Dota 2Dota 2 Nyheter

Dota Plus får nya uppdateringar och Dota Labs debuterar våren 2024

Valve har presenterat en betydande uppdatering för Dota Plus denna vår, med en mängd nya funktioner och belöningar till sina prenumeranter. I ett försök att ytterligare förbättra spelupplevelsen har Valve också introducerat Dota Labs, en plattform för att testa experimentella funktioner som kan forma framtidens spel.

Dota Plus säsongsskatt

Säsongsskatten för våren 2024 är nu tillgänglig för Dota Plus-medlemmar och innehåller nya set för hjältar som Dark Willow, Doom, Underlord, Earth Spirit, Disruptor, Spectre, Nyx Assassin och Chaos Knight. Skatten innehåller också debuten av en extremt sällsynt kurir som heter Sir Molestach Irondrill. Som en nostalgisk blinkning har Valve återinfört kistorna Summer Treasure 2022, som kan köpas för 15 000 shards.

Nya säsongsbetonade uppdrag och guildbelöningar

Med den senaste uppdateringen kan spelare ge sig ut på nya uppdrag med potential att tjäna upp till 115 200 shards under hela säsongen. Dessa uppdrag erbjuder en väg till att förvärva de nyligen introducerade uppsättningarna. Guild Rewards har också fått en uppfräschning, med nya sprayer, uttryckssymboler, chatthjul och mycket mer i spelet, vilket berikar interaktionen med gemenskapen i Dota 2.

Översikt över Dota Labs

Mars 2024 markerar lanseringen av Dota Labs, ett nytt initiativ av Valve som bjuder in spelare att delta i experimentella inställningar som syftar till att förbättra Dota 2-upplevelsen. Dota Labs är fritt tillgängligt för alla spelare och introducerar flera inställningar som ändrar interaktioner i spelet. Dessa inställningar, som finns i avsnittet ”Labs” i spelets inställningsmeny, fokuserar på specifika spelelement som synlighet och kontroll. De första inställningarna som introducerades i Dota Labs inkluderar:

  1. Filterbindningar för modifieringstangenter: Den här funktionen gör det möjligt att binda en nyckel som filtrerar interaktioner till en specifik enhetstyp, som hjälteenheter, när den hålls. Den är utformad för att minska felklickningar och förbättra precisionen.
  2. Overlay-karta: Genom att hålla in en särskild knapp kan spelarna visa en stor, halvgenomskinlig version av minimap, vilket ger en tydligare bild av spelets layout för bättre navigering och strategi.
  3. Hälsofält för lokala hjältar med hög synlighet: Denna inställning förbättrar synligheten för spelarens hjälteikon och hälsofält genom att lägga till en vit kant och en distinkt svart bakgrund, vilket gör det lättare att övervaka hälsa och mananivåer under intensivt spelande.

Valve planerar att utöka Dota Labs med ytterligare inställningar baserat på feedback från spelare och framgången med dessa experimentella funktioner. Introduktionen av Dota Labs understryker Valves engagemang för att utveckla Dota 2 genom att införliva innovativa idéer och utnyttja spelarnas input.

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Check Also
Close
Back to top button