans och experter.

Azure Ray: Anpassning till förändring i Kina

Azure Ray dota 2 team review

Trots att de upplevde rosterförändringar presterade Azure Ray bra 2023 och vann till och med ESL One Kuala Lumpur. I ett försök att stärka sin lineup gjorde laget ytterligare rosterförändringar och lade till Faith_bian, Ori och fy.

Denna förmåga att anpassa sig till nya spelare och behålla sin konkurrensfördel kommer att vara intressant att se 2024. Azure Ray förväntas tävla tillsammans med andra ledande Dota 2-lag, och deras prestationer kommer att följas noga när de strävar efter att stärka sin position i den kinesiska Dota 2-scenen.

Blacklist International: Visar upp Sydostasiens konkurrenskraft

Blacklist International har stärkt sin lista genom att lägga till Abed, Gabbi och Carlo, vilket gör dem till ett farligt lag att spela mot. Med spelare som Raven och TIMS har de potential att dominera Dota 2-scenen.

Även om deras deltagande i BetBoom Dacha Dubai 2024 ännu inte har bekräftats, är Blacklist International fast beslutna att bevisa Sydostasiens dominans i spelet. Håll ett öga på det här laget när de strävar efter att göra sitt märke och etablera sig som en av de bästa konkurrenterna i Dota 2.

Slutsats

Var och en av de nämnda lagen förväntas ta Dota 2-tävlingar till en ny nivå. Detta år kommer att vara fullt av spänning eftersom det är mycket starka lag som ställs mot varandra och ingen av dem är vana vid att ta ett steg tillbaka från första platsen. Svenska fans av Dota 2 bör definitivt visa sitt stöd för lag med spelare från grannländerna som Gaimin Gladiators och Team Spirit. Under tiden kan vi bara hoppas att några av våra inhemska esportstjärnor kan dyka upp på något framgångsrikt lags lista.

Vanliga frågor och svar

Hur lyckades Gaimin Gladiators uppnå imponerande resultat 2023 utan att göra några ändringar i laguppställningen?

Gaimin Gladiators uppnådde imponerande resultat 2023 utan att göra några ändringar i laguppställningen tack vare sin sammanhållning och kännedom om varandras spelstilar.

Vilka var de svårigheter som Team Spirit mötte inledningsvis före sitt genombrott 2023?

Innan genombrottet 2023 stod Team Spirit inför några hinder, eftersom lagspelarna hade problem med psykisk ohälsa. De övervann dock dessa utmaningar och fortsatte med att vinna två stora Dota 2-turneringar.

Hur har Xtreme Gamings nya Roster, byggd kring Wang Ame Chunyu, tagits emot av Dota 2-communityn?

Dota 2-communityn har tagit emot Xtreme Gamings nya roster med spänning och förväntan. De tror att laget har potential att dominera den kinesiska regionen och göra en stark inverkan på den internationella scenen.

Vilka var de rosterförändringar som Azure Ray genomgick 2023, och hur ser experter på deras förmåga att anpassa sig till dessa förändringar 2024?

År 2023 genomgick Azure Ray rosterförändringar genom att lägga till Faith_bian, Ori och fy. Experter är intresserade av att se hur de anpassar sig till dessa förändringar 2024, eftersom de tävlar mot andra ledande Dota 2-lag.

Har Blacklist International bekräftat sitt deltagande i Betboom Dacha Dubai 2024, och vad är deras mål med att visa upp Sydostasiens konkurrenskraft i Dota 2?

Blacklist Internationals deltagande i BetBoom Dacha Dubai 2024 har ännu inte bekräftats. De siktar på att visa upp Sydostasiens konkurrenskraft i Dota 2 och bevisa sin regions dominans med den förstärkta listan.!

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button