eSportseSports Nyheter

Slutet på en 932-dagars hex: Sentinels tar plats i Masters Madrid

I en spännande uppgörelse den 3 mars gick SEN som segrare med 2-1 mot NRG Esports i semifinalen i Kickoff-turneringen för Americas-regionen. Detta garanterar deras deltagande i Riot Games efterlängtade internationella LAN-evenemang för säsongen VCT 2024 i Spanien.

Senast SEN tävlade på den globala scenen var på Masters Berlin 2021. Sedan dess har laget genomgått betydande förändringar, med endast Tyson ”TenZ” Ngo kvar från den tidigare listan.

TenZ, en känd stjärna i Valorant-världen, visade en enastående prestation på den första kartan i serien och visade upp hans obestridliga talang och inflytande.

SEN övermannar NRG i Semis

Den nagelbitande serien startade med att SEN säkrade en hård seger på kartan Sunset med en resultatlinje på 16-14 efter en ansträngande fyrdubblad övertid. TenZs fantastiska prestation som Omen, med 30 kills, spelade en avgörande roll i deras triumf.

NRG slog dock tillbaka på kartan Ascent, demonterade SEN:s försvar och säkrade en 13-8 vinst, ledd av Ethans imponerande prestation på KAY/O.

I den avgörande tredje kartan, Split, dominerade Sentinels med en 13-3-seger, vilket visade upp ett felfritt genomförande av sina strategier. Mouhamed ”johnqt” Ouarids oklanderliga spelupplägg på Cypher, tillsammans med TenZ:s fortsatta briljans på Omen, drev SEN till seger.

Ett minnesvärt ögonblick kom när TenZ visade exceptionell rörelse och lagarbete, avledde NRG:s uppmärksamhet i en 2v4-omtagningssituation, vilket gjorde att johnqt kunde säkra en avgörande omgång.

Detta framhävde inte bara TenZ:s individuella skicklighet utan också SEN:s starka lagarbete.

Med en dominerande ledning i halvtid på 11-1 i den tredje kartan säkrade Sentinels sin plats i Masters Madrid, redo att ta sig an världens starkaste lag igen.

Deras resa präglades av intensiva ögonblick, enastående uppvisningar av skicklighet och strategiskt samarbete, vilket satte scenen för en spännande strid när Sentinels siktar på att sätta sin prägel på Valorant-scenen igen.


Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button