CS 2CS 2 Nyheter

Virtus.pro eliminerade från slutspelet i PGL Köpenhamn efter förödande CS2-krasch

Den första majorn för Counter-Strike 2 är här. Tjugofyra lag har samlats i Köpenhamn för den efterlängtade PGL Major. De tävlar alla om majoriteten av en prispott på 1,25 miljoner dollar och äran att bli kallade major-mästare.

Åtta av världens bästa lag tar en paus efter en tuff rankingrunda. Under tiden gör de övriga 16 lagen upp i Major-turneringens Opening Stage.

Endast åtta lag går vidare till elimineringsfasen och kämpar om att bli mästare i den första CS2 Major. I elimineringsfasen reduceras 16 lag till åtta, som går vidare till slutspelet. Vi kommer att få se den enkla elimineringstrappan utvecklas för att avslöja vår första CS2 Major-mästare.

Virtus.pro slogs ut ur PGL Copenhagen CS2 Major. En allvarlig spelkrasch hindrade dem från att nå slutspelet, och de missade en viktig match mot G2.

Spelkrasch stör Virtus.pros turneringsbud

Efter att ha vunnit den första matchen låg Virtus.pro (VP) och G2 Esports lika vid 11-11 på den andra kartan, Inferno. I omgång 23 placerade VP framgångsrikt bomben på plats B. Pressen var stor eftersom båda lagen hade ont om pengar och VP hade två spelare med lite hälsa. Men precis när VP:s kapten Dzhami ”Jame” Ali kom i position med sin AWP vid Quad förvärrades situationen.

I en plötslig händelse kraschade James CS2-spel oväntat. Detta gjorde honom sårbar, och en rivaliserande G2-spelare tog snabbt ut honom. Med James defensiva roll komprometterad och andra VP-medlemmar utarmade, gav de efter i en 3v4-situation och lät G2 ta ledningen, 12-11. Virtus.pro var ekonomiskt ansträngd efter detta och komprometterade deras vapen för den sista omgången. Oundvikligen kunde de inte bryta G2: s försvar och förlorade Inferno, poäng 13-11.

VP kämpade på Anubis, den avgörande serien, och förlorade de första åtta omgångarna. De förlorade till slut 13-6 och avslutade sitt deltagande i PGL Copenhagen Major. PGL meddelade att ett NVIDIA-drivrutinsfel orsakade att spelet kraschade under en kritisk match. De undersöker fortfarande händelsen.

Trots de tekniska svårigheterna hävdade Jame att G2 förtjänade sin seger i en intervju efter matchen. Han undvek att skylla på kraschen och pekade istället på Virtus.pros olika utmaningar under spelet. Fans online höll inte tillbaka sin frustration och uttryckte sin chock över hur ”absurt” det var för en spelkrasch att hända på en officiell turneringsdator under en avgörande omgång, även om VP: s kapten förblev tyst.

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button