League of LegendsLeague of Legends Guider

Bästa Marksmen för nybörjare i League of Legends

När du går in i Summoner’s Rift erbjuder Marksman-rollen en blandning av precision och strategiskt spel. För nybörjare i League of Legends spelar valet av mästare en avgörande roll för att forma din upplevelse.

Vilka skyttar sticker ut som solida val för att hjälpa till att navigera i rollens krångligheter? Låt oss utforska orsakerna bakom de bästa valen som kan påverka din framgång på slagfältet.

Vad är Marksman-rollen i League of Legends

Marksman-rollen i League of Legends, även känd som Attack Damage Carry (ADC), är en position som vanligtvis spelas av karaktärer som fokuserar på att hantera starka, kontinuerliga skador på enskilda mål, främst genom deras grundläggande attacker snarare än deras förmågor.

Marksmen är kända för att offra defensiv kraft och nytta för att maximera sin skadeutgång.

I det tidiga spelet är Marksmen relativt svaga och förlitar sig på att deras lag ska ”bära” dem tills de förvärvar tillräckligt med föremål för att bli tillräckligt starka för att bära spelet själva.

Marksmans skada kommer främst från autoattacker, och som sådan måste de bygga föremål som förbättrar deras attackskada, attackhastighet och kritiska strejkchans. Rollen är avgörande för ett lags framgång, eftersom en väl beväpnad och skyddad Marksman ofta kan vara den avgörande faktorn i lagstrider och för att avsluta spelet.

I lagstrider är det viktigt att hålla sig vid liv så mycket som möjligt eftersom en betydande del av ditt lags skadeutgång kommer från dig medan dina motståndares ansträngningar skulle vara inriktade på att eliminera dig först.

Eftersom du är ganska ömtålig och låg på defensiv statistik kan en brist på koncentration i det sena spelet även för en sekund i lagstrider kosta ditt lag segern. I de flesta fall är du en glaskanon med en (vanligtvis köpt sist) eller inga defensiva föremål och du kan dö på några sekunder.

Hur man spelar Marksman-positionen

När du spelar som Marksman i League of Legends är det viktigt att behärska positionering för att maximera din effektivitet i strid. Placera dig bakom ditt lags tankar för att minimera risken för att bli riktad av fiender. Håll ett säkert avstånd som gör att du kan utdela skador samtidigt som du håller dig utom fara, och var försiktig med potentiella flankmanövrer från motståndarlaget. Håll dig nära dina allierade för att säkerställa stöd och skydd.

Under det tidiga spelet ska du prioritera farming av minions och trakassera dina motståndare för att säkra en guld- och erfarenhetsfördel. När matchen fortskrider till det sena spelet skiftar ditt primära fokus mot att hantera betydande skador i lagstrider och hjälpa till med objektiva belägringar. Det är viktigt att rikta in sig på högprioriterade fiender, till exempel fiendens bärare, för att svänga lagstrider till din fördel.

Att förstå vikten av strategisk positionering, anpassa ditt spel enligt spelets scen och prioritera viktiga mål är viktiga komponenter för att utmärka sig i Marksman-rollen och leda ditt lag till seger i League of Legends.

Topp Marksman Champions för nybörjare i 2024

För de som är nya i Marksman-rollen i League of Legends rekommenderas mästare som Ashe, Sivir, Caitlyn, Varus och Tristana för nybörjare. Dessa mästare är kända för sin okomplicerade mekanik, användbarhet och övergripande effektivitet i matcher.
Genom att välja dessa mästare kan nybörjare förstå grunderna i Marksman-positionen samtidigt som de ger värdefulla bidrag till deras lags framgång.
Att prova dessa mästare kan hjälpa till att förbättra spelet och behärska Marksman-rollen i League of Legends.

Ashe

Ashes förmågor är enkla och lätta att förstå, vilket gör henne till en idealisk mästare för nya spelare. Hon kombinerar skada med nytta och erbjuder en balanserad spelupplevelse. Hennes förmågor gör att hon kan bidra till slagsmål även om hon inte gör den högsta skadan.

Ashes grundläggande attacker och hennes W (Volley) applicerar fördröjningar på fiender, vilket hjälper till att både jaga motståndare och fly från hot. Detta gör positioneringen enklare för nybörjare som kanske ännu inte är skickliga på att manövrera i komplexa stridsscenarier.
Hennes R (Enchanted Crystal Arrow) är en global räckvidd som bedövar den första fienden som träffas. Detta kan initiera lagstrider eller säkra dödar från hela kartan, vilket ger betydande inverkan i spel.

Hennes Hawkshot-förmåga avslöjar ett stort område på kartan, vilket kan vara avgörande för att upptäcka fiendens rörelser och undvika bakhåll. För nybörjare är det viktigt att förstå vikten av vision i League of Legends, och Ashe införlivar detta naturligt i sitt spel.

