CS 2CS 2 Nyheter

Skyesports Masters övergår till virtuellt format och avstår från personligt evenemang

I en betydande händelseutveckling har Skyesports Masters 2024, en mycket efterlängtad Counter-Strike 2-turnering, meddelat att dess LAN-komponent ställs in på grund av det sammanfallande schemat med de indiska allmänna valen. Turneringen, som ursprungligen var tänkt att bli ett stort LAN-evenemang i Mumbai, kommer nu att övergå till ett onlineformat och behålla sina ursprungliga datum från den 8 till den 14 april.

Om Skyesports Masters 2024

Skyesports Masters 2024 är en viktig händelse i esportkalendern, särskilt för fans av Counter-Strike 2 (CS2). Turneringen planerades ursprungligen som en franchiseliga för indiska organisationer, men formatet genomgick en stor förändring och övergick till ett sju dagar långt LAN-evenemang med sju inbjudna lag och ett indiskt lag, med en total prispott på 350 000 USD. Turneringen är planerad att äga rum mellan den 8 och 14 april 2024 och kommer att hållas online på grund av att LAN-delen ställdes in, ett beslut som påverkades av de indiska parlamentsvalen som ägde rum i april.

Turneringen arrangeras av Skyesports, ett framstående namn inom sydasiatisk esport sedan 2018, känt för att vara värd för flera framgångsrika esportturneringar med flera titlar. Skyesports Masters 2024 är den största Counter-Strike-turneringen som någonsin arrangerats i Indien och syftar till att lyfta esportscenen i regionen. Evenemanget kommer att innehålla åtta lag, med sex direkt inbjudna och två som säkrar sina platser genom europeiska och indiska kval. Det europeiska kvalet är ett online-evenemang som arrangeras av Skyesports och markerar ett viktigt kapitel i indisk Counter-Strike med en betydande prispott och internationellt deltagande.

Denna upplaga av Skyesports Masters har väckt uppmärksamhet på grund av sin ökade prispott från 245 000 dollar till 350 000 dollar, med målet att locka välkända europeiska lag att tävla. Det sammanfallande schemat med IEM China innebär dock att många topplag kommer att vara frånvarande. Trots dessa utmaningar kommer turneringen att bli en milstolpe för Counter-Strike-fans och erbjuda en plattform för både etablerade och nya talanger på esportarenan.

Skyesports, en framstående turneringsarrangör i Sydostasien, angav utmaningarna med att få de nödvändiga godkännandena för att arrangera ett storskaligt evenemang på plats under valperioden som den främsta anledningen till detta skifte. De indiska parlamentsvalen, ett enormt åtagande med tanke på landets befolkning, kommer att inledas i april, vilket gör det svårt för arrangörerna att fortsätta som planerat.

Trots det ändrade formatet förblir turneringens prispott oförändrad på 350 000 USD (~ 276 000 GBP), en betydande ökning från det ursprungliga erbjudandet på 245 000 USD (~ 193 000 GBP). Denna justering syftar till att upprätthålla evenemangets konkurrensmässiga integritet och attraktivitet för både deltagande lag och tittare.

Skyesports Masters 2024 hade tidigare meddelat en större översyn av sitt format, från en indiskbaserad franchised liga till ett sju dagars LAN-evenemang med sju inbjudna lag och ett indiskt lag. Denna förändring är i linje med Valves tillkännagivna regeländringar förra året, som effektivt kommer att förbjuda franchiseligor i esporttiteln från och med någon gång 2025.

Ett av de inbjudna lagen, Team Liquid, har dragit sig ur tävlingen efter att ha blivit inbjuden till IEM Chengdu för att ersätta Complexity. I deras ställe kommer BetBoom, en ryskbaserad organisation som slutade på andra plats i Skyesports Masters European Closed Qualifier, att gå med i uppställningen.

För att tillgodose det indiska laget som står inför potentiella pingproblem på grund av onlineformatet, har Skyesports meddelat planer på att tillhandahålla resor och boot camp-möjligheter i Serbien, vilket säkerställer en rättvis spelplan för alla deltagare.

Detta är inte första gången som Skyesports har varit tvungna att anpassa sina Counter-Strike-evenemangsplaner. Skyesports Championship 5.0 sköts upp på obestämd tid förra året på grund av oförutsedda omständigheter. Sedan starten 2018 har Skyesports blivit ett betydande namn inom sydasiatisk esport och organiserat anmärkningsvärda turneringar över olika titlar, inklusive Skyesports League, Skyesports Grand Slam och Skyesports Championship i Battlegrounds Mobile India (BGMI).

Beslutet att flytta Skyesports Masters 2024 online understryker de utmaningar som esportarrangörer står inför när det gäller att anpassa internationella evenemang till lokala förhållanden och regler. Trots dessa hinder fortsätter Skyesports att leverera en förstklassig tävlingsupplevelse för lag och fans över hela världen.

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button