League of LegendsLeague of Legends Nyheter

LCS stannar kvar på Riot Games Arena för 2024 års Spring Split-finaler

I ett viktigt tillkännagivande för det nordamerikanska League of Legends-communityt har League of Legends Championship Series (LCS) bekräftat att vårfinalen 2024 kommer att hållas på Riot Games Arena i Los Angeles. Detta beslut markerar en avvikelse från den serie ”roadshows” som har kännetecknat tidigare säsonger, där finalerna var värd på olika platser i Nordamerika. Vårfinalen 2023 ägde till exempel rum på PNC Arena i Raleigh, North Carolina.

Carlos Antunes, Riot Games chef för League of Legends Esports för Amerika, gav insikter i resonemanget bakom detta beslut. Enligt Antunes är åtgärden att begränsa antalet roadshows, som är evenemang som hålls utanför Riot Games ursprungliga anläggningar, en del av en bredare strategi för att omfördela investeringar inom ligan. Denna strategi ligger i linje med justeringar som gjorts i andra regionala ligor, inklusive League of Legends European Championship (LEC), som också har sett en minskning av roadshows till förmån för att fokusera på ett enda stort evenemang tillsammans med sina tre splittringar.

Antunes betonade att beslutet drevs av en önskan att prioritera investeringar som har den mest betydande inverkan på fans och spelare. För säsongen 2024 har Riot Games som mål att förnya tittarupplevelsen, öka underhållningsvärdet i showen och fira ligans höjdpunkter. Detta fokus på tittarupplevelsen tyder på ett åtagande att leverera högkvalitativt, engagerande innehåll till League of Legends-communityn.

Trots minskningen av roadshows för Spring Split har Riot Games bekräftat att en roadshow kommer att äga rum för LCS Summer Finals, vilket indikerar att traditionen med resande evenemang inte har övergivits helt. Detaljer om plats och datum för Summer Finals roadshow förväntas meddelas senare under året.

Beslutet att arrangera vårfinalen på Riot Games Arena kommer i kölvattnet av att Riot Games meddelat att 11 % av arbetsstyrkan sägs upp, inklusive djupa nedskärningar i produktionsteamen för esport. Dessa uppsägningar har påverkat personal från både LCS och LEC, med planer för en streamingplattform som också läggs på hyllan. LCS själv har sett betydande förändringar, inklusive en minskning av antalet franchiseteam från tio till åtta, efter att Golden Guardians och Evil Geniuses lämnat. Dessutom har ligan återgått till ett helgschema efter att ha experimenterat med sändningar på vardagar under föregående år.

LCS Spring 2023 hade 109 759 genomsnittliga tittare med 271 376 tittare som mest.

När LCS förbereder sig för vårfinalen 2024 kommer fokus att ligga på att förbättra tittarupplevelsen och fira ligans bästa ögonblick, vilket utlovar ett spännande evenemang för både fans och spelare. Beslutet att stanna kvar på Riot Games Arena återspeglar en strategisk inställning till investeringar och ett engagemang för att leverera minnesvärda esportupplevelser

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button