eSportseSports Nyheter

Team Liquid säkrar comeback-seger i öppningsmatchen i ESL Pro League 19

I en spännande öppningsmatch i grupp C i ESL Pro League säsong 19 visade Team Liquid prov på sin motståndskraft och beslutsamhet när de kom tillbaka från underläge och säkrade en hårt kämpad 2-1-seger över formidabla FURIA Esports.

Mötet med höga insatser utspelade sig i Saint Julian’s, Malta, där $ 750 000 Counter-Strike: Global Offensive sparkade igång med 32 lag som kämpade om herraväldet.

Matchen började med att FURIA Esports grep den tidiga fördelen och hävdade en 13-9-triumf på Inferno-kartan. Team Liquid vägrade dock att låta sig avskräckas och svarade med en imponerande 13-7-seger på Mirage för att jämna ut spelplanen.

Den avgörande tredje kartan, Nuke, bevittnade en spänd kamp, där Team Liquid i slutändan segrade med en smal 13-9-seger, slutförde sin comeback och säkrade seriesegern.

Seger i comebacken

Lettlands Mareks ”YEKINDAR” Galinskis ledde Team Liquids insatser och levererade en enastående prestation med 50 kills och en imponerande plus-7 kills-to-deaths-differens. Kanadas Russel ”Twistzz” Van Dulken gjorde också ett betydande bidrag och samlade 49 kills och ett berömvärt plus-9 K-D-förhållande.

Den här säsongen har en massiv prispott på 750.000 dollar och har lockat 32 elitlag att delta, uppdelade i fyra grupper om åtta. Gruppspelet har ett trippeleliminationsformat, med övre, mellersta och nedre parenteser, vilket garanterar en spännande och konkurrenskraftig miljö.

Under gruppspelet går vinnarna i varje grupp vidare direkt till kvartsfinalerna, medan tvåorna säkrar sina platser i åttondelsfinalerna som högrankade. Lagen på tredje plats går vidare till åttondelsfinalerna som högrankade och lagen på fjärde plats går också vidare till åttondelsfinalerna, men som lågrankade.

Alla matcher i turneringen avgörs i bäst av tre fram till den stora finalen, som avgörs i bäst av fem. Den slutliga segraren kommer inte bara att vinna det åtråvärda priset på 170 000 dollar utan också en eftertraktad plats i det prestigefyllda IEM Köln 2024.

Vid sidan av Team Liquids hårt kämpade seger bevittnade grupp C och grupp D flera andra intensiva sammanstötningar under öppningsdagen.

I grupp C levererade MOUZ en dominerande prestation och sopade Bad News Kangaroos med övertygande 13-3 och 13-8 segrar på Vertigo respektive Mirage. Jimi ”Jimpphat” Salo från Finland ledde laddningen för MOUZ och samlade 38 dödar och ett imponerande plus-21 K-D-förhållande.

GamerLegion säkrade också en 2-0-svep mot ENCE och hävdade avgörande 13-6-segrar på både Ancient och Overpass-kartor. Henrich ’sl3nd’ Hevesi från Ungern framträdde som den främsta utövaren för GamerLegion, vilket bidrog med 33 dödar och en anmärkningsvärd plus-20 K-D-differens.

I en jämn kamp slog Monte ut FORZE med en knapp 13-11-seger innan han överlistade dem i en spännande 19-17-triumf på övertid på Mirage. Litauiska Gytis ”ryu” Glusauskas ledde laddningen för Monte och ackumulerade laghöga 49 dödar, medan Volodymyr ”Woro2k” Veletniuk från Ukraina gjorde en imponerande uppvisning för FORZE, med 46 dödar och ett matchbästa plus-12 K-D-förhållande.

Grupp D bevittnade också intensiv action, med Complexity som övervann Pera Esports med en 13-11-seger på Anubis och en 13-9-seger på Vertigo. Ricky ”floppy” Kemery och Michael ”Grim” Wince bidrog båda med 37 dödar vardera för Complexity, med imponerande plus-11 respektive plus-7 K-D-förhållanden.

I dagens sista match gick HEROIC segrande ur striden mot Ninjas in Pyjamas, först med en hårt kämpad 19-16-seger på övertid på Vertigo innan de säkrade en 13-8-seger på Nuke. Rene ”TeSeS” Madsen från Danmark stod ut för HEROIC och samlade 47 dödar och en enastående plus-14 K-D-differens.

Allt eftersom ESL-ligan fortskrider kommer intensiteten att öka ytterligare, med lag som kämpar hårt för den eftertraktade mästerskapstiteln och den betydande prispotten. Öppningsdagens matcher har redan gett en inblick i den höga nivån och de spännande möten som väntar fans av Counter-Strike: Global Offensive.

Med ytterligare sex matcher inplanerade under onsdagen, inklusive semifinaler i upper-bracket och round 1-matcher i mid-bracket i både grupp C och grupp D, lovar spelet att bli obevekligt och fängslande.

Fansen kan förvänta sig fler nagelbitande ögonblick, exceptionella individuella prestationer och strategisk mästarklass när turneringen utvecklas och i slutändan kröna den förtjänta mästaren av detta prestigefyllda evenemang.

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button