eSportseSports Nyheter

Mobile Legends: Bang Bang stärker det globala ekosystemet för esport med expansion av Snapdragon Pro Series

Snapdragon Pro Series, som drivs av ESL FACEIT Group, samarbetar med MOONTON Games, skaparen av det populära spelet Mobile Legends: Bang Bang (MLBB).

Partnerskapet handlar om att växa MLBB:s esportsystem i nya områden via Snapdragon Pro Series. De introducerar också en damliga i Asien och Stillahavsområdet och erbjuder en prissumma på totalt 750 000 dollar.

Mobile Legends: Bang Bang utökar sin globala räckvidd

Mobile Legends: Bang Bang är en stor succé inom esport. Det senaste världsmästerskapet sågs av över 5 miljoner människor när det pågick som mest, vilket placerar det som den fjärde mest sedda esporttävlingen någonsin. Tack vare sitt nya partnerskap med ESL FACEIT Group kan MLBB nu nå nya regioner och målgrupper utanför sin primära sydostasiatiska fanbas genom att använda Pro-seriens popularitet.

Fram till nu har MLBB varit en del av Snapdragon Pro Series, men den var begränsad till Sydostasien. Spelets LAN-finaler hade en prisfond på 150 000 dollar (117 000 pund) och lockade över en miljon tittare när det var som populärast, enligt Esports Charts. Detta gjorde det till det mest framgångsrika spelet i serien.

Det nya partnerskapet kommer nu att inkludera spelet i Europa, Latinamerika, Mellanöstern och Nordafrika och därmed nå en större publik. Dessutom har prispotten höjts till 750 000 USD (585 000 GBP) för att återspegla storleken på expansionen. Snapdragon Pro Series utökas med en damliga i Asien-Stillahavsområdet och Japan med en prissumma på 30 000 USD.

Sam Braithwaite, Vice President för Mobile Game Ecosystems på ESL FACEIT Group, delade med sig av sin entusiasm över Mobile Legends: Bang Bangs popularitet i globala mobilspeltävlingar. Tillsammans med MOONTON Games och Qualcomm Technologies siktar de på att ge MLBB nya spelalternativ via Snapdragon Pro Series. Han lyfte också fram teamets framtida planer för att främja inkludering i spelet.

Mobile Legends: Bang Bang World Championship

The Mobile Legends: Bang Bang World Championship is the annual professional Mobile Legends: Bang Bang world esports championship tournament for the game wherein teams worldwide would be facing off e (wikipedia)

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button