eSports NyhetereSports

LCS 2024: NRG tar emot FlyQuest i Spring Split Week 4

League of Legends League Championship Series (LCS) Spring Split värms upp när de två bästa lagen, NRG och FlyQuest, kommer att möta varandra i vecka 4 den 10-11 februari.

Båda lagen har ett rekord på 4-1 och vill utmana de regerande mästarna Cloud9 om titeln. Matchen mellan NRG och FlyQuest blir helgens höjdpunkt, eftersom fansen kommer att bevittna en kamp om strategi och skicklighet mellan de två bästa nordamerikanska lagen.

NRG och FlyQuest har visat sin dominans i LCS, med sina spelares starka prestationer och sammanhållna lagspel. De säkrade imponerande vinster i vecka 3, med NRG som besegrade Team Liquid medan FlyQuest säkrade en seger mot 100 Thieves.

Matchen kommer att bero på utkastet, där lagen kommer att välja sina mästare och strategier. Utkastet kommer att förinspelas för att minska tiden mellan matcherna, som en del av LCS:s strävan att skapa ett snabbare och smidigare spel för fansen.

Ligaformat, struktur, schema

LCS Spring Split följer ett dubbel-robin-format, där åtta lag spelar mot varandra två gånger i bäst-av-en-matcher. De sex bästa lagen går vidare till slutspelet, där matcherna blir bäst av fem.

De fyra översta lagen kommer att starta i den övre klassen, medan de två nedersta kommer att starta i den nedre klassen. De två finalisterna kommer att kvalificera sig till Mid-Season Invitational 2024, där de kommer att representera Nordamerika mot andra regioner.

LCS Spring Split har också ett förnyat schema, där matcherna endast spelas på helgerna. Den nya LCS-kommissionären MarkZ förklarade att denna förändring gjordes för att passa fansens preferenser och lagens behov. Han sa också att LCS alltid kommer att leta efter sätt att förbättra tävlingsformatet och tittarupplevelsen i framtiden.

LCS håller sig dock till bäst-av-en-matcher, även om fansen kräver ett formatbyte. Enligt MarkZ är anledningen till att behålla detta format för att hjälpa LCS att snabbt anpassa starttiderna för matcherna som svar på feedbacken från fansen och lagen.

Dignitas (esports)

Dignitas is an American esports organization based in Newark, New Jersey. It was founded by Michael ”ODEE” O’Dell in 2003 as a merger of two Battlefield 1942 clans. (wikipedia)

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button