eSportseSports Nyheter

Förhandstitt på Copenhagen Major 2024 och de bästa utmanarna att hålla utkik efter

Väntan är äntligen över för den globala gemenskapen av Counter-Strike-fans, när CS2 Copenhagen Major 2024 inleddes den 17 mars 2024. Med 24 lag från Europa, Amerika och Asien-Stillahavsområdet lovar denna första CS2 Major att skriva historia. Med en prispott på 1 250 000 USD är alla blickar riktade mot den åtråvärda trofén.

Det segrande laget kommer att få den största delen av prispotten, 500 000 dollar för sin seger i mästerskapet. Under tiden kommer tvåorna att få 170 000 USD, och de på 3:e till 4:e plats kommer att ta hem 70 000 USD vardera.

Dessutom förväntas majoren återinföra klistermärkesförsäljning i spelet strax innan turneringen börjar. Detta initiativ kommer att erbjuda ekonomiska belöningar till både spelare och organisationer som kvalificerar sig för evenemanget. I turneringens inledande skede kommer lagen att tävla hårt om en plats i slutspelet. Men bakom varje lag står en rad exceptionella spelare, och åskådarna kan förvänta sig att få bevittna extraordinära och imponerande spel under hela turneringen.

De 4 främsta utmanarna att hålla utkik efter

1. Donk – Laganda

Danil ”Donk” Kryshkovets, en stigande stjärna i CS2, visar upp exceptionell talang med ett betyg på 1,51 vid CS2 Copenhagen Major 2024. Trots sin ungdom imponerar han som rifler för Team Spirit tillsammans med sh1ro och zont1x. Efter att ha vunnit MVP-priset vid IEM Katowice med ett rekordhögt betyg på 1,70 gör Donks aggressiva spelstil och exceptionella sikte honom till en formidabel motståndare.

Fansen väntar ivrigt på hans framträdande efter hans senaste triumf i BLAST Premier Spring Showdown 2024. Hans debut i CS2 Major höjer förväntningarna, eftersom observatörer väntar på att se hur han hanterar trycket på den stora scenen.

2. Ropz – Faze

Estniska CS2-proffset Robin ”ropz” Kool visar hur hängivenhet och passion leder till framgång. Han spelar för Faze och dominerar tier-1-turneringar med tre troféer under bältet. ropz är känd för sitt välkomponerade spel och sin strategiska skicklighet och är en formidabel motståndare. Med segrar i evenemang som IEM Sydney 2023 och CS Asia Championships 2023 fortsätter hans momentum in i 2024 med BLAST Premier: Spring Groups triumf.

Ropz fantastiska prestation säkrar Fazes direkta väg till elimineringsfasen i European RMR A. Alla ögon är på ropz när Faze siktar på tre segrar för att säkra en slutspelsplats i turneringen i år, vilket belyser hans konsekventa excellens.

3. ZywOo – Team Vitality

Mathew ”ZywOo” Herbaut, den franska CS2-proffset, antar den primära AWPer-rollen för Team Vitality. Med en meritlista av fantastiska prestationer på den stora scenen framstår ZywOo som en av de framstående spelarna att titta på i Copenhagen Major. Efter att ha vunnit två viktiga BLAST-troféer, nämligen världsfinalen och höstfinalen, gick ZywOo och Vitality in i Copenhagen Major i toppform.

Trots de inledande utmaningarna under övergången från CS: GO till CS2 har ZywOo återfått sin styrka och är nu redo att ta hem trofén i hjärtat av Danmark. Med en imponerande rating på 1,44 under de senaste tre månaderna framstår han som en formidabel utmanare till MVP-titeln i år.

4. Ewjerkz – SAW

Micheal ”ewjerkz” Pinto är en viktig spelare för SAW, det första portugisiska laget att kvalificera sig för en Counter-Strike Major. Deras framgångar har lyft den portugisiska CS2-scenen, som tidigare sågs som tier-2. De har besegrat starka motståndare som NiP, Enterprise och Fnatic i den europeiska RMR A. Nu siktar ewjerkz på att göra avtryck internationellt, med en anmärkningsvärd rating på 1,42. Han ses som en stark utmanare för MVP-titeln vid Copenhagen Major om SAW går vidare. Gemenskapen väntar ivrigt på hans prestation på den stora scenen.

PGL CS2 Major Copenhagen 2024

The PGL Major Copenhagen 2024 is the first Counter-Strike 2 Major Championship and twentieth Counter-Strike Major overall. It will be held in Copenhagen, (wikipedia)

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button