League of LegendsLeague of Legends Guider

Bästa One-Trick Champions för nybörjare i League of Legends

Att gå in på Summoner’s Rift i League of Legends ger nybörjare möjlighet att välja one-trick-mästare som kan förbättra deras färdigheter och påverka deras prestanda i spelet.

Genom att fokusera på en enda mästare kan nybörjare effektivisera sin inlärningskurva och förbättra sin övergripande skicklighet.

Är du intresserad av att upptäcka vilka mästare som är mest lämpade för nybörjare baserat på deras spelstil och skicklighetsnivå?

Vad är ett ett-trick?

I League of Legends hänvisar en one-trick till en spelare som specialiserar sig på att behärska en enda mästare. Genom att ägna sin tid och ansträngning åt att lära sig ins och outs för en specifik mästare, får one-tricks en djup förståelse för deras förmågor, matchningar, kraftspikar och mekanik. Detta fokuserade tillvägagångssätt gör det möjligt för dem att utnyttja sin mästares styrkor effektivt och maximera deras inverkan i spel.

Även om one-tricks kan stöta på utmaningar när deras föredragna mästare inte är tillgänglig på grund av förbud eller val, visar deras förmåga att anpassa sig till olika situationer deras flexibilitet och strategiska skarpsinne.

Trots de potentiella begränsningar som one-tricks kan möta är fördelarna med oöverträffad kunskap och skicklighet som erhålls genom att specialisera sig på en enda mästare betydande.

Top Lane One-Trick

Dessa mästare erbjuder stark laningnärvaro, utmärkt duellpotential och förmågan att bära spel när de spelas bra.

Illaoi

Illaoi är mekaniskt enkel, vilket gör henne till ett utmärkt val för nybörjare. Hennes förmågor är okomplicerade och kräver inte komplex mekanik för att vara effektiva.

Illaois förmågor, särskilt hennes Tentacle Smash (Q) och Harsh Lesson (W), gör att hon kan hantera konsekvent och betydande skador. Hennes passiva, Prophet of an Elder God, skapar tentakler som ger ytterligare skada och läker henne när de träffar fiendens mästare.

Illaois förmågor gör det möjligt för henne att utöva ett betydande tryck i laningfasen. Hennes Test of Spirit (E) kan tvinga motståndare att spela defensivt, och hennes tentakler kan zonera fiender och kontrollera körfältet.

Illaoi kan vara effektiv i olika situationer, oavsett om det är i dueller, skärmytslingar eller lagstrider. Hennes förmåga att hantera konsekventa skador och upprätthålla genom slagsmål gör henne till ett mångsidigt val.

Mordekaiser

Mordekaisers förmågor är relativt enkla och lätta att förstå, vilket gör honom till en tillgänglig mästare för nya spelare att plocka upp. Hans kit kretsar kring att hantera ihållande skador, folkmängdskontroll och hans unika ultimata förmåga, Realm of Death.

Mordekaisers förmågor gör det möjligt för honom att utöva ett betydande tryck i laningfasen, vilket gör det lättare för nybörjare att kontrollera körfältet och odla effektivt. Hans Q (Obliterate) och E (Death’s Grasp) ger poke och vågklarering, medan hans passiva (Darkness Rise) ger rörelsehastighet för att jaga motståndare.

Mordekaiser utmärker sig i 1v1-situationer tack vare sin höga skadeutgång, upprätthåller från sin W (Indestructible) och förmågan att isolera motståndare med sin ultimata. Detta gör honom till en formidabel duellist, vilket kan vara fördelaktigt för nybörjare som lär sig att handla och slåss effektivt.

Mordekaisers ultimata, Realm of Death, kan ha en betydande inverkan på lagstrider genom att isolera och eliminera högprioriterade mål. Denna förmåga, i kombination med hans verkningsfulla skada och folkkontroll, gör honom till en formidabel närvaro i lagengagemang, även för nybörjare.

Jungle One-Trick

Dessa mästare erbjuder okomplicerad mekanik och kraftfull inverkan i djungeln, så att du kan specialisera dig och utmärka dig i att förstå djungelvägar, gankingmöjligheter och målkontroll.

Hecarim

Hecarim är ganska självsäker i det tidiga spelet och kan börja ganking effektivt när han når nivå 3. Hans förmåga att snabbt rensa läger gör att han snabbt kan svara på gankmöjligheter. Denna tidiga spelnärvaro kan hjälpa nybörjare att säkra fördelar och snöboll i spelet.

