Dota 2Dota 2 Nyheter

Dota 2:s DreamLeague säsong 22: gruppspel och ledande lag

I den pågående Dota 2 e-sportscenen är DreamLeague säsong 22 en av de mest sedda händelserna eftersom den samlar topplag över hela världen. Konkurrensen i gruppspelet är hård och några lag har blivit tidiga ledare i sina respektive grupper.

Den ESL-organiserade turneringen har ökade insatser i DreamLeague säsong 22. Denna onlinetävling erbjuder en enorm prispott på $1 000 000 och rejäla 18 500 EPT-poäng för deltagarna. Sexton topplag över hela världen kommer att tävla om en betydande andel av prispotten och EPT-poäng.

Denna turnering kommer att samla 16 av de främsta Dota 2-lagen globalt. Lag fick en plats i DreamLeague säsong 22 genom två primära vägar: triumf i kvalificeringsomgångar (både öppna och stängda) och exklusiva inbjudningar från arrangörerna. Noterbart är att kvalmatcherna utspelade sig i sju distinkta konkurrenskraftiga regioner, som omfattade MENA (Mellanöstern och Nordafrika), där 12 lag säkrade sina platser.

De återstående fyra platserna tilldelades de bästa spelarna i ESL Pro Tour-rankingen, ESL:s interna system som bedömer lagens turneringsprestationer.

Gruppspelet utspelar sig i två faser, med den inledande etappen planerad från 25 till 28 februari, följt av den andra fasen från 1 till 7 mars. Slutspelet är planerat till 9:e och 10:e mars.

Gruppsteg 1: Omfattande laguppställning

Gruppspel 1 av DreamLeague säsong 22 innehåller sexton lag, bestående av både inbjudna och de som säkrade sina platser genom regionala kval. Lineupen inkluderar:

Inbjudna lag: Gaimin Gladiators, Betboom Team. Xtreme Gaming, Team Liquid.

Regionala kval vinnare: OG, Tundra Esports, Team Secret.Team Spirit, Virtus. pro, 1win, Azure Ray, G2.iG, Aurora, Team Falcons, Shopify Rebellion, Heroic.

Top 8 lag som går vidare till gruppsteg 2 (baserat på nuvarande ställning):

BetBoom Team, Team Falcons, Xtreme Gaming, Aurora, Shopify Rebellion, Gaimin Gladiators, OG, Virtus.pro.

Grupp A har för närvarande BetBoom Team och Team Falcons som leder gruppen med identiska 4-0 rekord. BetBoom säkrade vinster mot Azure Ray (två gånger grön) och OG (en gång röd, en gång grön). Team Falcons besegrade Heroic två gånger (en gång grön, en gång röd) och gjorde oavgjort mot G2.iG.

Grupp B är för närvarande en trevägsjämn mellan Xtreme Gaming, Aurora och Shopify Rebellion, som var och en har ett rekord på 3-1. Xtreme Gaming besegrade Team Spirit två gånger (en gång grön, en gång röd), medan Aurora vann Team Liquid två gånger (en gång på grön, en gång på röd). Shopify Rebellion gick också med 2-0 för dagen och vann mot 1 vinst på båda kartorna.

Gruppspelet kommer att fortsätta till den 8 mars, med gruppspel 2 som kommer att följa, med en round-robin av de åtta bästa lagen som avancerar. Matcherna är bäst-av-tre, och slutspelet kommer att vara en fyra-lags, dubbel-eliminering. Eventet avslutas den 10 mars på Meltdown London med en prispott på 1 miljon dollar och viktiga ESL Pro Tour-poäng att vinna.

Intensiva strider utvecklas

Med dessa ledande lag som sätter farten håller DreamLeague säsong 22 på att forma sig till en spännande tävling fylld av täta matcher och oväntade upplopp. Fans kan fånga all live-action på Twitch och YouTube när deras favoritlag slåss om ett storpris.

Pressen är på, eftersom varje match kan göra eller bryta ett lags chanser att säkra en plats i slutspelet och kvalificera sig för framtida evenemang. I den ständigt föränderliga världen av Dota 2 e-sport kommer bara de mest robusta och anpassningsbara lagen att överleva, vilket gör varje seger svårförtjänt och minnesvärd.

Deltagarna kommer att få ekonomiska belöningar från den betydande prispotten på 1 miljon dollar. Utöver de monetära incitamenten kommer lagen också att tävla om viktiga EPT-poäng, avgörande för att säkra inbjudningar till kommande ESL-organiserade turneringar.

Dota

Dota is a series of strategy video games. The series began in 2003 with the release of Defense of the Ancients , (wikipedia)

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button