eSportseSports Nyheter

Historiskt treårigt avtal: Esports World Cup och The Esports Awards går samman

The Esports Awards och Esports World Cup Foundation (EWCF) tillkännager ett nytt treårigt partnerskap. Samarbetet innebär att den berömda prisutdelningen inom esport kommer att äga rum i samband med Esports World Cup, världens största spelevenemang, som i sommar arrangeras i Riyadh, Saudiarabien.

Esports Awards 2024 i Riyadh

Esports Awards 2024 kommer att hållas i Riyadh den 24 augusti. Detta storslagna evenemang kommer att uppmärksamma de bästa klubbarna, spelarna, innehållsskaparna och spelen inom esportvärlden.

Genom detta partnerskap lovar galan att sätta nya standarder med evenemang som Lifetime Achievement mixer, Red Carpet Event, Esports Village och huvudceremonin. Fans kan lägga sina röster på finalisterna från och med den 27 juni.

Ända sedan starten 2015 har Esports Awards blivit känt för att fira enastående prestationer inom esport på global nivå. Det var ursprungligen ett middagsevenemang i London och har under åren förvandlats till den ledande internationella plattformen för att erkänna och hedra excellens inom esportindustrin.

Detta prestigefyllda evenemang, som tidigare hållits i ikoniska städer som London, Dallas och Las Vegas, gör nu sin debut i Saudiarabien. Den senaste ceremonin var ett stjärnspäckat spektakel som sågs av över 22 miljoner människor, med toppvarumärken, idrottare och utgivare. Vinnare utsågs i trettio olika kategorier, bland annat Entertainment, Industry, Creative, Pro, On-Air Talent och Collegiate. Evenemanget slog Guinness världsrekord genom att visa upp WWE-stjärnor och spellegender som spelade Pac-Man på en enorm skärm på 100 000 kvadratmeter.

Eftersom e-sportbranschen ständigt utvecklas är det viktigt att uppmärksamma viktiga händelser som formar dess framtid. Genom att hålla sitt årliga evenemang i Saudiarabien, ett snabbt växande nav för esport, kan Esports Awards främja sitt uppdrag samtidigt som Esports World Cup, en av årets mest spännande tävlingar, går av stapeln.

Michael Ashford, VD för Esports Awards, betonade hur viktigt det här nya partnerskapet är och nämnde att det kommer att ge en överlägsen upplevelse för både nominerade, gäster och tittare.

Samarbetet med Esports World Cup gör att vi kan erbjuda en ännu mer extraordinär upplevelse för våra kandidater, gäster och fans.

Esports utmärkelser

Enligt Ashford har Esports Awards alltid varit stolta över att uppmärksamma enastående prestationer på esportarenan, vilket gör samarbetet med EWC i Riyadh till en perfekt match.

Han uttryckte sin entusiasm över att vara värd för prisutdelningen i Mellanöstern, en region med en snabbt växande och mycket engagerad fanskara inom esport. Ashford är övertygad om att årets evenemang kommer att bli det mest anmärkningsvärda och oförglömliga hittills.

Ralf Reichert, VD för Esports World Cup Foundation, lyfte fram fördelarna med att hålla Esports Awards i Riyadh och noterade hur det för samman den globala esportgemenskapen för att fira framstående prestationer. Enligt Reichert fungerar Esports Awards som en viktig länk mellan östlig och västlig publik, och hedrar bidragsgivare från alla delar av esportvärlden.

Han uttryckte sin entusiasm över att delta i årets prisutdelning i Riyadh och ser fram emot att inte bara hylla den tävlande eliten utan även framstående prestationer inom produktion, sändning, ledarskap, kreativ design med mera.

Saudiarabien ökar tillväxten inom esport

Efter år av utveckling har esportindustrin hittat en väg till lönsamhet med finansiering från Saudiarabien. Under de senaste 20 åren har många intäktsmodeller som streamingbetalningar, medierättigheter, kryptovaluta och spel oftast misslyckats med att ge varaktig framgång.

Esportsorganisationernas försök att börsnoteras har också misslyckats, vilket har minskat intresset från investerare. Varumärken har alltid bidragit till intäkterna, men deras investeringar ökade inte som förväntat. Många icke-endemiska annonsörer drog sig ur 2023.

År 2024 fortsätter Saudiarabiens offentliga investeringsfond att vara en stor anhängare av esportsindustrin. Deras bidrag inkluderar ett köp på 1,5 miljarder dollar av ESL/FACEIT Group (EFG), omvandling av Gamers8-turneringen till den nyetablerade Esports World Cup och betydande investeringar i Qiddiya, en framtida saudisk stad som är dedikerad till spel och esport.

I takt med att esportindustrin återhämtar sig från förra årets betydande bakslag blir det allt viktigare för förläggare, turneringsoperatörer och esportlag att säkra saudiska investeringar. Grant Rousseau, som är global chef för esport och verksamhet för Team Falcons, en ledande saudiarabisk esportorganisation, påpekade att branschens bräckliga finansiella tillstånd föregick de senaste utmaningarna.

Teamen hade redan svårt att uppnå en lönsam skala, vilket ledde till nedskärningar och tillbakadragna investerare. Enligt Rousseau ger saudiska investeringar en välbehövlig vitalisering av esportvärlden, vilket hjälper den att återhämta sig och växa.

Esports

Esports , short for electronic sports, is a form of competition using video games. Esports often takes the form of organized, multiplayer video game competitions, (wikipedia)

2024 Esports World Cup

The 2024 Esports World Cup is the first edition of the Esports World Cup, an annual international esports tournament replacing Gamers8, run by the Esports World Cup Foundation. (wikipedia)

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button