Hecarims ultimata, Onslaught of Shadows (R), är ett kraftfullt engagemangsverktyg som kan störa fiendens positionering och sätta upp sitt team för framgång i lagstrider. Hans förmåga att hantera konsekventa skador på effektområdet med sin Q och tillämpa folkmängdskontroll gör honom till en formidabel närvaro i lagengagemang.

Hecarim utmärker sig i dueller och skärmytslingar på grund av hans ihållande skadeutgång, folkmängdskontroll och förmågan att hålla sig till mål.

Medan Hecarim kan ha svagheter, som att vara mottaglig för folkmassakontroll och kiting, gör hans styrkor honom till ett utmärkt val för nybörjare som vill ha en mästare i League of Legends.

Master Yi

Master Yis kit är enkelt, vilket gör att spelare snabbt kan förstå hans förmågor och fokusera på spelets bredare strategier. Hans enkelhet minskar inlärningskurvan, vilket gör honom till ett idealiskt val för spelare som är nya i spelet eller djungelrollen.

Som en av spelets främsta duellister utmärker sig Master Yi i 1v1-situationer. Hans förmåga att hantera ihållande skador och hans Q (Alpha Strike) som gör honom omöjlig att sikta på under en kort period gör att han kan utmanövrera och besegra motståndare i skärmytslingar.

Master Yi är känd för sin förmåga att snöbollsspel. När han väl har säkrat några tidiga dödar kan han snabbt bli en ostoppbar kraft och utnyttja sin skalningsskada för att bära spel. Detta gör honom särskilt effektiv i lägre elo, där spel kan vara mer kaotiska och möjligheter till dödar oftare.

Med sin höga attackhastighet och skadeutgång är Master Yi utmärkt för att ta ner torn och säkra mål som Dragon och Baron. Hans split-pushing-förmåga tvingar motståndarna att svara på honom och skapa fördelaktiga situationer för sitt lag någon annanstans på kartan.

Master Yi skalar bra in i det sena spelet och blir ett betydande hot i lagstrider och skärmytslingar. Hans förmåga att snabbt mörda viktiga mål med sin ultimata, Highlander, och återställa sina förmågor när han får dödar eller hjälper gör att han kan städa upp slagsmål effektivt.

Mid Lane One-Trick

Att behärska svårigheterna hos dessa mästare i mitten av banan kan hjälpa dig att klättra i leden och bli en formidabel kraft i dina spel.

Annie

Annie kräver inte hög mekanisk skicklighet för att vara effektiv, vilket gör det möjligt för nybörjare att fokusera på att lära sig spelets grunder utan att bli överväldigad av komplex mekanik.

Annies passiva, Pyromania, gör att hon kan bedöva fiender efter att ha kastat fyra trollformler. Denna pålitliga publikkontroll kan användas för att inleda slagsmål, säkra dödar eller skydda sig själv och sitt team.

Annies Q (Disintegrate) återbetalar mana och har en låg nedkylning, vilket gör det enkelt för henne att sist träffa minions och farm effektivt. Denna förmåga hjälper nybörjare att upprätthålla god gård och guldinkomst.

Annies ultimata, Summon: Tibbers, ger betydande AoE-skador och kan vända tidvattnet för lagstrider. Hennes förmåga att bedöva flera fiender med sin W (Incinerate) eller R (Summon: Tibbers) gör henne till en värdefull tillgång i lagengagemang.

Även om hon främst spelas som en mid laner, kan Annie också spelas som ett stöd, vilket ger flexibilitet i mästarvalet och gör det möjligt för nybörjare att uppleva olika roller.

Talon

Talon är känd för sin förmåga att leverera höga burstskador, särskilt med sin kombination av förmågor som leder till hans ultimata, Shadow Assault. Detta gör att han snabbt kan eliminera viktiga mål, särskilt squishy fiendens mästare.

Med en av de bästa nivå två kraftspikarna i spelet kan Talon tidigt hantera betydande skador. Hans W (Rake) och Q (Noxian Diplomacy), i kombination med hans passiva, kan ta bort en betydande del av fiendens hälsa och potentiellt säkra tidiga dödar.

Talons E (Assassin’s Path) ger honom oöverträffad rörlighet över kartan, så att han kan hoppa över väggar och hinder. Detta hjälper inte bara till att fly från farliga situationer utan också att utföra ganks och roaming effektivt.

Tack vare sin rörlighet och burst damage utmärker sig Talon genom att roama från mid lane till andra delar av kartan, ge stöd till sina lagkamrater och säkra kills. Hans förmåga att snabbt korsa djungeln och överraska fiender gör honom till ett ständigt hot.

