Dota 2Dota 2 Nyheter

DoTA 2 Elite League 2024: allt du behöver veta

DoTA 2-turnering: Elite League 2024 är en onlineturnering som anordnas av FISSURE. Här kommer 24 topplag från hela världen att tävla om den största delen av prispotten på 960 000 dollar.

Valve kommer att ta hänsyn till resultaten från Elite League DoTA 2-turneringen när lagen rankas. Så en bra prestation kan hjälpa ett lag att säkra en inbjudan till The International i år.

Turneringens faser

Elite League består av tre delar: Det schweiziska steget, ett gruppsteg och slutspelet. De åtta bästa lagen börjar i gruppspelet, och resten går med i kvalet i det inledande schweiziska steget.

DoTA 2 Elite League 2024 inleds med den schweiziska etappen från 31 mars till 4 april. Här tävlar 16 lag i en schweizisk grupp. För att förtydliga, lag kommer bara att matcha mot andra med samma rekord.

Till exempel kommer ett lag med ett 1-2-resultat att möta andra 1-2-lag. Vid denna tidpunkt är alla matcher bäst av tre. För att gå vidare måste ett lag vinna tre gånger. De är dock ute om de förlorar tre gånger.

Nästa steg efter den schweiziska fasen är round-robin-fasen, som spelas mellan den 5 och 10 april. De åtta lag som gick vidare från den schweiziska fasen kommer att delta i denna omgång. De kommer att delas in i två grupper med åtta inbjudna lag. Matcherna spelas i bäst av två. Lagen med bäst resultat går vidare.

Första- och andraplacerade lagen i varje grupp går till den övre gruppen i slutspelet. Trean och fyran startar i den nedre gruppen. Alla lag som inte når slutspelet åker ur turneringen.

Slutspelet äger rum mellan den 12 och 14 april. Här kommer de återstående lagen att tävla i ett dubbel-eliminationsformat. Varje match under detta steg är ett spel på tre, förutom den stora finalen, som är ett spel på fem.

Round-robin-scenens resultat hittills

DoTA 2 Elite League startade den 5 april med Entity som vann med 2-0 mot OG, och Tundra Esports gjorde samma sak mot BOOM. I de följande matcherna slog Heroic Team Spirit och Aurora vann mot Blacklist, båda med 2-0. G2.iG och OG spelade oavgjort 1-1, medan Team Liquid besegrade BetBoom med 2-0.

PSG Quest förlorade mot Falcons med 0-2, medan BOOM och Aurora slutade oavgjort 1-1. För att avsluta dagens resultat förlorade Heroic mot G2.iG 0-2, och BetBoom mötte också ett nederlag och förlorade 0-2 mot Gaimin.

Den 6 april vann Azure Ray mot PSG Quest med 2-0. Matcherna mellan Tundra och Blacklist, Falcons och Spirit, samt Aurora och Gaimin slutade oavgjort 1-1. PSG Quest gjorde comeback och slog Heroic med 2-0.

Mötena mellan BOOM och Xtreme, G2.iG och Azure Ray, och Aurora och Liquid slutade också med 1-1. Entity vann över Spirit med 2-0 i en annan match, medan matchen mellan BetBoom och Xtreme avslutade dagen med ett 1-1 dödläge.

Slutspelet och hur man tittar

Elite League 2024 inleder sitt slutspel den 12 april, med start kl. 04.00 med elimineringsmatcher. Viktiga beslut för de övre och nedre grupperna följer kl. 10.00 respektive kl. 13.00.

Lördagen den 13 april börjar matcherna kl. 04.00. De lag som förlorar i matcherna kl. 04.00 och 07.00 åker ur ligan. Det lag som vinner matchen kl. 10.00 säkrar sin plats i den stora finalen. Matchen kl. 13.00 avgör de återstående finalisterna i de lägre grupperna.

Elite League 2024 kommer att visas live på engelska på Twitch. Den kommer också att finnas tillgänglig på andra språk som ryska, kinesiska, spanska och portugisiska på olika plattformar.

Dota 2

Dota 2 is a 2013 multiplayer online battle arena video game by Valve. The game is a sequel to Defense of the Ancients , (wikipedia)

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button