Dota 2Dota 2 Nyheter

Tobi lämnar Tundra Esports medan RAMZES666 går med som en tillfällig stand-in

Det västeuropeiska Dota 2-laget Tundra Esports har meddelat en betydande rosterförändring, med Tobias ’Tobi’ Buchner inte längre en del av deras uppställning. I hans ställe kommer Roman ’RAMZES666’ Kushnarev tillfälligt att fylla offlane-positionen.

Tundra Esports senaste utveckling

Tundra Esports, känd för sin konkurrenskraftiga skicklighet, kvalificerade sig nyligen för PGL Wallachia Season 1-turneringen men valde att inte delta. Spekulationer uppstod bland fans att Ivan ’Pure’ Moskalenko och Edgar ’9Class’ Naltakyan kanske hade mött visumproblem som hindrade dem från att resa till Rumänien. Den verkliga överraskningen kom dock när laget meddelade Tobis avgång. Tobi hade gått med i Tundra Esports bara två månader tidigare, efter utgången av Ivan ’MinD_ContRoL’ Ivanov på grund av interna lagproblem.

Prestanda och gemenskapens uppfattning

Trots den korta anställningstiden hade Tobis närvaro en märkbar inverkan på lagets resultat. Tundra Esports gjorde en stark insats i sin första LAN-turnering, ESL One Birmingham 2024, och slutade på tredje plats och säkrade till och med en seger mot toppseedade Team Falcons i slutspelet. Många i Dota 2-gemenskapen såg dock Tobi som den svaga länken och tillskrev lagets framgångar mer till Pures exceptionella prestationer. Denna uppfattning bidrog sannolikt till Tobis tidiga avgång från laget.

RAMZES666 kliver in

För att fylla tomrummet som Tobi lämnat har Tundra Esports tagit in RAMZES666 som en tillfällig stand-in. RAMZES666, en välkänd spelare i CIS-regionen, är för närvarande bärare för L1ga Team, ett projekt som han initierade. Med tanke på hans åtaganden är det osannolikt att han kommer att lämna sitt lag permanent. För närvarande kommer han att spela offlane-rollen för Tundra, medan Pure fortsätter som lagets primära spelare.

Kommande utmaningar

Tundra Esports nästa stora evenemang är DreamLeague säsong 23, en onlineturnering med en prispott på 1 000 000 dollar. Turneringen kommer att innehålla tolv lag som tävlar från 20 till 26 maj. Teamet måste snabbt anpassa sig till den nya uppställningen för att säkra en topp-tre-finish. Fansen är hoppfulla men också oroliga för potentiella konflikter som uppstår på grund av lagets starka personligheter, vilket kan påverka deras prestation.

Slutsats

Tobis avgång och den tillfälliga inkluderingen av RAMZES666 markerar ett centralt ögonblick för Tundra Esports. När de förbereder sig för DreamLeague säsong 23 måste laget utnyttja sina styrkor och ta itu med all intern dynamik för att behålla sin konkurrensfördel. Den kommande turneringen kommer att vara ett kritiskt test av deras anpassningsförmåga och sammanhållning som ett lag.


Tobi

Tobi, vars riktiga namn är Tobias Buchner, är en professionell österrikisk Dota 2-spelare som för närvarande spelar som en offlaner för Tundra Esports. Från och med den 15 maj 2024 rankas Tobi på 118 i den globala Dota 2-rankingen. Han är känd för sitt strategiska spel och har varit en betydande del av Tundra Esports lista och bidragit till deras konkurrensframgång i olika turneringar.

RAMZES666

Roman ”RAMZES666” Kushnarev är en rysk professionell Dota 2-spelare som för närvarande spelar som carry för L1GA TEAM. Han är född den 25 april 1999 och anses vara en av de mest framgångsrika och kända spelarna från CIS-regionen.

Kushnarev inledde sin professionella karriär 2015 och spelade inledningsvis för lag som ScaryFaceZ och CIS Rejects. Hans stora genombrott kom 2016 när han gick med i Team Empire och senare Virtus.pro, med vilka han uppnådde många segrar och etablerade sig som en topp carry-spelare.

Några av RAMZES666s anmärkningsvärda prestationer inkluderar att vinna Dota 2 Asia Championships 2017 och att vara en del av Virtus.pro-truppen som tog hem segern i The Bucharest Major 2018. Han har tjänat över 2 miljoner dollar i totala prispengar från sin Dota 2-karriär hittills.

Efter att ha spelat med Evil Geniuses och Natus Vincere återvände RAMZES666 till Virtus.pro 2022 innan han flyttade till lag som Darkside, HellRaisers och 9Pandas. Han spelar för närvarande för L1GA TEAM och fortsätter att vara en av de mest framgångsrika och högst intjänade CIS-spelarna i Dota 2-historien.

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Check Also
Close
Back to top button