Adc En-Trick

Dessa skyttar erbjuder olika spelstilar, så att du kan anpassa dig till olika spelscenarier medan du finslipar dina positionerings- och kiting-färdigheter.

Jinx

Jinx är känd för sin höga skadeutgång, särskilt i det sena spelet när hon har förvärvat föremål. Hennes raketer (Q) och Fishbones ultimate (R) gör att hon kan hantera massiva skador på effektområdet, vilket gör henne till ett potent hot i lagstrider.

Hennes tillgång till crowd control-förmågor som Zap! (W) och Flame Chompers (E), som kan rota fiender på plats. Dessa förmågor ger lite självskalning och gör det lättare för Jinx att landa sina skadeförmågor.

Jinxs Q-förmåga, Switcheroo!, gör att hon snabbt kan växla mellan sin minigun och raketkastare, vilket gör det enkelt för henne att rensa minionvågor och odla effektivt.
Jinx är en hypercarry-mästare, vilket betyder att hon skalar otroligt bra in i det sena spelet.

Med rätt föremål och positionering kan hon bli en ostoppbar kraft som kan bära spel på egen hand.

Du kan kolla vår detaljerade guide om du vill hitta fler ADC-mästare som är lämpliga för nybörjare:

Ezreal

Ezreals förmågor, särskilt hans Q (Mystic Shot) och E (Arcane Shift), är skicklighetsskott, vilket gör hans spel engagerande och givande för spelare som tycker om precision och timing.

Hans Q- och E-förmågor erbjuder kreativa sätt att engagera, frigöra och poke fiender, vilket ger en dynamisk och mångsidig spelstil.

Ezreals Q (Mystic Shot) gör att han kan farm och poke från ett säkert avstånd, vilket minskar risken för att ta skada från fiendens mästare. Detta gör hans laningfas säkrare och mer förlåtande för nya spelare.

Ezreal erbjuder ett brett utbud av bygg- och runalternativ, vilket gör det möjligt för spelare att experimentera och hitta den inställning som fungerar bäst för dem. Denna flexibilitet gör honom till en mångsidig mästare som kan anpassa sig till olika lagkompositioner och fiendens matchningar.

Stöd en-trick

Att bemästra dessa mästare kan hjälpa dig att utmärka dig i visionskontroll, kartmedvetenhet och göra effektiva spel för ditt lag.

Zyra

Zyra är känd för sin höga skadeproduktion, särskilt i lagstrider där hon kan skapa flera växter och släppa loss sin ultimata, Stranglethorns.Hennes växter och förmågor gör att hon kan hantera betydande skador på effektområdet, vilket gör henne till ett potent hot i skärmytslingar och lagstrider.

Zyra’s Grasping Roots (E) ger pålitlig folkmängdskontroll genom att rota fiender på plats.
Dessutom kan hennes växter och Stranglethorns (R) zonera fiender, kontrollera viktiga områden på kartan och sätta upp hennes lag för framgång.

Zyra’s långdistansförmågor, som Deadly Spines (Q) och Rampant Growth (W), tillåter henne att poke och trakassera fiender från ett säkert avstånd under laningfasen.Medan Zyra’s växtmekanik kan kräva lite övning, är hennes övergripande kit relativt enkelt och lätt att förstå.

Primärt spelad som ett stöd kan Zyra också spelas i andra roller, till exempel mittfält eller till och med djungel.

Yuumi

Yuumis spelstil kräver inte hög mekanisk skicklighet. När hon är knuten till en allierad blir hon inte målbar och kan fokusera på att använda sina förmågor utan att oroa sig för positionering.

Yuumi ger betydande läkning och avskärmning till sina allierade, vilket förbättrar deras överlevnadsförmåga i slagsmål. Hennes E (Zoomies) läker och ger rörelsehastighet, medan hennes passiva (Bop ’n’ Block) ger en sköld. Yuumis ultimata, Final Chapter (R), ger skada och rötter fiender som drabbas av flera vågor, vilket ger stark folkmängdskontroll i lagstrider.

Yuumi kan ansluta sig till olika allierade baserat på lagets behov, vilket ger flexibilitet i hennes supportroll. Hon kan förbättra prestandan hos bärare, bruisers och andra mästare med sina buffs och läkning.

Yuumis W (You and Me!) gör att hon kan rusa till allierade och fästa sig vid dem, vilket ger henne utmärkt rörlighet och förmågan att hålla sig säker medan hon stöder sitt team.

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button