League of LegendsLeague of Legends Nyheter

Riot Games beslutar mot att skapa en anthem för MSI 2024: Orsakerna förklarade

I en överraskande händelse har Riot Games meddelat att det inte kommer att släppa en anpassad hymn för 2024 Mid-Season Invitational (MSI), som bryter en tradition som startade i 2019. Beslutet kommer som en besvikelse för fans som har kommit att förvänta sig och se fram emot den årliga hymnen som har blivit en integrerad del av evenemangets identitet, särskilt sedan dess neonfärgade ommärke 2020.

Tillkännagivandet gjordes mindre än två dagar före starten av det första internationella evenemanget i League of Legends tävlingssäsong 2024. Riot Games uppgav att istället för att fokusera på att producera en anthem, skulle ansträngningarna riktas mot att leverera en ”spännande sändningsupplevelse” för fans över hela världen. Denna fokusförskjutning är en del av Riots bredare strategi för att förbättra den övergripande tittarupplevelsen av turneringen, som kommer att hållas i Chengdu, Kina, från 1 maj till 19 maj.

Avsaknaden av en MSI-hymn i år markerar en betydande förändring för evenemanget, som har sett sina tidigare hymner få miljontals visningar på YouTube och lyssningar på Spotify. Dessa siffror bleknar dock i jämförelse med tittar- och lyssningssiffrorna för de anthems som producerats för världsmästerskapen, som konsekvent har överträffat MSI-anthems. Denna skillnad i popularitet kan ha påverkat Riots beslut att svänga bort från att producera en anthem för MSI 2024.

Trots avsaknaden av en hymn lovar Riot Games en öppningsceremoni som kommer att ”skina ett strålkastarljus” på League of Legends-proffs. Ceremonin förväntas innehålla föreställningar som lyfter fram spelarna och den livliga esportscommunityn. Dessutom har Riot introducerat sex nya Empyrean-skins, som perfekt matchar evenemangets ljusa färgschema, även om det inte finns någon ny hudlinje specifikt för årets MSI.

Beslutet att avstå från en MSI-hymn har utlöst blandade reaktioner inom League of Legends-communityn. Medan vissa fans uttrycker besvikelse, tror andra att det är en möjlighet för Riot att fokusera på mer engagerande innehåll. Betydelsen av MSI-anthems varierar bland fans, med vissa som föredrar att påminna om Worlds-musik istället.

När MSI 2024 närmar sig kommer alla ögon att vara på hur Riot Games genomför sitt löfte om en spännande sändningsupplevelse. Med topplag från hela världen som tävlar om ära och en direkt inbjudan till världsmästerskapet, är evenemanget inställt på att vara en utställning av den högsta nivån av konkurrenskraftig League of Legends-spel.


Empyrean skins

Empyrean-skins i League of Legends är en visuellt slående och innovativ skin-linje som ger spelet en unik estetik, ofta jämförd med den digitala världen Tron. Introducerad i LoL Patch 12.21, innehåller denna hudlinje en mängd olika mästare, alla prydda med futuristiska och andra världsliga mönster som sticker ut på slagfältet. Innan de släpptes officiellt genomgick några av Empyrean-skinnen justeringar för att förbättra deras visuella effekter och spelintegration. Särskilt mästare som Pyke fick betydande uppdateringar, inklusive en unik homeguard-animation och mer hemsökande ljudeffekter (SFX) för hans förmågor, medan Jhins hud såg förbättringar för bättre läsbarhet i spelet och estetisk sammanhållning. Empyreans skinlinje är känd för sina distinkta visuella effekter, särskilt Pykes ultimata förmågeanimation, som anses vara en av de mest unika i spelet. Denna skin line ger inte bara mästarna ett nytt utseende utan berikar också den visuella upplevelsen av League of Legends med sina detaljerade och livfulla mönster.

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button