Ashes förmågor är inriktade på att hjälpa sitt lag att säkra dödar och mål. Detta lär nya spelare vikten av lagarbete och samordning för att uppnå seger. Många spelare tycker att Ashes spelstil är trevlig, vilket är viktigt för nya spelare eftersom det håller inlärningsprocessen engagerande.

Sivir

Sivirs förmågor är okomplicerade och lätta att förstå, vilket gör henne till ett utmärkt val för spelare som är nya i ADC-rollen. Hennes Q (Boomerang Blade) och W (Ricochet) ger effektiv wave clear och poke, vilket är avgörande färdigheter för laning.

Sivirs E (Spell Shield) kan blockera inkommande förmågor, vilket erbjuder ett skyddsnät som förlåter positioneringsfel och hjälper till att hantera hot från fiendens mästare.

Sivirs ultimata, On The Hunt, ger betydande rörelsehastighet till sig själv och närliggande allierade, vilket kan vara avgörande för att engagera, koppla ur eller ompositionera under lagstrider. Detta gör henne till en värdefull tillgång i samordnade spel och förbättrar hennes lags övergripande rörlighet och taktiska flexibilitet.

Att spela Sivir hjälper nybörjare att lära sig viktiga ADC-färdigheter som positionering och kiting. Hennes passiva ger en hastighetsökning efter att ha träffat fiender, vilket hjälper till att manövrera under skärmytslingar och lagstrider.

Trots ett svagare tidigt spel blir Sivir en formidabel kraft i det sena spelet. Hennes förmåga att hantera skador på flera mål med sin W och hennes nytta genom sin ultimata kan förändra resultatet av lagstrider i sent spel.

Caitlyn

Cathlyn League of Legends Best Marksmen

Caitlyn har det längsta basattackområdet i spelet, vilket gör att hon kan odla och trakassera från ett säkrare avstånd än andra ADC. Denna räckviddsfördel gör det lättare för nybörjare att placera sig säkert i körfältet och under lagstrider.

Hennes kit är utmärkt för att zonera fiender, bestrida mål och belägra torn tack vare hennes Headshot-passiv och Yordle Snap Trap. Detta kan hjälpa nybörjare att lära sig vikten av objektiv kontroll och områdesförnekelse.

Caitlyn kan hantera betydande sprängskador, särskilt i det sena spelet. Även ett enda huvudskott kan allvarligt skada squishy-mål, vilket kan vara tillfredsställande och påverkande för nya spelare.

Caitlyns E-förmåga kan användas både offensivt och defensivt, men nybörjare kan dra nytta av att använda den som ett frikopplingsverktyg för att hålla avstånd från hot.
Hennes R (Ace in the Hole) är en långdistansutförande som kan säkra dödar på flyende fiender. Nybörjare kan använda detta för att bidra till slagsmål på avstånd utan att sätta sig själva i fara.

Varus

Varus har ett relativt enkelt och intuitivt kit som gör det möjligt för nya spelare att lära sig grunderna i ADC-rollen utan överväldigande komplexitet.

Medan Varus saknar rörlighet kompenserar hans långdistansförmågor för detta, vilket gör det möjligt för nybörjare att upprätthålla en säker position samtidigt som de fortfarande bidrar till slagsmål.
Varus är känd för sin starka poke-skada med sin Q-förmåga, Piercing Arrow, som kan laddas för ökad skada och räckvidd. Detta gör det möjligt för nybörjare att bidra till slagsmål från ett säkert avstånd.

Hans ultimata, Chain of Corruption, ger utmärkt potential för engagemang och folkmängdskontroll, vilket kan vara avgörande i lagstrider. Det sprider sig från den första målträffen, vilket potentiellt immobiliserar flera fiender och lägger till Blight-stackar, som kan detoneras för ytterligare skador.

Varus kan byggas med olika föremålsvägar, såsom attackskador, dödlighet eller till och med on-hit-effekter, vilket gör det möjligt för nybörjare att experimentera och hitta en stil som passar dem.

Tristana

Tristanas passiva ökar hennes attackområde när hon nivåer upp, vilket gör att hon kan odla och engagera sig från ett säkrare avstånd jämfört med andra ADC. Detta växande intervall förbättrar också hennes förmåga att drake och positionera effektivt i lagstrider.

Tristana’s W är ett mångsidigt verktyg som kan användas både offensivt och defensivt. Det gör att hon kan omplacera, fly eller engagera sig, och dess nedkylning återställs vid mästardöd och helt staplade explosiva laddningsdetonationer, vilket uppmuntrar till aggressivt spel.
Tristanas ultimata är en knockback som kan användas för att skala för sig själv eller för att säkra dödar. Det ger säkerhet och bidrar till hennes självskalningsförmåga, vilket är värdefullt för nybörjare som kan befinna sig ur position.

