eSportseSports Nyheter

Svenska esportorganisationen Alliance presenterar ny varumärkesidentitet

Den svenska esportorganisationen Alliance har introducerat en ny visuell identitet, vilket markerar en betydande varumärkesförändring som inkluderar en uppfräschad logotyp och designspråk. Den nya varumärkesidentiteten kommer att implementeras i företagets tillgångar i olika regioner och behåller den stiliserade bokstaven ”A” i logotypen men antar en mer förenklad designstrategi som överensstämmer med nuvarande trender inom esportindustrin.

Den uppdaterade logotypen har ljusgrönt som primärfärg, kompletterat med vitt och grått, vilket innebär en förändring från den ursprungliga logotypens tecknade eller serietidningsinspirerade design. Den nya logotypen beskrivs som mer platt och abstrakt, med en djärvare användning av färger.

Alliance, som är känt för sina prestationer i Dota 2-tävlingsscenen, särskilt för att ha vunnit The International 2013, har varit en konsekvent närvaro inom esport. Även om organisationen upplöste sitt Dota 2-team i slutet av 2023, fortsätter den att driva team i CS2 och Apex Legends.

Rebranding-initiativet drar paralleller med andra esportsorganisationer som också har valt ljusgrön som ett nyckelelement i sin visuella identitet. Ninjas in Pyjamas, ett annat svenskt varumärke, genomgick en rebrand 2021 som innehöll en liknande färgpalett. Den här nyansen av neongrönt har också använts av EXCEL ESPORTS i Storbritannien och LOUD i Sydamerika.

Designbyrån Kurppa Hosk samarbetade med Alliance i omprofileringsprojektet. Det nya varumärket beskrivs som en ”bro mellan öst och väst” och hyllar organisationens decennielånga historia av att blanda olika kulturer i både arbete och fritid. Det nya varumärket ses som början på ett nytt kapitel för Alliance, ett kapitel som utlovar nyfikenhet, tillväxt och fortsatt välstånd.


Om Kurppa Hosk

Kurppa Hosk är en dynamisk varumärkesbyrå med stark närvaro i Stockholm och New York, med över 75 anställda. Byrån är känd för sitt innovativa sätt att lösa komplexa affärsutmaningar genom att integrera skarpt strategiskt tänkande med kreativa designlösningar. Deras arbete spänner över olika aspekter av varumärkesbyggande, inklusive varumärkesplattformar och strategi, designstrategi, digital strategi och upplevelsestrategi, kommunikationsstrategi, varumärkesutveckling, namngivning, varumärkesidentitet och mer.

Kurppa Hosk har ett rykte om sig att samarbeta med en mängd olika kunder, från startups till globalt erkända företag, och har fått erkännande för sin kreativa excellens, vilket framgår av flera Red Dot Design Awards i kategorin Brands & Communication Design. Byråns senaste arbete inkluderar varumärkeslanseringen av detaljhandelsplattformskonceptet Afound och utvecklingen av en lekfull identitet för fintech-varumärket Tink, som sticker ut med sitt millennierosa färgschema och engagerande illustrationer.

I december 2023 utökade Kurppa Hosk sin kapacitet genom att lansera Kurppa Hosk Communications, som bildades genom sammanslagningen av Animal och BLCK Communication. Denna nya kreativa byrå syftar till att utnyttja datadrivna insikter för att optimera varumärkesupplevelser och kommunikation, och verkar under Kurppa Hosks gemensamma vision och filosofi men som en separat enhet.

Kurppa Hosk och Kurppa Hosk Communications är en del av ARC Arise Consulting (ARC), ett kollektiv av specialistkonsultföretag med ett globalt fotavtryck och ett åtagande att driva affärstransformation genom kreativitet och rådgivning. Gruppen, som omfattar 1200 anställda på olika marknader, fokuserar på strategi, varumärke, innovation, försäljning och teknik, med en stark betoning på hållbarhet och digital transformation.

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button