League of LegendsLeague of Legends Nyheter

Arcane säsong 2: Det sista kapitlet

I League of Legends-animationens rike har Netflix Arcane framstått som en framstående skapelse. Serien, hyllad för att utforska ursprunget till älskade mästare som Vi och Jinx, förbereder sig för sin andra och sista säsong.

Med lanseringen av den första officiella trailern den 11 juni 2024 fick fansen en spännande inblick i vad som väntar i detta avslutande kapitel. Tillsammans med trailern delade Netflix också med sig av några av de första bilderna från den sista säsongen.

En trailer full av action och drama

Trailern visar hur Vi kliver in i rollen som Enforcer och leder ett insatslag in i Zaun för att ”neutralisera alla agenter som fortfarande är lojala mot Silco” och jaga Jinx. Krigsherren Ambessa Medarda, med rösten av Ellen Thomas, sätter scenen för en intensiv upptrappning mellan Piltover och Zaun med sin deklaration: ”Vrede måste mötas med vrede.” Caitlyn ses leda insatsstyrkan, vilket ger en antydan om berättelsens kommande utveckling. I detta sista kapitel intensifierar Jinx attack mot rådet konflikten mellan Piltover och Zaun.

Arcane har nått betydande framgångar på Netflix och vann fyra Primetime Emmys 2022, bland annat för Outstanding Animated Program. Denna prestation markerade en milstolpe eftersom det var den första streamingserien som vann detta prestigefyllda pris. Dessutom dominerade serien Annie Awards 2022 och segrade i nio kategorier, inklusive Bästa TV/Media, Bästa manus, Bästa regi, Bästa röstskådespeleri (Ella Purnell), Bästa produktionsdesign, Bästa karaktärsanimation, Bästa storyboard, Bästa karaktärsdesign och Bästa FX.

Arcanes exceptionella berättande och fantastiska grafik uppmärksammades dessutom av spelvärlden med titeln Best Adaptation på The Game Awards 2022. Arcane-albumet nominerades också till en Billboard Music Award 2022 för bästa soundtrack.

Slutet på en era

Även om den andra säsongen avslutar denna specifika berättelsebåge försäkrar medskaparen Christian Linke fansen att den bara öppnar dörren till en bredare utforskning av Runeterra-universumet. Linke ser det som ”det inledande kapitlet i en rad berättelser som väntar på att utvecklas”. Serien är skapad av Christian Linke och Alex Yee i samarbete och fördjupar sig i ursprunget till League of Legends-mästarna Vi och Jinx och skildrar deras intrassling i maktdynamiken mellan det utopiska riket Piltover och den nedtryckta underjordiska staden Zaun.

Trailern för Arcane’s sista säsong bekräftar att Hailee Steinfeld återvänder som Vi och Ella Purnell som Jinx. Vid sidan av dessa favoritkaraktärer kommer den andra säsongen att introducera nya ansikten till Runeterras värld. Röstskådespelarna inkluderar Katie Leung som Caitlyn, Reed Shannon som Ekko, Amirah Vann som Sevika, Mick Wingert som Heimerdinger, Ellen Thomas som Ambessa och Brett Tucker som Singed, bland andra som kommer att tillkännages.

Den efterlängtade andra säsongen av Arcane kommer att släppas i november. Den lovar att leverera en spännande och tillfredsställande avslutning på den fängslande berättelsen som har fått många utmärkelser och fängslat tittarna med sin unika berättelsestil och hisnande grafik.

En berättelse skild från League of Legends

Arcane ger ett distinkt perspektiv i League of Legends animationsvärld. Den dyker djupt in i livet för vanliga individer bakom de ikoniska mästarna, vilket ger djup och komplexitet till berättelsen som har fängslat publiken och fått många utmärkelser.

Efter den mycket framgångsrika debuten av Arcane 2021 har fansen ivrigt väntat på att serien ska återvända. De räknar nu ner dagarna tills de får bevittna den spännande avslutningen på denna kritikerrosade animerade serie.

Även när vi tar farväl av den nuvarande Arcane-arken förblir Riot Games och Fortiche Productions engagerade i att utforska den intrikata världen Runeterra genom att skapa nya berättelser. Serien är exekutivt producerad av Christian Linke, Marc Merrill och Brandon Beck, medan Fortiche Animation står för animeringen.

Arcane’s fängslande berättelse och hisnande grafik har gjort ett bestående intryck på tittarna och skapat en känsla av spänning och förväntan inför seriens storslagna avslutning. När vi nu förbereder oss för den sista säsongen bör vi värna om denna extraordinära resa och ivrigt invänta de händelser som utspelar sig i den fascinerande världen Runeterra.

League of Legends

League of Legends , commonly referred to as League, is a 2009 multiplayer online battle arena video game developed and published by Riot Games. Inspired by Defense of the Ancients, (wikipedia)

Arcane (TV series)

Arcane is an adult animated steampunk action-adventure television series created by Christian Linke and Alex Yee. (wikipedia)

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button