CS 2CS 2 Nyheter

Ett nytt kapitel för CS2 när CS:GO-legendaren Xyp9x lämnar Astralis

I en oväntad vändning har Andreas ”Xyp9x” Højsleth, fyrfaldig major-mästare och välkänd clutch-spelare för Astralis, meddelat att han lämnar teamet.

I och med detta återstår endast en originalmedlem av Astralis legendariska kärna: Nicolai ”dev1ce” Reedtz.

Xyp9x gick med i den inaktiva listan i april 2023 och sattes senare på bänken med den tidigare lagkamraten och majorvinnaren gla1ve.

Under sin tid blev Xyp9x känd för sina konsekventa kopplingsinsatser, vilket gav honom smeknamnet ”kopplingsminister” och fyra HLTV Top 20-framträdanden.

Laget som en gång vann tre Majors i rad har missat de tre senaste, med olika rosterförflyttningar och spelartester som gett minskad avkastning.

CS: GO bestod av Magisk (Team Falcons), gla1ve (ENCE), dupreeh (Preasy Esport), dev1ce (Astralis) och Xyp9x (osäker framtid).

Med frånvaron av Astralis legendariska kärnmedlemmar flyttas fokus till kommande turneringar – IEM Chengdu samt ESL Pro League säsong 19 – med början i april.

Astralis förändringar i spelartruppen och utmaningar framöver

Astralis har haft ett händelserikt år med rosterförändringar, vilket bara lämnar en originalmedlem i dev1ce.

Laget har kämpat sedan de tidigare stjärnspelarna lämnade och arbetar nu för att återfå fotfästet i CS2.

Xyp9x var en nyckelspelare för Astralis, känd för sina kopplingsfärdigheter och konsistens, vilket gav honom fyra majortitlar och många topp 20-rankningar.

Men efter att ha flyttats till akademilistan i april 2023 satt han till slut på bänken, vilket markerade slutet på hans tid hos Astralis.

Nu när Xyp9x lämnar Astralis är analytikerna ivriga att se vilka lag som kommer att höja sig i de stora turneringarna som PGL Köpenhamn, säsong 19 av ESL Pro League och IEM Chengdu.

Den första CS2 Major på PGL Copenhagen i mars är en möjlighet för lagen att bevisa sig på den största scenen med endast dev1ce som representerar Astralis legendariska kärna.

När Astralis går in i ett nytt kapitel kommer fansen att se fram emot att se hur laget anpassar sig utan sin kopplingsminister och en tredjedel av sin tidigare majorvinnande kärna.

Xyp9x avgång markerar en betydande förändring i CS2 och lämnar många frågande inför framtiden för både den legendariska spelaren och organisationen.

CS2-scenen och kommande turneringar att hålla koll på

Dessa dagar ligger fokus på kommande turneringar: Intel Extreme Masters (IEM) Chengdu 2024 den 12-14 april och Electronic Sports League (ESL) Pro League säsong 19 från den 23 april till den 12 maj.

Dessa evenemang utgör en plattform för nya talanger och för etablerade lag att visa vad de går för.

Andreas ”Xyp9x” Højsleth, fyrfaldig major-mästare och kopplingsminister, har lämnat sin post på Astralis och endast en medlem av den legendariska kärnan återstår under en dyster tid för organisationen

dotesports.com

Sedan avgången av sin legendariska kärna har Astralis kämpat med strider och inkonsekvenser.

Laget måste återuppfinna sig självt och hitta nya styrkor för att kunna tävla mot topplagen i CS2.

Framtiden för Xyp9x och hans arv

Analytiker och fans är ivriga att se vart Xyp9x karriär tar honom nästa gång.

Hans förmåga att avgöra matcher och konsekvens har lämnat ett bestående intryck på CS: GO och CS2, vilket gör honom till en av de mest minnesvärda spelarna i den senaste historien.

Astralis rosterförändringar och Xyp9x avgång markerar slutet på en era, men det innebär också nya möjligheter för både laget och den legendariska spelaren.

Årets första stora turnering närmar sig och fans och analytiker är ivriga att se hur den här utvecklingen kommer att påverka tävlingsscenen.

PGL Major Copenhagen 2024 kommer att äga rum mellan den 17 och 31 mars i Köpenhamn, Danmark. Prispotten för tävlingen är 1,25 miljoner dollar.

Framtiden må vara osäker, men en sak är klar: arvet från Xyp9x och Astralis legendariska kärna kommer att fortsätta att inspirera och fängsla CS2-communityn.

PGL CS2 Major Copenhagen 2024

The PGL Major Copenhagen 2024 is the first Counter-Strike 2 Major Championship and twentieth Counter-Strike Major overall. It will be held in Copenhagen, (wikipedia)

PGL Major: Kraków 2017

PGL Major: Kraków 2017, also known as PGL Major 2017 or Kraków 2017, was the eleventh Counter-Strike: Global Offensive Major Championship. (wikipedia)

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button