eSportseSports Nyheter

Det första Esports World Cup 2024 någonsin kommer att sändas av Star Sports Network

Esportsvärlden förbereder sig för ett spännande evenemang med den första Esports World Cup 2024 i Riyadh, Saudiarabien. Från den 3 juli till den 25 augusti kommer denna turnering att sammanföra spelfans och visa upp tävlingar på toppnivå som aldrig förr.

Partnerskapet mellan Star Sports Network och Esports World Cup Foundation lovar en oförglömlig upplevelse för globala tittare.

Star Sports har nu de exklusiva rättigheterna att sända och streama det första Esports World Cup 2024 någonsin. Fansen kommer att kunna njuta av en omfattande bevakning, inklusive kommentarer på engelska och hindi. Evenemanget kommer att finnas tillgängligt på Star Sports YouTube-kanal och TV via Star Sports First och Star Sports 2.

Ralf Reichert, VD för EWCF, uttryckte sin entusiasm över samarbetet. Han lyfte fram möjligheten att visa upp Esports World Cup för Indiens stora och passionerade spelcommunity. Reichert betonade vikten av att stödja Indiens växande esport-scen och inspirera framtida mästare.

Han är optimistisk och tror att när världens bästa spelare kommer till Riyadh kommer det att leda till ett större intresse för esport i Indien och kanske till och med till att ett indiskt lag vinner cupen.

Rekordstor prispott

Esports World Cup 2024 kommer att få ett enormt genomslag med en prispott på över 630 miljoner kronor. Detta är den största prispotten någonsin inom esport och visar hur viktig esport håller på att bli i sportvärlden. Priser kommer att delas ut för både individuella spel och lagprestationer i en unik cross-game-tävling.

EWC 2024 blir också det största esport-evenemanget med flera spel någonsin, med 21 populära spel. Åtta av dessa spel kommer att få särskild täckning på Star Sports Network. Spelen är Dota 2, Apex Legends, Counter-Strike 2, Fortnite, EA Sports FC 24, Overwatch 2. PUBG Battlegrounds och Call of Duty: Warzone. Fans av first-person shooters, battle royale-spel och sportsimuleringar kommer alla att hitta något att njuta av.

Omfattande sändningsschema

Star Sports har skapat ett detaljerat sändningsschema för det första Esports World Cup någonsin. Sändningarna startar i vecka 1 den 3 juli kl. 22.00 IST, med Call of Duty: Warzone med hindi-kommentarer på Star Sports First och deras YouTube-kanal. Från och med vecka 3 den 18 juli flyttas sändningarna till kl. 21.00 IST på Star Sports 2 och Star Sports First, och kommer även att streamas på YouTube.

Genom att tillhandahålla kommentarer på hindi för spel som Call of Duty: Warzone och Counter-Strike 2, vill Star Sports göra esport mer tillgängligt och spännande för indiska tittare. Satsningen är utformad för att knyta samman inbitna esportfans och vanliga tittare och främja en större uppskattning för tävlingsinriktat spelande.

Under de senaste åren har Indiens esportindustri vuxit betydligt, med fler spelare och tittare än någonsin tidigare. BGMI Masters’ Series, som också sänds av Star Sports Network, visade denna tillväxt genom att dra in miljontals tittare och bli en toppturnering i Indien. Vikram Passi, Head of Marketing – Sports på Disney Star, konstaterade att esport snabbt håller på att bli en stor kraft tack vare Indiens växande spelkultur och dess globala erkännande.

Han sa att Star Sports med den kommande sändningen av Esports World Cup siktar på att nå fler människor, ge energi åt spelgemenskapen och hjälpa fler icke-spelare att acceptera esport.

Passi lyfte också fram vikten av att locka yngre tittare och sa att EWC 2024 kommer att locka både hängivna esportfans och nya tittare. Denna bredare publik förväntas fördjupa uppskattningen för tävlingsspel över hela landet.

Star Sports Networks samarbete med Esports World Cup Foundation innebär att EWC 2024 kommer att bli en fantastisk uppvisning av spelfärdigheter, samhällsanda och ny teknik. Oavsett om du är en erfaren esportfantast eller nybörjare är Esports World Cup 2024 något du inte vill missa.

Star Sports (Indian TV network)

Star Sports Network is a group of Indian pay television sports channels owned by Disney Star, a subsidiary of Disney India, (wikipedia)

Esports

Esports , short for electronic sports, is a form of competition using video games. Esports often takes the form of organized, multiplayer video game competitions, (wikipedia)

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button