FortniteFortnite Nyheter

Fortnite avslöjar LEGO-äventyr på kattö på GDC 2024: En ny era för UEFN:s kreatörer

Vid årets Game Developers Conference (GDC 2024) släppte Fortnite ett stort tillkännagivande – ett samarbete med LEGO med titeln”LEGO Cat Island Adventure”. Denna spännande nya utveckling var bara en av höjdpunkterna som delades av Saxs Persson, den verkställande direktör som leder Fortnites ekosystem. Persson gav en inblick i den imponerande tillväxten och den pågående utvecklingen av Fortnites kreativa plattform, UEFN (Unreal Engine for Fortnite).

UEFN: Ett blomstrande nav för kreatörer

Sedan lanseringen har UEFN haft en explosiv tillväxt och lockat till sig en massiv grupp av kreatörer. Plattformen har imponerande 15 000 kreatörer som har publicerat svindlande 80 000 öar och engagerat en spelarbas på 130 miljoner.

Persson avslöjade att plattformen upplever en kraftig ökning av användargenererat innehåll, med ett genomsnitt på nästan 600 nya öar som skapas varje dag.

MetaHumans ansluter sig till festen: Förbättrad design av NPC:er

Ett viktigt tillkännagivande vid GDC var integrationen av MetaHumans i UEFN. Med den här innovativa tekniken kan spelskapare designa mer verklighetstrogna och engagerande icke-spelbara karaktärer (NPC) för sina Fortnite-upplevelser, vilket öppnar upp spännande möjligheter för historieberättande och världsbyggande inom plattformen.

LEGO Äventyr på Kattön: En ny era för Fortnite

Det kommande samarbetet med LEGO innebär en stor förändring för Fortnite. LEGO Cat Island Adventure innebär starten på ett nytt kapitel för UEFN, där Fortnite förbinder sig att använda plattformen uteslutande för att skapa nya säsonger med start i slutet av 2025.

Persson uttryckte sin entusiasm över hur LEGOs introduktion kommer att utöka de kreativa möjligheterna för UEFN-användare. Kombinationen av LEGO:s klassiska byggklossar och Fortnites dynamiska fysiksystem har en enorm potential för innovativa spelupplevelser.

Balans mellan kraft och tillgänglighet: Att stärka kreatörer

Samtidigt som Persson visade UEFN:s spännande potential betonade han också vikten av att upprätthålla en balans mellan tillgänglighet och kraft. Plattformen kommer att fortsätta att effektivisera onboarding-processen för nya kreatörer, vilket säkerställer att den förblir ett användarvänligt verktyg för att bygga unika Fortnite-upplevelser.

UEFN förblir dock dedikerat till sitt huvudsyfte – att tillhandahålla verktygen och kraften för att skapa engagerande och uppslukande innehåll inom Fortnite-universumet.

Fortnites framtid: Byggt av kreatörer

Lanseringen av LEGO Cat Island Adventure markerar en vändpunkt för UEFN. Sonys entusiasm inför framtiden återspeglar den potential som UEFN har. Med kraftfulla verktyg som MetaHumans och LEGO:s kreativa gnista ger UEFN kreatörer möjlighet att tänja på gränserna och utveckla unikt och engagerande innehåll för den ständigt föränderliga Fortnite-världen.

Fortnite Creative

Fortnite Creative is a sandbox game, developed and published by Epic Games, part of the video game Fortnite. It was released on December 6, 2018, for Android, iOS, macOS, Nintendo Switch, (wikipedia)

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button