I det sena spelet blir Tristana ett kraftverk. Håll dig grupperad med ditt team och använd din räckvidd och förmågor för att hantera skador säkert från baklinjen.

Miss Fortune

Miss Fortunes förmågor är okomplicerade, vilket gör henne lätt att plocka upp och spela för nybörjare. Hennes Q (Double Up) är ett kraftfullt verktyg för poking och farming, medan hennes W (Strut) ger en passiv hastighetsökning som hjälper till med positionering.

Hennes passiva, Love Tap, ger extra skador på nya mål, vilket förenklar sista träffande minioner – en grundläggande färdighet för ADC. Detta gör det lättare att odla under tryck och under tornet.

Miss Fortune utmärker sig i laningfasen på grund av sin förmåga att trakassera motståndare effektivt med Double Up och Make It Rain (E), som saktar ner och skadar fiender i ett område. Detta gör det möjligt för nybörjare att kontrollera banans takt och ställa in potentiella dödar.


Miss Fortunes ultimata, Bullet Time, är en spelförändrande förmåga som kan vända tidvattnet för lagstrider. Den kanaliserar en spärr av kulor i en kon och hanterar massiv skada på alla fiender inom dess räckvidd. Denna förmåga är särskilt effektiv när den används från en säker position eller i kombination med folkmängdskontroll från lagkamrater.

Även om det är lätt att lära sig, erbjuder Miss Fortune också djup i att behärska sin positionering och timing, särskilt med sin ultimata. Detta gör att nybörjare snabbt kan börja bidra till sitt team samtidigt som de fortfarande har utrymme att växa och förbättra sina färdigheter.

Jinx

Jinx har ett relativt enkelt och intuitivt kit som gör det möjligt för nya spelare att lära sig grunderna i ADC-rollen utan överväldigande komplexitet. Hennes förmågor är okomplicerade och fokuserar på positionering och timing snarare än komplex mekanik.

Jinxs passiva, Get Excited!, Ger henne en snabb hastighet när hon gör en takedown (dödar eller assisterar), vilket kan hjälpa henne att omplacera eller jaga ytterligare fiender.

På grund av hennes rörlighet lär Jinx nya spelare vikten av positionering, en avgörande färdighet för alla ADC-spelare. Korrekt positionering är nyckeln till att maximera hennes skadeutgång samtidigt som hon håller sig säker från fiendens hot.

Jinxs ultimata, Super Mega Death Rocket!, Är ett globalt räckviddsfärdighetsskott som ger mer skada ju längre det reser och baserat på målets saknade hälsa. Detta gör det till ett kraftfullt verktyg för att avsluta flyende fiender eller bidra till slagsmål på avstånd.

Många spelare tycker att Jinxs spelstil är rolig på grund av hennes höga skadepotential och spänningen som hennes kit erbjuder, särskilt när hennes passiva utlösare. Detta kan göra inlärningsprocessen mer engagerande och givande.

Xayah

Xayah Best Marksmen League of Legends

Xayahs förmågor är inte alltför komplexa, vilket gör henne tillgänglig för nya spelare. Hennes Q (Double Daggers), W (Deadly Plumage) och E (Bladecaller) har tydliga och förståeliga mekaniker som kan läras relativt snabbt.

Hennes R (Featherstorm) ger både en defensiv flyktmekanism och ett offensivt verktyg, vilket ger nybörjare ett sätt att undvika fara medan de lär sig positionering.

Att spela Xayah kan hjälpa nybörjare att förbättra sin positionering på grund av den strategiska placeringen av fjädrar från hennes förmågor. Korrekt positionering är avgörande för att maximera effektiviteten hos hennes E, som återkallar fjädrarna för att skada och potentiellt rota fiender.

Xayahs kit möjliggör olika spelstilar, från aggressiva all-ins med ett engagemangsstöd till mer försiktigt spel när det behövs. Denna mångsidighet hjälper nybörjare att lära sig att anpassa sig till olika spelsituationer.

Xayah kan hantera höga burstskador, särskilt när hon kombinerar sina förmågor att återkalla fjädrar med Bladecaller. Detta kan vara tillfredsställande för nybörjare och lär ut vikten av förmågekombinationer.

Slutsats

Marksman-rollen i League of Legends är en central position som kräver precision, strategi och anpassningsförmåga. För nybörjare kan valet av rätt mästare avsevärt påverka deras resa mot att behärska rollen och bidra till deras lags framgång.

Genom att välja en av dessa nybörjarvänliga mästare kan nykomlingar fokusera på att lära sig viktiga färdigheter som positionering, farming och medvetenhet om lagstrider utan att bli överväldigade av komplex mekanik. När spelarna får mer erfarenhet kan de experimentera med olika föremålsbyggen, spelstilar och mästarkombinationer för att förfina sin strategi och förbättra sin inverkan på Rift.

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button