FortniteFortnite Nyheter

NASA samarbetar med Fortnite och Minecraft för att blanda utbildning och nöje under solförmörkelseevenemanget.

I en innovativ blandning av spel och utbildning har NASA samarbetat med National Esports Association (NEA), Microsoft och Epic Games för att skapa en engagerande inlärningsupplevelse centrerad kring solförmörkelsen som inträffade den 8 april 2024. Denna himlafenomen, där solen, månen och jorden var perfekt anpassade till varandra, var synlig i vissa regioner under cirka fyra minuter och 30 sekunder. För att säkerställa säkerhet och öka medvetenheten introducerade samarbetet initiativet ”Look Up!”, som utnyttjar de populära videospelen Fortnite och Minecraft som plattformar för utbildning och underhållning.

Om National Esports Association

National Esports Association (NEA) är en ideell organisation baserad i USA som främjar spelares välbefinnande och tillhandahåller vägar till framgång för blivande esportutövare. Organisationen fokuserar på att utveckla esport i utbildningsprogram och erbjuder berikande spelupplevelser för studenter i alla åldrar. NEA engagerar sig också i utbildningsinitiativ, som att samarbeta med lärare och samhällen för evenemang som ”Great North American Eclipse”

Initiativet ”Look Up!” var utformat för att fängsla spelare och utbilda dem om solförmörkelser genom Twitch-strömmar med olika teman. Dessa strömmar innehöll speciella lägen inom Minecraft och Fortnite, och erbjöd en blandning av spel och utbildningsinnehåll. Evenemanget sändes live från 14.00 till 16.00 Eastern Time på NEA:s Twitch-kanal och lockade tittare med en kombination av spelaction och verkliga bilder från solförmörkelsen.

I Minecraft fick spelarna ta del av ”utbildningselement” genom att lösa pussel och svara på frågor relaterade till månförmörkelser. Fortnites bidrag till initiativet gjorde det möjligt för spelarna att utforska områden som speglade solförmörkelsens totalitetsbana, vilket gav en virtuell upplevelse av händelseförloppet. Denna innovativa metod för inlärning säkerställde att deltagarna fick viktig information om solförmörkelser, inklusive farorna med direkt observation utan korrekt ögonskydd.

För att ytterligare betona säkerheten spred initiativet påminnelser via olika sociala medieplattformar och nyhetskanaler om de potentiella riskerna med att titta på en solförmörkelse utan tillräckligt skydd. Särskilda solförmörkelseglasögon, utformade för att på ett säkert sätt observera sådana astronomiska händelser, lyftes fram som nödvändiga för alla som vill bevittna solförmörkelsen direkt. Men på grund av den stora efterfrågan blev dessa glasögon en bristvara när evenemanget närmade sig.

För dem som inte kunde få tag på solförmörkelseglasögon erbjöd NASA:s direktsändning ett säkert och berikande alternativ. Detta gjorde det möjligt för individer att uppleva det sällsynta himlafenomenet från bekvämligheten av sina hem, utan att riskera ögonskador. Samarbetet mellan NASA, NEA, Microsoft och Epic Games genom initiativet ”Look Up!” representerar en framåtblickande strategi för utbildning, där populära spelplattformar används för att engagera och informera en bred publik om underverken i vårt universum.

Fler nyheter om esport i länken

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button