Dota 2Dota 2 Nyheter

Sex elitlag säkrade sina platser till den prestigefyllda turneringen Dota 2 International

Valve har meddelat att sex topplag har bjudits in till Dota 2-turneringen The International 2024 efter en imponerande spelsäsong. Dessa lag kommer att tävla mot 10 andra lag som säkrade sina platser genom regionala kvalificeringsturneringar.

Efter avslutningen av förra årets Dota Pro Circuit meddelade Valve att man återgår till det traditionella systemet med att direkt bjuda in säsongens bäst presterande lag. Inledningsvis var detaljerna om kriterierna och antalet inbjudningar knapphändiga. Nu har det dock avslöjats att sex lag har fått direkta inbjudningar baserat på deras enastående prestationer. Dota 2-communityn är till stor del överens om att dessa val är välförtjänta.

Valve tillkännager direkta Dota TI-inbjudningar

Sex lag har blivit direkt inbjudna till turneringen: Team Spirit, Xtreme Gaming, Team Falcons, Team Liquid, Gaimin Gladiators och BetBoom Team. Dessa inbjudningar är ett erkännande av deras topprestationer, eftersom varje lag har gått till final i minst en större tävling i år och ofta placerat sig bland de sex bästa i flera större evenemang.

Med start nästa månad kommer regionala kvalificeringsturneringar att utse de återstående 10 lagen som kämpar om en plats i The International 2024. Spelet inleds med kvalificeringsturneringarna för Kina och Nordamerika den 9-13 juni. Detta följs av kvalificeringsturneringarna för Östeuropa och Sydamerika från den 14 till den 18 juni. Kvalet för Sydostasien och Västeuropa kommer att äga rum 19-23 juni och avslutar serien.

För The International 2024 kommer de två bästa lagen från kvalen för Kina, Sydamerika, Sydostasien och Västeuropa att säkra en plats i turneringen. Samtidigt kommer de nordamerikanska och östeuropeiska kvalen att skicka ett lag vardera till världsscenen. Före dessa kval kommer de öppna kvalen att göra comeback, vilket ger alla blivande lag en chans att tävla. Dessa evenemang är planerade till den 3-8 juni och kommer att hållas i alla regioner.

Valve tillkännagav nyligen datumen för The International 2024 i ett blogginlägg. Gruppspelet kommer att äga rum den 4-5 september och slutspelet den 6-10 september. I år kommer turneringen att hållas i en studio, vilket gjorde många fans besvikna som hade hoppats på ett stort, veckolångt evenemang som tidigare.

The International kommer att hållas från 13 till 15 september på Royal Arena i Köpenhamn. De åtta bästa Dota 2-lagen kommer att tävla i en utslagsfas för att se vem som blir den nya världsmästaren. Biljetterna släpps till försäljning från den 10 juni.


Dota Pro Circuit

Dota Pro Circuit (DPC) var en professionell liga för det tävlingsinriktade videospelet Dota 2, organiserad av Valve Corporation. DPC var aktiv från 2017 till 2023 och ersatte det tidigare systemet med direktinbjudningar till The International, Dota 2:s främsta årliga turnering. Kretsen bestod av en serie Valve-sponsrade turneringar, inklusive Majors och Regional Leagues, där lagen tjänade DPC-poäng baserat på deras prestationer. Dessa poäng bestämde de 12 bästa lagen som skulle få direktinbjudningar till The International varje år. DPC syftade till att tillhandahålla ett transparent och strukturerat sätt att ranka lag och distribuera inbjudningar. Valve meddelade dock att DPC skulle upphöra efter säsongen 2023, med hänvisning till en önskan om att öppna upp tävlingsscenen för mer varierande och innovativa tredjepartsturneringar.

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button