Overwatch 2Overwatch 2 Nyheter

Overwatch 2:s långa kötider i Ranked play: en bred fråga?

Den tionde säsongen av Overwatch 2 har officiellt börjat och spelarna är nöjda med tillägget av en ny skadehjälte, Venture. Dessutom är hela Overwatch 2-rollbesättningen, som tidigare endast var tillgänglig via stridspasset, nu tillgänglig för alla spelare.

Tillsammans med dessa förändringar har Blizzard också implementerat några viktiga uppdateringar i säsong 10, till exempel en Mythic Skin-butik med höga priser och förändringar som syftar till att minska toxiciteten i spelet. En nackdel är dock att kötiderna för rankade spelare har blivit överdrivet långa.

Är Overwatch 2:s nya berättelseuppdrag värda kostnaden?

Erfarna spelare av Overwatch 2 har tagit till sociala medier och Blizzards forum för att dela sin frustration över långa kötider i tävlingsspel sedan starten av säsong 10. Dessa förseningar kan pågå var som helst från 30 minuter till över en timme i vissa fall.

Problemet har blivit så allvarligt att streamers väljer att spela andra spel som Fortnite eller Dead By Daylight medan de väntar, eftersom de kan slutföra en full match på den tid det tar för Overwatch 2 att hitta en.

Flera spelare har nämnt inkluderingen av ”breda matcher” i sina inlägg, vilket är ett nytt tillägg som gör det möjligt för individer med olika skicklighetsnivåer att slå sig ihop och spela tillsammans. Enligt Blizzard kan dessa matcher ha längre väntetider eftersom de specifikt matchas mot andra breda grupper för att säkerställa rättvisa.

De förlängda kötiderna verkar dock ha överraskat vissa spelare. Även utan den breda gruppaspekten verkar det som om vissa fortfarande upplever förseningar när de spelar inom sin egen rang.

Under lång tid har fans av Overwatch 2 begärt möjligheten att spela rankade matcher med vänner som har olika rangordningar. Detta har varit ett stort problem för spelare, eftersom de har spelat sedan Soldier: 76 bekräftades som gay 2019, men har ännu inte gått med i tävlingsspel på grund av stressen att oroa sig för sin rang när de inte kan samordna effektivt med sitt lag.

Även om funktionen nu är tillgänglig är det enda alternativet att spendera mer tid på att vänta på en match än att faktiskt spela en, eftersom matchmakern kämpar för att hitta ett lämpligt motståndarlag. I det här fallet skulle det vara mer effektivt att helt enkelt spela Quick Play och fokusera på att skjuta nyttolasten.

Även om de förlängda väntetiderna och den dyra Mythic Shop inte har tagits emot väl, har introduktionen av Venture och det kommande Mirrorwatch-eventet mötts med entusiasm från fansen.

Konceptet för säsong 10 har förvandlat hjältar till skurkar och vice versa. Populära skurkar som Sombra, Doomfist och Widowmaker har dominerat marknadsföringskampanjen, men det finns också unika variationer som Symmetra och Genji som ”skrotare” i likhet med Junkrat och Roadhog.

Det har också rapporterats om långa väntetider i Overwatch 2 för både rankade och breda gruppmatcher under säsong 10.

Säsong 10 av Overwatch 2 har medfört en oväntad utmaning för sin spelarbas – längre kötider för rankade matcher. Denna fråga, som har varit ett ämne för frustration sedan spelets lansering, verkar ha förvärrats med Blizzards implementering av ”breda grupper”, så att vänner på vilken rang som helst kan gå samman.

Även om denna funktion syftar till att främja inkludering, orsakar den växande oro bland spelare, särskilt de i avancerade ranker som Grandmaster och Champion, som upplever tyngden av dessa förlängda väntetider.

Overwatch 2-communityn ser ivrigt fram emot att höra om potentiella strategier för att förkorta de långa köerna för rankade matcher, samtidigt som man säkerställer en tillfredsställande spelarupplevelse.

Overwatch 2

Overwatch 2 is a 2022 first-person shooter game developed and published by Blizzard Entertainment. As a sequel and replacement to the 2016 hero shooter Overwatch, (wikipedia)

Overwatch

Overwatch is a multimedia franchise centered on a series of online multiplayer first-person shooter video games developed by Blizzard Entertainment. Overwatch was released in 2016, (wikipedia)

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button