CS 2CS 2 Nyheter

CS2-proffset nbgee12 permanent avstängd för att ha stulit SSD-enheter vid IEM Dallas

I en överraskande händelse har Counter-Strike 2 (CS2) pro-spelaren Adam ”nbgee12” Zanzoul permanent förbjudits från både FACEIT och ESL efter att ha erkänt att han stal SSD-enheter som tillhör Niko, Stewie2K och NertZ vid IEM Dallas.

Enligt rapporter fångades nbgee12 på kamera som smög in i det begränsade området för evenemanget under sena timmar. Han fortsatte sedan med att ta SSD-enheterna som innehåller viktiga inställningar i spelet och annan viktig information.

Turneringsadministratörer använder SSD-enheter för att lagra spelarnas inställningar i spelet och annan information. Detta säkerställer att de snabbt kan ansluta dessa inställningar till scenuppsättningar. Enheterna är avgörande för turneringsarrangörer eftersom de skyddar tävlingens integritet genom att säkerställa fair play och konsekvent prestanda för alla spelare.

De stulna SSD-enheterna innehöll känsliga inställningar i spelet och annan viktig information som kunde ge nbgee12 en orättvis fördel eller påverka andra spelares prestanda negativt.

Genom att delta i Collin ”CoJoMo” Morens livestream erkände nbgee12 brottet. Han erkände att han olagligt gått in i en begränsad zon vid Texas-evenemanget för att stjäla spelarens enheter. Han avslöjade senare att han hade påverkats av sömnbrist, hunger och marijuana vid tidpunkten för händelsen och uttryckte ånger för vad han gjorde.

”Ord kan inte på ett adekvat sätt uttrycka hur förödmjukande och nedslående det här har varit. Jag är genuint äcklad av mitt beteende och är fast besluten att lära mig av den här erfarenheten”, sade han.

Även om nbgee12 uttryckte ånger för sina handlingar och inga tydliga avsikter bakom att ta SSD:erna avslöjades, beslutade ESL och FACEIT att tillämpa en strikt förbudspolicy som svar. Detta beslut fattades på grund av känsligheten hos de stulna uppgifterna och den potentiella skada som det kan orsaka för andra spelares prestanda och moral.

FACEIT Pro League förbjöd honom tidigare för försök till matchfixning, vilket resulterade i en 100-årig avstängning. ESL upphävde dock detta förbud efter en policyförändring. Men hans senaste överträdelse har resulterat i allvarligare konsekvenser och i praktiken avslutat hans CS2-karriär.

Förbudet kommer vid en avgörande tidpunkt eftersom ESL och FACEIT aktivt har arbetat för att bevara integriteten i deras tävlingsscen och upprätthålla en miljö med rättvisa metoder. Som ett resultat kommer nbgee12 inte att delta i några framtida CS2-evenemang som arrangeras av dessa arrangörer. Händelsen fungerar som en påminnelse till alla esportspelare att respektera de regler och förordningar som turneringsarrangörer har fastställt för att säkerställa rättvis konkurrens för alla.

Detaljer om nbgee12:s agerande vid IEM Dallas

CS2 pro-spelaren Adam ”nbgee12” Zanzoul har erkänt att han stulit SSD-enheter från andra spelare, vilket chockade spelgemenskapen. Händelsen uppdagades när CS2-proffset dök upp på Collin Morens livestream, där han talade öppet om sitt nattliga besök på evenemangsplatsen.

Han medgav att han smög in i det begränsade området för IEM Dallas klockan 4 på morgonen. Väl inne tog han sig mot spelarnas område och fortsatte att ta SSD: erna, allt utan att bli upptäckt. Med de stulna enheterna i handen delade nbgee12 sina exploateringar på Discord, vilket i slutändan ledde till hans undergång när FACEIT och ESL vidtog snabba åtgärder mot honom.

Förbudet förbjuder honom effektivt att tävla på Nordamerikas primära plattform på obestämd tid efter en serie överträdelser. Anmärkningsvärda tidigare incidenter inkluderar ett permanent förbud för att undvika avstängning på ESEA, uteslutning från FACEIT Pro League för inblandning i försök till matchfixning under FPL-C-kvalificeringen och en meritlista över stötande och oprofessionellt beteende online och offline.

Sedan 2021 har Nbgee12 varit ett välkänt ansikte i den nordamerikanska Counter-Strike-scenen. Hans senaste framträdande var som stand-in för Elevate under den amerikanska RMR för PGL Copenhagen Major. Den senaste händelsen stänger dock sannolikt dörren för alla närmaste framtidsutsikter för spelaren att lysa i Counter-Strike-världen.

Stewie2K

Jacky ”Jake” Yip, better known as Stewie2K, is an American professional Counter-Strike: Global Offensive player for Evil Geniuses. As a member of Cloud9, (wikipedia)

FACEIT

FACEIT is an esports platform founded in London in 2012. The company has administered leagues for games such as Counter-Strike 2, League of Legends, Rocket League, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, (wikipedia)

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button